Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

OD JADRANA DO SIJAJA OTOMANSKEGA CESARSTVA

Križarjenja
RAZPRODANO! Dodatna mesta so na vprašanje!

Informacije

Destinacija Sredozemlje
Datum odhoda 21.09.2022
Kategorija
Ladjar MSC Cruises
Ladja MSC Fantasia
Št. dni 11 noči / 12 dni
Povpraševanje
Natisni

MSC FANTAZIJA v svojih 1.637 kabinah sprejme do 4363 potnikov in 1370 članov posadke. Dolga je 333 m in široka 38 m. Kabine na ladji so v večini balkonske. Poznana je kot zelo udobna, moderna, ekološka in tehnološko izpopolnjena ladja. Svoj mir na ladji lahko najdete v wellness centru MSC Aurea Spa, kjer lahko izbirate med številnimi SPA paketi. Na ladji  so trije bazeni, igrišče za tenis in košarko, virtualni svet, stimulator F1, 4D kino, več restavracij. Uživate lahko v številnih barih, internet cafeju, salonu za kadilce, gledališču, casinoju, diskoteki … 

Vse kabine so opremljene s kopalnico (prha/wc), telefonom, tv,  sefom, minibarom in klimo.

OD JADRANA DO SIJAJA OTOMANSKEGA CESARSTVA

MSC FANTAZIJA, 21. 9. – 2. 10. 2022 (12 dni)

ZADAR – BARI – ATENE – IZMIR – ISTANBUL – KRF

 

POSEBNA PONUDBA – IZJEMNO UGODNO

DAN

DATUM

DESTINACIJA

PRIHOD

ODHOD

SRE

21. 9.

TRST - Italija

-

           21:00

ČET

22. 9.

ZADAR  - Hrvaška

8:00

           16:00

PET

23. 9.

BARI – Italija

9:00

17:00

SOB

24. 9.

PLOVBA

-

-

NED

25. 9.

PIREJ (Atene) - Grčija

7:00

16:00

PON

26. 9.

IZMIR – Turčija

8:00

17:00

TOR

27. 9.

ISTANBUL – Turčija

12:00

-

SRE

28. 9.

ISTANBUL – Turčija

-

17:00

ČET

29. 9.

PLOVBA

-

-

PET

30. 9.

KRF – Grčija

9:00

18:00

SOB

1. 10.

PLOVBA

-

-

NED

2. 10.

TRST – Italija

7:00

-

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

ZADAR

Razvoj mesta se je začel v antiki. Da bi občutili resnični utrip tega starodavnega mesta, se bomo sprehodili po ostankih rimskega foruma iz 1. stoletja, obiskali cerkev sv. Donata, najbolj znano srednjeveško baziliko iz 9. stoletja in cerkev sv. Krševana, ki je tudi zaščitni znak mesta. Bogata kulturno zgodovinska dediščina nas bo na vsakem koraku spominja na dolgo zgodovino mediteranskega mesta. Sprehod po mestni rivi vas bo popeljal do morskih orgel, delo arhitekta Nikole Bašića. Po želji možnost kopanja v toplem Jadranskem morju.

 

BARI

Bari je drugo največje mesto v južni Italiji in pomembno pristaniško mesto v italijanski deželi Apulija. Je pomembno kmetijsko, industrijsko in predvsem trgovsko središče širšega zaledja. Njegova zgodovina je neločljivo povezana s pomorstvom. Že v času Rimljanov so preko pristanišča v Bariju prevažali vino in žito. Bizantinci so še povečali obseg trgovanja, medtem ko je v času Normanov dobil prekrasno arhitekturo. V tem času sta nastali tudi najpomembnejši sakralni stavbi: katedrala in cerkev sv. Miklavža, ki velja za mestnega zavetnika.

 

ATENE

Mesto, ki je doživelo največjo slavo in največji propad v zgodovini, mesto, ki je poimenovano po boginji modrosti Ateni, se danes postavlja kot osnova zahodne civilizacije. Akropola (zgornji del mesta) je po nekaterih razlog zakaj današnje Atene še dandanes obstajajo in zakaj po dolgih stoletjih propadanja in pozabe mesto sveti v polnem sijaju. Očarali vas bodo miti in legende grške mitologije, veličastna mesta arhitektura, grška gostoljubnost in morda kozarček »uoza«.

