Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

VIKEND V MADŽARSKI PRESTOLNICI BUDIMPEŠTI

Izleti in potovanja
149 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Madžarska
Datum odhoda 13.04.2024
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

Mogoče naša vzhodna soseda Madžarska na prvi pogled ni tako atraktivna kot mediteranske ali alpske dežele, ko pa jo malo bolj spoznamo, nam zleze pod kožo. Ste že slišali madžarsko govorico? Ta je pa zares nekaj posebnega v Evropi! Madžari so skupaj z današnjimi Finci kot Ugrofinci prišli v Evropo s področja južnega Urala v 9. stoletju. Rodovitna nižina, celinsko podnebje, kvalitetna prst, številne reke in dovolj vode jim je zagotavljalo ugodno preživetje in ostali so kar tu, v Panonski nižini. Njihova zgodovina je polna bitk, pomembnih kraljev, zanimivih dogodkov in, čeprav so prišleki, so odigrali pomembno vlogo v zgodovini Evrope. Njihova prodiranja na zahod je dokončno ustavil nemški cesar Oton I. leta 955 v slavni bitki pri Augsburgu. Dolga stoletja je bila Madžarska vključena v Habsburško monarhijo, v 19. stoletju je celo dosegla enakopraven status v tako imenovani Avstro-ogrski monarhiji, po letu 1918 pa nastopa kot samostojna država. V turizmu se postavlja s sloganom: “Madžarska je različna!” in ponuja predvsem Budimpešto, kraljico rek Donavo, toplice, tipično madžarsko kulinariko in etnografske značilnosti. Budimpešta - lepotica ob Donavi s prekrasnimi palačami, cerkvami, trgi in sanjskimi mostovi, ki povezujejo levi del mesta ob reki z desnim. Temperamentni Madžari z igrivimi temnimi očmi, z zanimivo zgodovino, edinstvenim jezikom, živopisano nošo, poskočnim čardašem ter pikantnim golažem …in če dodamo za aperitiv še kakšno palinko potem je to samo pikica na i. Vse to je Madžarska z Budimpešto! Dajte si priložnost in jo raziščite v sodelovanju z nami!

 

VIKEND V MADŽARSKI PRESTOLNICI BUDIMPEŠTI (2 dni)

13. - 14. 4. 2024

 

 

1. dan: SLOVENIJA - BUDIMPEŠTA

Odhod avtobusa ob 6. uri. Vožnja do Pinc in naprej po avtocesti čez pokrajino Zala ob južni strani Blatnega jezera do Madžarske prestolnice Budimpešte, lepotice na reki Donavi. Preko Elizabetinega mostu se bomo podali v osrčje Budimpešte. Mesto reka Donava deli mesto na dva dela: starejši Budim in mlajši, ravninski del Pešta. Postanek na mestni tržnici. Panoramsko vožnjo bomo nadaljevali mimo vzhodnega mestnega kolodvora do mestnega parka in trga Junakov. Postanek na trgu, kjer si bomo ogledali mogočni spomenik, ki simbolizira zgodovino Madžarske in prihod Arpadovih plemen v Panonsko nižino konec 9. stoletja. Peš se bomo sprehodili do grada Vajdahunyadi.  Nadaljevali bomo po Andrejevem bulevarju do Štefanove katedrale, enega izmed simbolov mesta. Zunanji ogled katedrale.  Da boste začutili pravi mestni utrip se bomo sprehodili še po glavni mestni ulici, Vaci uci. Popoldan namestitev v hotelu in krajša osvežitev. Zvečer čas za sprehod po Vaci ulici. Nočitev v hotelu.

 

2.dan: BUDIMPEŠTA - SLOVENIJA

Po zajtrku si bomo ogledali Ribiško trdnjavo iz katere se nudi krasen razgled nad celim mestom. Po želji notranji ogled prečudovite Matjaževe ali kronske cerkve (doplačilo na licu mesta).  Nadaljevali bomo do grajskega kompleksa in spomenika posvečenega princu Evgenu Savojskem, ki je bil eden pomembnejših mož pri obrambo Habsburške monarhije pred Turki. Nato se bomo z ladjico popeljali po reki Donavi in mesto doživeli še z druge perspektive. Še nekaj prostega časa za kosilo na Vaci ulici, zatem pa vožnja nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

CENA:  149 EUR  pri udeležbi 40 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),

cestne pristojbine,

1x nočitev z zajtrkom v hotelu Ibis Budapest Centrum 3* v dvoposteljnih sobah v središču mesta,

vožnjo z ladjico po Donavi,

vodenje in organizacijo potovanja,

oglede zunanjosti po programu in DDV.

 

DOPLAČILA (po želji):

enoposteljna soba: 50 EUR, zavarovanje Coris, riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja.

 

 

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 15,00€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.