Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

NEW YORK in OČARLJIVA JESEN KANADE IN NOVE ŠKOTSKE

Križarjenja
RAZPRODANO!
od 2.650 EUR

Informacije

Destinacija Severna Amerika
Datum odhoda 02.10.2023
Kategorija
Ladjar MSC Cruises
Ladja MSC Meraviglia
Št. dni 14 noči / 15 dni
Povpraševanje
Natisni

MSC MERAVIGLIA spada med največje ladje na svetu. Je tehnološko med najbolj dovršenimi in okolju prijaznimi. V 2250  kabinah sprejme do 5400 potnikov in 1400 članov posadke. Ladja je dolga 315 m in široka 43 m. Očarala vas bo s svojo inovativnostjo in notranjo promenado na dveh nadstropjih, na kateri ne manjka trgovin, barov, restavracij … Na več kot 480 m2 se razprostiralo notranja »led« osvetlitev promenade, ki pričarala različne spektakularne laser showe. Gostom je na voljo MSC Yacht Club, MSC Aurea Spa, casino, bazeni in vodni park, igrišče za tenis in košarko, virtualni svet, stimulator F1, bowling salon, tobogan, diskoteka, panoramska dvigala, gledališče. 

Vse kabine so opremljene s kopalnico (prha/wc), telefonom, tv, sefom, minibarom in klimo.

NEW YORK in OČARLJIVA JESEN KANADE IN NOVE ŠKOTSKE

MSC MERAVIGLIA,  2. – 16. 10. 2023 (15 dni)

IZJEMNO ATRAKTIVNO in UGODNO!

VKLJUČEN POVRATNI LETALSKI PREVOZ, 2x NOČITEV Z ZAJTRKOM NA MANHATTNU,  VSI TRANSFERJI IN NAPITNINE

 

 

 

Čudovite plaže in gore, kolonialna zgodovina, hrana, zabava… Kaj lahko pričakujete od obiska zveznih držav Nove Anglije? Čudovito skalnato obalo Maina, goreče jesensko listje Vermonta, gorske vrhove New Hampshira, sipine in plaže Cape Coda in junake ameriške revolucije, kolonialne ulice in dvorce Newporta na Rhode Islandu ter klasične mestne zelenice in cerkve s stolpiči. Jesen pride v Novo Anglijo zelo pompozno, saj se narava odene v čarobne odtenke rjave, rdeče, oranžne in rumene barve. Ta dogodek vsako jesen privabi oboževalce narave in potovanj iz vseh koncev in krajev.

    

 

NEW YORK

Veliko jabolko kot pogosto imenujemo New York je po številu prebivalstva največje mesto v Združenih državah Amerike, s svojim metropolitanskim območjem pa spada med največja urbana območja na svetu. New York je idealen kraj za ogled različnih muzejev, nebotičnikov na znamenitem Manhattnu, parkov in mogočnih avenij. Že kot samo mesto predstavlja eno veliko znamenitost in privlačnost. Središče Manhattna predstavlja trg Times Square, ki velja za zbirališče obiskovalcev in turistov iz vsega sveta. Očarala vas bo znamenita Peta avenija, nebotičnik Empire State Building, Rockfeller center …

 

DAN

DATUM

DESTINACIJA

PRIHOD

ODHOD

 

PON

2. 10. 2023

Zbor potnikov na ljubljanskem letališču.  Prijava na let in letalski prevoz preko enega od evropskih letališče v NEW YORK. Po ureditvi formalnosti vožnja do hotela na Manhattnu. Prvo srečanje z »Velikim jabolkom« in nočitev v hotelu.

-

      -

 

TOR

3. 10. 2023

NEW YORK – ZDA

Po zajtrku celodnevni potep po New Yorku. Sprehodili se bomo do »nulte točke«, občudovali kip svobode, znamenito borzo, 5. avenijo, trg Times Square…

 

 

SRE

4. 10. 2023

NEW YORK – ZDA

Po zajtrku nadaljujemo s potepanje in ogledi mesta, obiščemo Central park, obiščemo italijansko četrt…. Možnost vzpona na Empire State building. Popoldne vožnja v pristanišče in vkrcanje na ladjo MSC Meraviglia.