 

IZMIR

Izmir je tretje največje mesto v Turčiji in za Istanbulom drugo največje pristanišče. Nahaja se v Izmirskem zalivu ob Egejskem morju. Mesto ima okoli tri milijone prebivalcev. Območje je poseljeno že skoraj tri tisoč let, mogoče še dosti dlje. V 11. stoletju so ga zasegli Turki, postajalo je vedno pomembnejše pristanišče. Središče mesta predstavlja trg Konak, kjer se nahajajo urni stolp, mestna hiša, konak Camii, manjša mošeja in kulturni center. Izmir je tudi najbolj liberalno turško mesto glede na vrednote, ideologijo, način življenja in enakost spolov. V okolici mesta se nahajajo antična mesta kot so Efez, Permanon in Sardis ter turistični centri Kusadasi, Cesme in Foca.

 

ISTANBUL

Mesto je bilo ustanovljeno okoli leta 660 pred našim štetjem, ko ga je ustanovil grški osvajalec Bizac iz Megare kot Bizanc. Leta 330, ko ga je cesar Konstantin Veliki razglasil za glavno mesto vzhodnega dela Rimskega imperija,  je postal Konstantinopel, za mestno središče pa so uporabljali ime Stamboul. Domačini so tako mesto od 15. stoletja klicali Istambol, kar pomeni mesto Islama. Carigrad pa je staro slovansko ime, ki so ga poznali in uporabljali skoraj vsi slovanski jeziki. Verjetno ga ni Slovenca, ki se mesta ne spomni po finalni tekmi evropskega košarkarskega prvenstva. Ljubitelji telenovel in filmov pa ga poznate po uspešnicah kot so Moja boš, Istanbulska nevesta, Inferno, Solze v rajuDvodnevni postanek bo odlična priložnost za raziskovanje kulturnih znamenitosti mesta in barantanje na slovitem velikem bazarju z več kot 4.000 trgovinicami.

 

NAMESTITEV V KABINI -

CENA PO OSEBI

FIRST MINUTE

DO 31. 3. 2022

REDNA CENA

notranja kabina Bella (IB)

590 €

650 €

notranja kabina Fantastica (IM2)

630 €

690 €

zunanja kabina z oknom Bella (OB)

710 €

770 €

zunanja kabina z oknom Fantastica (OM1)

770 €

830 €

zunanja kabina z balkonom Bella (BB)

810 €

870 €

zunanja kabina z balkonom Fantastica (BM1)

890 €

950 €

odrasla oseba na 3/4 ležišču

450 €

510 €

otroci do 2. leta

170 €

170 €

otroci od 2. do 12. leta

225 €

225 €

otroci od 12. do 18. leta

280 €

280 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CENA VKLJUČUJE:

križarjenje po programu,  11x namestitev v izbrani kabini,  storitve razširjenega polnega penziona na ladji (zajtrk, kosilo, prigrizki, večerja, kapitanova večerja, polnočni prigrizki), ladijske napitnine, zabavni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, uporabo fitnesa, bazenov, slovensko vodenje in spremstvo na poti, brezplačna peš vodenja ogleda Zadra in Barija, v kolikor bodo razmere to omogočale (lastni strošek predstavlja prevoz iz ladje do mesta in se plača v lastni režiji), zavarovanje MSC Covid protection in pristaniške takse v vrednosti 170 EUR.

 

DOPLAČILA PO ŽELJI: povratni avtobusni transfer: 50 €; fakultativni izleti; paketi pijač na ladji; riziko odpovedi turističnega potovanja v znesku 4,23 % cene aranžmaja.

 

POMEMBNO » COVID-19«

Križarjenje in vsi izleti bodo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izvedeni v skladu s priporočili NIJZ in zdravstvenimi protokoli ladjarja in pristojnih organov. Potniki se na potovanju ravnajo skladno z veljavnimi higienskimi varnostnimi priporočili.

 

Obveščamo vas, da od 4. 12. 2021 veljajo novi pogoji za križarjenja:

vsi potniki, starejši od 12. let morajo biti polno cepljeni (zadnji polni odmerek cepiva mora biti najmanj 14 dni pred začetkom križarjenja). Cepiva, ki so veljavna so naslednja: Pfizer, Moderna, AstraZeneca in Johnson & Johnson

48 ur pred odhodom ladje je potrebno opraviti hitri antigenski test ali RT-PCR test

v kolikor ste preboleli Covid-19 v zadnjih 6 mesecih se lahko vkrcate na  ladjo. Potrebno je napraviti še hitri antigenski ali RT-PCR test 48 ur pred odhodom.

 

Za potnike od 2. do 11. leta starosti je potrebno opraviti 48 ur pred odhodom hiter antigenski ali RT-PCR test.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

30% skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

30% skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 15. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Doplačila za plačila z debetnimi ali kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.