Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

MADEIRA – otok večne pomladi

Izleti in potovanja
VSE VKLJUČENO V CENO POTOVANJA
1.450 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Portugalska
Datum odhoda 29.05.2024
Št. dni 6 dni
Povpraševanje
Natisni

Madeiro radi imenujemo otok večne pomladi, saj zaradi svoje ugodne in mile klime vabi na obisk skozi celo leto. Cvetoča in šarmantna Madeira leži 1000 kilometrov stran od Lizbone, sredi oceana in s svojo lepoto očara vsakogar. Obisk otoka je še posebej privlačen zaradi neokrnjene narave, pohodništva, botaničnih vrtov, cvetočega rastlinja in odlične kulinarike. Glavno mesto Funchal, je slikovito in veselo mesto ter srce Madeire.

 

MADEIRA – otok večne pomladi

29. 5. – 3. 6. 2024

 

 VSE VKLJUČENO V CENO POTOVANJA!

 

    

1.dan, sreda, 29. 5. 2024: SLOVENIJA – BENETKE – MADEIRA

Odhod avtobusa ob 11.30 iz Maribora. Vožnja mimo Ljubljane in Fernetičev do beneškega letališča Marko Polo. Prijava na let in letalski prevoz ob 19.05 preko Lizbone na Madeiro.

 

2.dan, četrtek, 30. 5. 2024: CELODNEVNI IZLET NA ZAHODNI DEL OTOKA

Pristanek na Madeiri ob 0.05. Avtobusni prevoz do hotela in nočitev. Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet na zahodno stran otoka, ki velja za najbolj dramatično in dih jemajočo pokrajino. Peljali se bomo mimo slikovitega ribiškega mesteca Câmara de Lobos, obiskali razgledišče (Skywalk) na Cabo Girão, najvišji morski pečini v Evropi in drugi najvišji na svetu (580 m). Sledilo bo potovanje v notranjost čez skrivnostno planoto Paúl da Serra do Porto Moniz z naravnimi bazeni vulkanskih kamnin, kjer si bomo privoščili kosilo ob morju (3 hodni obrok z vključeno pijačo). Naše potovanje se nadaljuje po severozahodni obalni cesti, kjer slapovi padajo po skalni steni v globoko modri ocean, do São Vicenteja, lepe gorske vasice. Na poti do Encumeade razveselite svoje čute z bujnim rastlinjem gozda Laurissilva, kjer se bo prav tako prilegel kozarec lokalne pijače "ponče". Večerja in nočitev v hotelu.

 

3.dan, petek, 31. 5. 2024: FUNCHAL

Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevni izlet v glavno mesto otoka Funchal, kjer najdete glavne spomenike, muzeje, cerkve, našo katedralo, gledališče, javne zgradbe in vrtove. Ogled glavnih znamenitosti. Zatem bomo uživali v vrvežu kmečke tržnice, občudovali prodajalce rož, oblečene v tradicionalne madeirske noše, ter stojnice z lokalnim sadjem, zelenjavo in ribjo tržnico. Nadaljujmo skozi mesto, da poskusimo lokalne piškote v trgovini s starimi delikatesami, kavo in čokolado v čokoladnici in končno Old Madeira Wine Lodge, kjer bomo degustirali 2 vina Madeira. Preostanek dneva prosto za sprehode, kopanje v hotelskem bazenu… Večerja in nočitev v hotelu.

 

4.dan, sobota, 1. 6. 2024: LEVADA VALE PARAISO

Zajtrk in poldnevni izlet v Levada Vale Paraíso, ki se nahaja na južni obali otoka. Po 'levadi' bomo odkrivali slikovita ozadja velike lepote, ki jih zaznamuje prisotnost narave. Raznolikost favne in flore te regije si zasluži podrobnejši pregled. To pot skoraj vedno spremlja voda, ki nenehno teče v tej 'levadi', kar daje temu doživetju poseben čar. Tradicionalna večerja v restavraciji in nočitev v hotelu.

 

5.dan, nedelja, 2. 6. 2024: CELODNEVNI IZLET NA VZHODNI DEL OTOKA

Zajtrk v hotelu. Nato se bomo podali na celodnevni izlet na vzhodno obalo otoka, ki vodi mimo tretjega najvišjega vrha Madeire in navzdol do Ribeiro Frio v gozdu Laurissilva (Unescova svetovna naravna dediščina). Ribeiro Frio je znan po čudovitih vrtovih, kjer rastline in drevesa živijo v popolni harmoniji. Nato nadaljujmo do Faiala in Santane, vasi, ki je znana po hišah s slamnato streho in kjer se ustavimo za kosilo na posestvu, obdanem z vinogradi, Quinta do Furão (obrok s 3 hodi in vključeno pijačo). Popoldne se ustavimo v obmorski vasici Porto da Cruz na severovzhodu otoka, kjer obiščemo »Engenho do Norte«, enega najstarejših mlinov sladkornega trsa na Madeiri. Uživajte v okusu ruma iz sladkornega trsa in »broas de mel« (tipični piškoti iz sirupa iz sladkornega trsa) in odnesite domov vzorec medu iz sladkornega trsa. Na poti nazaj v Funchal bomo občudovali še orlovo skalo 'Penha d' Águia' in Machico, mesto ob morju na jugovzhodni obali. Večerja in nočitev v hotelu.

 

6.dan, ponedeljek, 3. 6. 2024: MADEIRA

Zgodnji transfer na letališče in letalski prevoz ob 6.00 v Lizbono. Pristanek ob 7.40 in nadaljevalni polet ob 14.15 v Benetke, kamor bomo prispeli ob 18.10 po lokalnem času. Sledi povratek z avtobusom nazaj do doma.

CENA:  1.450 EUR   pri udeležbi 40 oseb

             1.470  EUR  pri udeležbi 35 oseb

             1.490 EUR   pri udeležbi 30 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

povratni avtobusni transfer do beneškega letališča,

povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Benetke-Lizbona-Madeira-Lizbona-Benetke,

1 kos oddane prtljage do 23 kg + 1 kos ročne prtljage,

letališče in varnostne pristojbine,

vse avtobusne prevoze po programu na Madeiri,

dve kosili s pijačo (2. in 5. dan potovanja),

5x nočitev z zajtrkom v hotelu Golden Residence 4* v dvoposteljnih sobah,

3x večerja v hotelu Golden Residence 4*,

1x tradicionalna večerja v lokalni restavraciji,

vse oglede zunanjosti po programu,

zavarovanje rizika odpovedi turističnega potovanja,

vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

 

DOPLAČILO (po želji): enoposteljna soba 260 EUR, zavarovanje Coris z asistenco v tujini.

 

LETALSKA ČASOVNICA

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

Rače, 12.10. 2023

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 15,00€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.