Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

ISTANBUL V PRAZNIČNI PODOBI

Izleti in potovanja
DOŽIVITE MESTO NA DVEH CELINAH V PRAZNIČNI PODOBI
690 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Turčija
Datum odhoda 05.12.2024
Št. dni 4 dni
Povpraševanje
Natisni

Mesto je bilo ustanovljeno okoli leta 660 pred našim štetjem, ko ga je ustanovil grški osvajalec Bizac iz Megare kot Bizanc. Leta 330, ko ga je cesar Konstantin Veliki razglasil za glavno mesto vzhodnega dela Rimskega imperija,  je postal Konstantinopel, za mestno središče pa so uporabljali ime Stamboul. Domačini so tako mesto od 15. stoletja klicali Istambol, kar pomeni mesto Islama. Carigrad pa je staro slovansko ime, ki so ga poznali in uporabljali skoraj vsi slovanski jeziki. Verjetno ga ni Slovenca, ki se mesta ne spomni po finalni tekmi evropskega košarkarskega prvenstva. Ljubitelji telenovel in filmov pa ga poznate po uspešnicah kot so Moja boš, Istanbulska nevesta, Inferno, James Bond - iz Rusije z ljubeznijo, Solze v raju …

 

ISTANBUL V PRAZNIČNI PODOBI

5. - 8. 12. 2024

 

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL

Zbor potnikov na ljubljanskem letališču dr. Jožeta Pučnika. Prijava na let, ureditev formalnosti in polet letala Turkish Airlines na letu TK 1062 ob 9.45 v Istanbul. Po pristanku ob 14.10 ureditev vstopnih formalnosti in vožnja z avtobusom v Istanbul. Ustavili se bomo na največjem istanbulskem trgu Taksim in vedno živahni ulici Istiklal s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali. Spoznali bomo moderni Istanbul »nove Evrope«. Sledil bo sprehod do stolpa Galata in istoimenskega Galata mostu, od koder je nepozaben pogled na mesto in Bosporsko ožino.  Po ogledih vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

2. dan: ISTANBUL  - stara Evropa zanimivih mošej in palač

Po zajtrku se bomo sprehodili do modre mošeje s skrivnostno modro meglico, ki jo mošeji pričara skoraj 21.000 belo modrih ploščic iz Iznika. Navdušili nas bodo ostanki nekdanjega Hipodroma in zunanjost nekdanje cerkve sv. Modrosti, znamenito Hagio Sofio, ki je bila skoraj 1000 let največja krščanska cerkev na svetu (zunanji ogled). Nato se bomo sprehodili do palače Topkapi, poznane kot palače turških sultanov (ogled notranjosti). Po ogledih sprehod do Kapali čaršije ali velikega bazarja s skoraj 5000 trgovinicami, 82 ulicami in 16 vhodi. Prosto za popoldanske nakupe,  lahko pa si boste privoščili tudi tradicionalni turški čaj ali kavo. Večerja in nočitev v hotelu.

 

3. dan: ISTANBUL – izlet v Azijo do Istanbulske neveste

Po zajtrku se bomo čez znameniti Bosporski viseči most odpeljali na azijsko stran Istanbula do razgledne točke Çamlıca, ki je vedno polna rož. Domačini tu organizirajo piknike, si privoščijo oddih ali samo uživajo v čarobnem razgledu. Tudi mi bomo uživali v izjemnem razgledu, ki nam bo med številnimi vtisi ostal najdlje v spominu. Obiskali bomo novo in največjo džamijo v Turčiji Çamlıca, ki jo Turki imenujejo kar "istanbulska lepotica", saj zavzema 30.000 km2. Glavna kupola mošeje meri 72 m v višino in predstavlja 72 narodov, ki živijo v mestu Istanbul, sprejme pa kar 60.000 vernikov. Pot bomo nadaljevali v četrt Üsküdar, najbolj avtentični del Istanbula, ki hrani enkratne skrite dragulje Istanbula. Postanek za fotografiranje znamenitega dekličinega stolpa, ki se nahaja na majhnem otočku in ki ga lahko srečamo v vsakem predstavitvenem filmu in turški nadaljevanki. Po krajšem postanku bomo pot nadaljevali v četrt Kadıköy. Nekdaj zaspana in nezanimiva četrt, danes velja za eno najbolj živahnih in sproščenih na azijski strani. Poleg živahnih kavarn, galerij in barov ter pisanih tržnic in založenih trgovinic, je to četrt umetnikov, njihovih uličnih poslikav in grafitov. Po ogledih povratek v hotel, večerja in nočitev.

 

4. dan: ISTANBUL - LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo sprehodili do ene najlepših in največjih mošej Istanbula, Sulejmanove mošeje, v bližini se nahajata tudi grobnici Sulejmana in njegove žene Hurrem. Sledila bo pot mimo številnih starodavnih hanov in trgovin do Egipčanske tržnice, kjer se bomo izgubili med številnimi trgovinicami z dišavami in začimbami. Višek ogleda veličastnega mesta zagotovo predstavlja uro in pol dolga vožnja z ladjo po Bosporju (doplačilo po želji). Bosporska ožina je sicer dolga 32 km in ločuje Evropo in Azijo ter povezuje Črno morje z Marmarskim. Ob panoramski plovbi se odpirajo dih jemajoči pogledi na razkošne palače sultanov in luksuzne vile turške elite. Okoli 14.00 povratek nazaj proti letališču.  Prijava na let in polet letala Turkish Airlines ob 18.30 na letu TK 1063 nazaj proti Ljubljani, kamor bomo prispeli ob 18.45. Zaključek potovanja.

 

 

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

CENA: 690  EUR pri udeležbi minimalno 30 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana – Istanbul – Ljubljana,

obrok na letalu,

1x oddano prtljago do 23 kg + 1 kos ročne prtljage do 7 kg,

letališke in varnostne pristojbine,

avtobusne prevoze po programu,

3x polpenzionsko namestitev v hotelu Grand Washington 4* v evropskem delu Istanbula (odlična lokacija),

vstopnino za notranji ogled palače Topkapi,

celodnevni izlet na Azijsko stran Istanbula,

vse oglede zunanjosti po programu,

vodenje in organizacijo potovanja.

 

DOPLAČILA (po želji ob prijavi): povratni transfer na letališče: 35 EUR, enoposteljna soba: 95 €, zavarovanje Coris z asistenco v tujini: 10,40 EUR, vožnjo z ladjico po Bosporju s kosilom: 60 EUR,  riziko odpovedi turističnega potovanja v znesku 4,45 % cene aranžmaja.

 

ZA POTOVANJE V TURČIJO POTREBUJETE POTNI LIST, KI MORA BITI VELJAVEN  ŠE 6 MESECEV PO POVRATKU DOMOV!

 

LETALSKA ČASOVNICA:

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 15,00€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.