Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE NA VAŠEM PRVEM KRIŽARJENJU?

Kategorija:

V tem članku bomo razbili pet pogostih mitov o križarjenju in vam pomagali, da se boste dobro pripravili, brez stresa in nepotrebnih zapletov.

1. V kovček si lahko »spakirate« kolikor želite

Seveda, križarke so veliko bolj prostorne od letal, vendar to še ne pomeni, da lahko na krov prinesete svojo celotno poletno garderobo. Medtem ko križarjenje tehnično ne omejuje števila potovalnih kovčkov, se goste spodbuja, da prinesejo »primerno« količino prtljage. Na križarjenje praviloma ne pripeljete ničesar, česar ne bi vzeli na letalo, vključno z orožjem , ostrimi predmeti, tekočimi plini, itd. Vsa prtljaga bo prav tako pregledana z rentgenskim postopkom. S seboj lahko prinesete tudi do eno neodprto steklenico alkoholne pijače, vse ostale pijače kupljene na pristaniščih ali na ladjah bodo varno shranjene do konca vašega potovanja. Ponudne in pravila vsake križarke se razlikujejo, zato se dobro pozanimajte pred potovanjem.

2. Kosilo in večerja sta postrežena samo ob določenem času

Z večanjem prostora na križarskih ladjah se je vzporedno večal tudi kuhinjski prostor in nenazadnje ponudba pestrih jedi. Danes lahko pizzo uživate ob bazenu, večerjate v elegantni jedilnici zvečer in zjutraj naročite zajtrk v sobo. Ne glede na to ali se odločate za samopostrežni bife ali si želite eksotične hrane v restavraciji, lahko hrano najdete kadarkoli v dnevu in absolutno ni omejitve kolikor lahko jeste. Obstaja veliko vabljivih možnosti a se večina še vedno odloča za brezplačno večerjo, ki se postreže ponavadi med 18.00 in 21.00. Ta možnost je odlična za tiste, ki imate radi rutino in osebne stike.

 

3. Ali moram biti na ladji za križarjenja elegantno oblečen?

Zdaj ko veste kje in kaj boste jedli, je naslednje vprašanje: »Kaj naj oblečem na večerjo?« Potovanje s križarsko ladjo ne zahteva dodatnega urejanja, vabljeni ste, da nosite tisto, kar vam je všeč in za vas predstavlja udobje. Izjema v pravilu so prestižne restavracije v času večerje. Na mnogih ladjah za križarjenja je »pametni priložnostni« videz več kot primeren. Ste ljubitelji glamurja? Potem ste na pravem mestu, tudi za vas bo poskrbljeno! Vsaka križarka ima svoje gala večere, pri katerih se vam ponuja priložnost, da uživate ob posebnem večernem izgledu.

 

4. Na križarkah ne moremo telovaditi

Ob vsej raznoliki obilici prehrane morda ne bi bilo slabo, če bi imeli priložnost »pokuriti« te kalorije. Zdravje je postalo osrednji del modernih križark. Kondicijski treningi se tako izvajajo na kopnem, z vodenimi programi v telovadnicah in velikim fitnes centrom v samem središču. Ne pozabite spakirati tudi primerne obutve, saj so današnje ladje za križarjenja velikosti kar nekaj nogometnih igrišč.

 

5. V ceno je vključeno vse!

Čeprav je ponudb za križarjenje veliko, morate biti izredno pazljivi, da si preberete podrobni tisk o tem kaj vse imate vključeno v ceno in kaj ne. Če tega ne boste storili vas lahko ob koncu potovanja čaka darilo presenečenja z zajetnim računom. Na ladji za križarjenje se lahko odločite za dodatno razvajanje, ki ga je potrebno plačati. Ti paketi vsebujejo vse od pijač do wellness centrov, savn, razkošnih nakupov v trgovinah …

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
09.00 - 13.00 in 14.00 - 17.00


Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.