Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

MODERNI BAKU in VELIČASTNI AZERBAJDŽAN

Izleti in potovanja
ZAGOTOVLJENO! ZADNJA MESTA!
1.295 €

Informacije

Kontinent Azija - Bližnji Vzhod
Destinacija Azerbajdžan
Datum odhoda 10.04.2024
Št. dni 5 dni
Povpraševanje
Natisni

Potovanje v Azerbajdžan, v pristno kavkaško deželo, ki ima vsega ravno prav:  tradicije, sodobnosti, zgodovine, geografije in pridih orienta. Raziskovanje države, kjer se na izjemno zanimiv način stikata vzhodni in zahodni svet. Srečanje dveh svetov na trenutke ustvarja prijetni kaos. Rastejo moderni nebotičniki, hkrati so ponekod še vidni ostanki Sovjetske zveze, vse skupaj pa zaokroži še azerbajdžanska tradicija.

 

MODERNI BAKU in VELIČASTNI AZERBAJDŽAN

10. - 14. 4. 2024

 

1. dan: LJUBLJANA -  BAKU

Zbor potnikov na ljubljanskem letališču. Prijava na let in polet letala Turkish Airlines (TK 1062 ob 8.55) preko Istanbula in nadaljevalni let (TK334 ob 17.10) do Bakuja, kamor bomo prispeli ob 20.55. Ureditev vstopnih formalnosti, panoramska vožnja do hotela, čajanka dobrodošlice v hotelu in nočitev.

 

2. dan: BAKU

Po zajtrku se bomo spoznali z največjim mestom ob Kaspijskem jezeru in v regiji Kavkaza. Baku se ponaša s tem, da je najnižje ležeča prestolnica na svetu, saj leži  28 m pod gladino morja. 2,2 milijona prebivalcev v glavnem mestu predstavlja četrtino prebivalstva Azerbajdžana. Mesto ima izjemno bogato zgodovino. Na razvoj pa je močno vplivalo tudi odkritje nafte. Baku se neizmerno trudi  uvrstiti na seznam pomembnih svetovnih metropol Prav zaradi tega so leta 2012 gostili Evrosong, leta 2015 Evropske igre in od leta 2016 Grand prix – dirko Formule 1. Ogledali si bomo staro mestno jedro, ki nas bo presenetilo z izredno bogato arhitekturo, med drugimi palačo Shirvanshans, karavanseraj in dekliški stolp iz 12. stoletja, ki je bil nekdaj del mestnega obzidja, od leta 2001 pa ja listi dediščine UNESCO. Nato se bomo sprehodili do monumentalne stavbe hotela Four Seasons in skozi mestni park proti filharmoniji. Sledi sprehod po promenadi in mimo Muzeja preprog ter vožnja z vzpenjačo do gornjega parka z imenitnim razgledom na »Flames Towers«, stolpe plamen. Znamenite tri stolpe v obliki plamenov so končali malo pred tekmovanjem Evrosong leta 2012. Pročelja 190 m visokih stolpnic so prekrita z več 10.000 led lučmi, ki v večernih urah na pročeljih zgradbe uprizorijo pravo predstavo. Po ogledih nekaj časa za nakupe spominkov in samostojno odkrivanje mesta. Srečali se bomo tudi z neverjetno arhitekturo kulturnega centra Heydarja Aliyeva, ki ga je zasnovala arhitekturna skupina znamenite Zahe Hadid. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

 

3. dan: BAKU – GOBUSTAN – ATESGAH – YANAR DAGH - BAKU

Po zajtrku se bomo odpravili do blatnih vulkanov, ki so prava geomorfološka posebnost. Sledi vožnja v  nacionalni park Gobustan. Na poti nas bo navduševala pokrajina čudovitih morskih pejsažev Kaspijskega morja, v predelu bomo opazovali tudi ekonomsko moč države, katera sloni na naftnih ploščadih in njihovem načrpanem bogastvu. Ob prihodu v park bomo pričeli z ogledom muzeja na prostem, ki gosti več kot 6000 grafitov vklesanih v kamen, ki so pod zaščito Unesca. Navdušil nas bo tudi arheološki muzej na prostem. Popoldan se bomo odpeljali na obrobje prestolnice to templja ognja Atesgah. Zgradili so ga v 17. in 18. stoletju in je služil za čaščenje boga ognja tako Hindujcem, Sikhom kakor tudi Zoroastrijcem. Ustavili se bomo v Yanar Dagh – odprtem ognju v bližini prestolnice.  Vrnitev v Baku. Večerja in nočitev.

 

4. dan: BAKU – NOTRANJOST DRŽAVE – BAKU

Po zajtrku se bomo zapeljali v notranjost dežele. Suho območje okoli glavnega mesta bo počasi zamenjal gozd in gorata pokrajina in zametki Kavkaškega gorovja. Ustavili se bomo pri jezeru Nohurgol. Sledi vožnja s kabinsko žičnico (doplačilo na licu mesta) na Tufandag, kjer si bomo privoščili čudovite panoramske razglede na Kavkaško hribovje. Na celodnevne izletu bomo obiskali tudi znano pokrajino Qabaland. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

5. dan: BAKU -  LJUBLJANA

Po zajtrku bo na voljo nekaj prostega časa za nakupovanje ali jutranji sprehod po središču mesta. Sledi transfer na letališče. Prijava na let (TK333 ob 11.45) in polet letala Turkish Airlines preko Istanbula (TK1063 ob 18.20) v Ljubljano, kjer bomo pristali ob 19.30.

CENA POTOVANJA

CENA

pri udeležbi minimalno 30 oseb

      1.295 EUR

 

 

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana-Istanbul-Baku-Ljubljana s Turkish Airlines, letališke in varnostne pristojbine, transferje v Bakuju po programu, 1x nočitev z zajtrkom v Bakuju v hotelu 4* (dvoposteljne sobe), 3x polpenzionsko namestitev v Bakuju v hotelu 4* (dvoposteljne sobe), čaj dobrodošlice prvi dan, vse izlete in oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.

 

OBVEZNO DOPLAČILO: viza za vstop v Azerbajdžan, ki se odda preko spletnega obrazca in plača s kreditno kartico: https://evisa.gov.az/en/. Trenutno cena znaša 25 USD ( 23 EUR). Viza velja 90 dni od datuma izdelave. Standardni postopek izdelave traja 3 dni.

Potni list mora biti veljaven najmanj 6 mesecev po prihodu domov.

 

DOPLAČILO PO ŽELJI: enoposteljna soba 100 EUR, dodatne vstopnine za oglede muzejev in gondole cca. 20 EUR na licu mesta, zavarovanje riziko odpovedi 4,45% vrednosti aranžmaja.

 

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 15,00€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.