-

          19:00

 

ČET

5. 10. 2023

NEWPORT – Združene države Amerike

7:00

16:00

 

PET

6. 10. 2023

BOSTON – Združene države Amerike

8:00

15:00

 

SOB

7. 10. 2023

SAINT JOHN – Kanada

9:30

17:00

 

NED

8. 10. 2023

HALIFAX – Kanada

11.00

21:00

 

PON

9. 10. 2023

PLOVBA

-

-

 

TOR

10. 10. 2023

CHARLOTTETOWN – Združene države Amerike

7:00

18:00

 

SRE

11. 10. 2023

SYDNEY – Kanada

8:00

19:00

 

ČET

12. 10. 2023

PLOVBA

-

-

 

PET

13. 10. 2023

PORTLAND – Združene države Amerike

7:00

19:00

 

SOB

14. 10. 2023

PLOVBA

-

-

 

NED

15. 10. 2023

NEW YORK – Združene države Amerike

Po izkrcanju nadaljujemo z ogledi mesta. V popoldanskem času vožnja do letališča. Prijava na let in povratni let nazaj v Evropo.

7:00

-

PON

16. 10. 2023

Preko enega od evropskih letališč bomo v dopoldanskem času prispeli nazaj do ljubljanskega letališča.

-

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEWPORT

Newport leži v najmanjši ameriški zvezni državi Rode Island. Ustanovljen je bil kot pribežališče prebivalcev, ki so si želeli verske svobode in kasneje postal zatočišče bogatih prebivalcev New Yorka. Ponaša se z mnogimi bogatimi vilami, s katerimi so pripadniki višjega sloja tekmovali med seboj. Med bolj znane spadata vila Breakers, ki je pripadala takratni najbogatejši ameriški družini in vila Rosecliff, ki se ponaša z največjo plesno dvorano v Newportu. Slednjo so uporabili tudi kot rezidenco Velikega Gatsbija v istoimenskem filmu.

 

BOSTON

Boston velja za neuradno prestolnico Nove Anglije in je eno najstarejših mest v ZDA. Poznan je po mnogih univerzah, med katerimi velja Harvardska za najprestižnejšo v ZDA in iz katere izhajajo mnogi Nobelovi nagrajenci in ameriški predsedniki. Množica kavarn in knjigarn, kjer se zadržuje bodoča intelektualna elita, vas bosta navdušili s svojo pestrostjo in živahnim življenjem. Stari del Bostona je poznan po mnogih kolonialnih hišah in parkih.

 

SAINT JOHN

Saint John je pristaniško mesto v Atlantskem oceanu, ki se nahaja v zalivu Fundy v provinci New Brunswick v Kanadi. Je najstarejše vključeno mesto v Kanadi, ustanovljeno leta 1785 v času vladavine kralja Jurija III. Pristanišče je tretje največje kanadsko pristanišče. Francoski raziskovalec Samuel de Champlain je pristal v pristanišču Saint John 24. junija 1604 (na praznik sv. Janeza Krstnika) in od tam je reka Saint John dobila ime.

 

HALIFAX

Halifax je glavno mesto kanadske province Nova Škotska. Stoji ob vzhodni obali polotoka Nova Škotska in je največje mesto kanadskih atlantskih provinc ter najvzhodnejše veliko mesto v Severni Ameriki. Središče mesta stoji ob zahodni obali ožine Narrows, ki povezuje naravni zaliv Bedford in Atlantski ocean. Tu se nahaja pristanišče, ki je eno največjih v Kanadi in predstavlja najpomembnejši element mestnega gospodarstva. Na drugi strani ožine se nahaja mestni predel Dartmouth, ki ga s centrom povezujeta dva viseča mostova. Med znamenitostmi so cerkev sv. Pavla, najstarejša protestantska cerkev v Kanadi, vrsta ohranjenih zgodovinskih stavb iz 19. stoletja in Citadela, trdnjava na bližnji vzpetini. Kraj so ustanovili britanski naseljenci leta 1749, ime pa je dobil po Georgeu Montaguju Dunku, 2. grofu Halifaxa.

 

CHARLOTTETOWN

Charlottetown je morda majhno mesto, vendar kar prekipeva od velike energije in nalezljivega otoškega vzdušja. Ima ves šarm in gostoljubnost, poleg tega pa kulinarične izkušnje ter umetniško in kulturno sceno, ki obiskovalce preseneti na najboljši možni način. Srečanje premierjev na konferenci v Charlottetownu leta 1864, ki je vodilo do oblikovanja Kanade kot države, mu je prinesel svetovno slavo. Prvotni prebivalci Otoka princa Edvarda so bili Mi'kmaq, ki so otok imenovali Epekwitk, kar pomeni "leži v vodi".

