Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

MADEIRA – otok večne pomladi v času CVETLIČNEGA FESTIVALA

Izleti in potovanja
BOGAT PROGRAM, ODHOD IZ LJUBLJANE, ODLIČEN HOTEL 4*, VSE VKLJUČENO V CENI!
1.590 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Portugalska
Datum odhoda 22.05.2025
Št. dni 6 dni
Povpraševanje
Natisni

Madeiro radi imenujemo otok večne pomladi, saj zaradi svoje ugodne in mile klime vabi na obisk skozi celo leto. Cvetoča in šarmantna Madeira leži 1000 kilometrov stran od Lizbone, sredi oceana in s svojo lepoto očara vsakogar. Obisk otoka je še posebej privlačen zaradi neokrnjene narave, pohodništva, botaničnih vrtov, cvetočega rastlinja in odlične kulinarike. Glavno mesto Funchal, je slikovito in veselo mesto ter srce Madeire.

 

MADEIRA – otok večne pomladi

22. – 27. 5. 2025

 BOGAT PROGRAM, ODHOD IZ LJUBLJANE, ODLIČEN HOTEL 4*, VSE VKLJUČENO V CENI!

 

    

 

1.dan, četrtek, 22. 5. 2025: SLOVENIJA – ZÜRICH – MADEIRA

Zbor potnikov ob 9.00 na letališču dr. Jožeta Pučnika Ljubljana. Prijava na let in letalski prevoz ob 10:40 v Zürich. Ob 14:15 nadaljevanje prevoza na Madeiro, kjer bomo pristali ob 17:20 po lokalnem času. Prevoz do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

 

2.dan, petek, 23. 5. 2025: FUNCHAL

Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevni izlet v glavno mesto otoka Funchal, kjer najdete glavne spomenike, muzeje, cerkve, našo katedralo, gledališče, javne zgradbe in vrtove. Ogled glavnih znamenitosti. Zatem bomo uživali v vrvežu kmečke tržnice, občudovali prodajalce rož, oblečene v tradicionalne madeirske noše, ter stojnice z lokalnim sadjem, zelenjavo in ribjo tržnico. Nadaljujmo skozi mesto, da poskusimo lokalne piškote v trgovini s starimi delikatesami, kavo in čokolado v čokoladnici in končno Old Madeira Wine Lodge, kjer bomo degustirali 2 vina Madeira. Preostanek dneva prosto za sprehode, kopanje v hotelskem bazenu, obisk botaničnih vrtov na Monte… Večerja in nočitev v hotelu.

 

3.dan, sobota, 24. 5. 2025: CELODNEVNI IZLET NA ZAHODNI DEL OTOKA

Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet na zahodno stran otoka, ki velja za najbolj dramatično in dih jemajočo pokrajino. Peljali se bomo mimo slikovitega ribiškega mesteca Câmara de Lobos, obiskali razgledišče (Skywalk) na Cabo Girão, najvišji morski pečini v Evropi in drugi najvišji na svetu (580 m). Sledilo bo potovanje v notranjost čez skrivnostno planoto Paúl da Serra do Porto Moniz z naravnimi bazeni vulkanskih kamnin, kjer si bomo privoščili kosilo ob morju (3 hodni obrok z vključeno pijačo). Naše potovanje se nadaljuje po severozahodni obalni cesti, kjer slapovi padajo po skalni steni v globoko modri ocean, do São Vicenteja, lepe gorske vasice. Na poti do Encumeade razveselite svoje čute z bujnim rastlinjem gozda Laurissilva, kjer se bo prav tako prilegel kozarec lokalne pijače "ponče". Večerja in nočitev v hotelu.

 

4.dan, nedelja, 25. 5. 2025: LEVADA VALE PARAISO

Zajtrk in poldnevni izlet v Levada Vale Paraíso, ki se nahaja na južni obali otoka. Posebno doživetje bo dopoldanski sprehod ob eni izmed levad, ki prepletajo otok. Gre za neke vrste namakalne kanale, po katerih so iz visokih hribov pripeljali vodo do obdelovalnih površin in hiš. Prilegla se nam bo tudi dopoldanska kava v eni izmed vasic. Raznolikost favne in flore te regije si zasluži podrobnejši pregled. Prosto popoldne za kopanje, sprehode, nakupe… Zvečer se bomo odpravili na tradicionalno večerjo v lokalno restavracijo s folklornim programom. Nočitev v hotelu.

 

5.dan, ponedeljek, 26. 5. 2025: CELODNEVNI IZLET NA VZHODNI DEL OTOKA

Zajtrk v hotelu. Nato se bomo podali na celodnevni izlet na vzhodno obalo otoka, ki vodi mimo tretjega najvišjega vrha Madeire in navzdol do Ribeiro Frio v gozdu Laurissilva (Unescova svetovna naravna dediščina). Ribeiro Frio je znan po čudovitih vrtovih, kjer rastline in drevesa živijo v popolni harmoniji. Nato nadaljujmo do Faiala in Santane, vasi, ki je znana po hišah s slamnato streho in kjer se ustavimo za kosilo na posestvu, obdanem z vinogradi, Quinta do Furão (obrok s 3 hodi in vključeno pijačo). Popoldne se ustavimo v obmorski vasici Porto da Cruz na severovzhodu otoka, kjer obiščemo »Engenho do Norte«, enega najstarejših mlinov sladkornega trsa na Madeiri. Uživajte v okusu ruma iz sladkornega trsa in »broas de mel« (tipični piškoti iz sirupa iz sladkornega trsa) in odnesite domov vzorec medu iz sladkornega trsa. Na poti nazaj v Funchal bomo občudovali še orlovo skalo 'Penha d' Águia' in Machico, mesto ob morju na jugovzhodni obali. Večerja in nočitev v hotelu.

 

6.dan, torek, 27. 5. 2025: MADEIRA – ZÜRICH - SLOVENIJA

Po zajtrku transfer na letališče in letalski prevoz ob 10:00 v Zürich. Pristanek ob 14:45 in nadaljevalni polet ob 17:20 v Ljubljano, kjer bomo pristali ob 18:30 po lokalnem času. Zaključek potovanja.

CENA:  1.590  EUR  pri udeležbi 35 oseb

             1.630 EUR   pri udeležbi 30 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana-Zürich-Madeira-Zürich-Ljubljana

1 kos oddane prtljage do 23 kg + 1 kos ročne prtljage,

letališče in varnostne pristojbine,

vse avtobusne prevoze po programu na Madeiri,

dve kosili s pijačo (3. in 5. dan potovanja),

5x nočitev z zajtrkom v odličnem hotelu Golden Residence 4* v dvoposteljnih sobah ob morju,

4x bogata samopostrežna večerja v hotelu Golden Residence 4*,

1x tradicionalna večerja s folklornim programom v lokalni restavraciji,

vse oglede zunanjosti po programu,

vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

 

DOPLAČILO (po želji): enoposteljna soba 310 EUR,  zavarovanje rizika odpovedi v znesku 4,03 % cene potovanja.

 

LETALSKA ČASOVNICA

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

Rače, 5. 7. 2024

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 15,00€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.