Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

BRATISLAVA IN CESARSKI DUNAJ V PRAZNIČNI PODOBI

Izleti in potovanja
PRAZNIČNO DARILO, KI OSTANE ZA VEDNO!
150 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Avstrija
Datum odhoda 14.12.2024
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

Avstrija, dežela z neokrnjeno naravo, visokimi vrhovi Alp, ki se mogočno dvigajo v nebo, bogata kulturna dediščina in čudovita mesta, dunajska kava in Sacher torta, narodna glasba in Mozartovi napevi, vse to je dežela na severni strani Alp. Dunaj je ena najlepših svetovnih prestolnic, ki leži ob lepi modri Donavi. Mesto vas popelje na sprehod od bogate zapuščine preteklosti do sodobnega življenja. Avstrijci imajo 500 letno tradicijo pitja kave in poznajo najmanj 18 načinov priprave kave. Zrna kave so na Dunaj prinesli Turki. Nemško ime za Avstrijo, Österreich, pomeni »vzhodna posest« ali »vzhodno cesarstvo«, in je povezano z besedo Ostarrîchi, ki se je prvič pojavila v listini iz leta 996. Republika Avstrija je sicer srednjeevropska zvezna republika s 8,5 milijona prebivalcev.

 

SREDNJEEVROPSKI PRESTOLNICI   

BRATISLAVA IN CESARSKI DUNAJ V PRAZNIČNI PODOBI (2 dni)

14. - 15. 12. 2024

 

 

1. dan: SLOVENIJA - BRATISLAVA

Odhod avtobusa ob 6. uri. Vožnja mimo Gradca in Dunaja v smeri proti Slovaški. Najprej se bomo podali do sotočja rek Morava in Donava, kjer stojijo ostanki nekoč mogočnega gradu Devin, ki je dolgo veljal za neosvojljivega in ima veliko simbolno vrednost za Slovake. Nadaljevanje vožnje ob Donavi proti središču Bratislave. Povzpeli se bomo do stavbe parlamenta na Bratislavski grad. Prvič je omenjen kot slovanska utrdba že leta 907. Večino današnjega gradu je zgradil cesar Sigismund v 15. stoletju, današnjo podobo pa ima iz sredine 17. stoletja. V gradu sta dve razstavni zbirki Slovaškega narodnega muzeja, zgodovinska in glasbena zbirka (zunanji ogled gradu). Z razgledne ploščati je lep pogled proti središču Bratislave in na reko Donavo. Vožnja do Donave in ogled srednjeveškega jedra Bratislave: glavni trg s srednjeveškim obzidjem, Michaelov stolp, ostanek nekdanjega srednjeveškega obzidja, katedrala sv. Martina in Mozartova palača, kjer je imel slavni skladatelj enega prvih koncertov. Po ogledu prosti čas v središču mesta, kjer si bomo ogledali božični sejem. Prosti čas na sejmu. Popoldan namestitev v hotelu v središču Bratislave in nočitev.

 

2. dan: BRATISLAVA – DUNAJ - SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do avstrijske prestolnice, cesarskega  Dunaja. Najprej nas bo pot zanesla do Schönbrunna, kjer si bomo ogledali letni dvorec Habsburžanov (zunanji ogled), vrtove, lahko pa se boste sprehodili tudi do Gloriette iz katere se ponuja krasen razgled na Dunaj. Sledila bo vožnja po znamenitem Ringu. Ogledali si bomo mestno opero, parlament, rotovž, borzno hišo, Hofburg, baziliko sv. Štefana, cerkev sv. Petra, trg Marije Terezije in ostale znamenitosti. Imeli boste tudi nekaj prostega časa za sprehod po znameniti Koroški ulici, kjer vas bo zagotovo pritegnila katera od številnih mestnih trgovin. Kdo ve? Morda si boste v eni izmed znanih mestnih kavarn privoščili kavo ter košček Sacher torte. Pred povratkom proti domu se bomo odpeljali do hiše, ki jo je zasnoval in preoblikoval dunajski arhitekt Hundertwasser. Hiša je izredno zanimiva, pisana, nenavadnih oblik s številnimi trgovinicami in lokali. Mimo zabaviščnega parka Prater bomo nadaljevali v poslovni predel mesta UNO city do reke Donave. Popoldan prosto na božičnem sejmu. Po ogledih vožnja proti domu, kamor bomo prišli v večernih urah.

 

CENA:  150 EUR  pri udeležbi 40 oseb

             170 EUR  pri udeležbi 30 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),

cestne pristojbine,

1x nočitev z zajtrkom v hotelu Crowne Plaza 4* v Bratislavi v dvoposteljnih sobah,

vodenje in organizacijo potovanja,

oglede zunanjosti po programu in DDV.

 

DOPLAČILA (po želji):

enoposteljna soba 50 EUR,  zavarovanje Coris, riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja.

 

 

 

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 15,00€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.