 

SYDNEY

Kot največje mestno območje na Cape Bretonu in zgodovinska prestolnica otoka je Sydney popolna mešanica metropolitanskega šarma in domačega gostoljubja. Kot pri mnogih novoškotskih skupnostih ob oceanu je srce Sydneyja njegova obala. Podajte se na sprehode, uživajte v lokalni kulinariki in drugih zanimivostih.

 

PORTLAND

Portland je pomembno in staro pristaniško mesto z znanim mestnim parkom Fort Williams, v katerem stoji najstarejši svetilnik v zvezni državi Maine.

 

NAMESTITEV V DVOPOSTELJNI KABINI

FIRST MINUTE

 DO 31. 03. 2023

REDNA CENA

notranja kabina Bella (IB)

2.650 EUR

2.750 EUR

notranja kabina Fantastica (IR2)

2.700 EUR

2.800 EUR

zunanja kabina z oknom Bella (OB)

2.750 EUR

2.850 EUR

zunanja kabina z oknom Fantastica (OR1)

2.800 EUR

2.900 EUR

zunanja kabina z balkonom Bella (BB)

2.870 EUR

2.970 EUR

zunanja kabina z balkonom Fantastica (BR2)

2.910 EUR

3.010 EUR

odrasla oseba na 3/4 ležišču

2.190 EUR

2.290 EUR

otroci do 17. leta

1.590 EUR

1.690 EUR

 

 

CENA VKLJUČUJE:

povratni letalski prevoz na relaciji Ljubljana – evropsko letališče – New York – Ljubljana v ekonomskem razredu,  letališke in varnostne pristojbine, 1 kos oddane prtljage do 23 kg po osebi + 1 kos ročne prtljage do 7 kg,  transferje po programu (letališče – panoramski ogled New Yorka – hotel - pristanišče – letališče), vodeni ogled New Yorka, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* na Manhattnu,  11x namestitev v izbrani kabini na ladji (twc, telefon, klima, hladilnik, fen, sef), razširjeni polni penzion na ladji (zajtrk, kosilo, malica, večerja), zabavni program na ladji, animacijo, ogled predstav, koriščenje bazena in fitnesa, pristaniške takse v višini 170 €, ladijske napitnine, slovensko vodenje in spremstvo na poti pri udeležbi minimalno 25 potnikov.

 

DOPLAČILO (po želji):  fakultativni izleti in paket pijač, zavarovanje rizika odpovedi v znesku: 4,23 % cene aranžmaja, zdravstveno zavarovanje Coris z asistenco v tujini.

 

VSTOPNI POGOJI VKRCANJA NA LADJO (Covid-19) OD 1. 10. 2022:

Križarjenje in vsi izleti bodo izvedeni skladno s priporočili NIJZ in zdravstvenimi protokoli ladjarja in pristojnih organov za preprečevanje širjenja Covid-19. Potniki se na potovanju ravnajo skladno s takrat veljavnimi higienskimi in varnostnimi priporočili. Od 1. 10. 2022 so za vkrcanje na ladjo v veljavni naslednji pogoji: Vsi polno cepljeni potniki za vkrcanje na ladjo več ne potrebujejo negativen izvid hitrega antigenskega testa.  Za polno cepljene potnike se štejejo vsi, ki izpolnjujejo enega od naslednjih pogojev in so prejeli:

2 odmerka cepiva proti Covid-19 (izjema je en odmerek cepiva Johnson & Johnson),

2 odmerka cepiva + poživitveni odmerek,

2 odmerka cepiva + prebolelost od Covid-19,

1 odmerek cepiva Johnson & Johnson + poživitveni odmerek,

prebolelost od Covid-19 + 1 odmerek cepiva,

 

Potniki, ki niso polno cepljeni proti Covid-19 in otroci od 5. leta dalje potrebujejo za vkrcanje negativni izvid hitrega antigenskega testa, ki ni starejši od 48 ur! Za nepolno cepljene potnike veljajo naslednji:

potniki brez ustreznega potrdila ali QR kode o cepljenju,

potniki, ki so Covid-19 samo preboleli,

potniki, ki se zaradi zdravstvenih razlogov ne morejo cepiti.

Otroci do 5. leta za vkrcanje ne potrebujejo nobenega testa.

 

Povsod v ZDA je običaj, da se pri naročilu pijač in drugih storitvah (prevoz, vodenje) pusti napitnina med 10 – 15 % cene.

 

Splošni pogoji  so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

 

Rače, 27. 10. 2022

  

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

30% skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

30% skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 15. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Doplačila za plačila z debetnimi ali kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 15,00€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.