Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

PRAZNIČNI DUNAJ z OGLEDOM MUZIKALA REBECCA (2 dni)

Izleti in potovanja
RAZPRODANO!
149 EUR

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Avstrija
Datum odhoda 18.11.2023
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

Od sredine novembra do božiča se najlepši dunajski trgi spremenijo v čarobne božične sejme. Dišava po božičnih pekovskih izdelkih in vročem punču ustvari predbožično vzdušje. Eden najbolj znanih božičnih sejmov je tradicionalna »Dunajska čarovnija adventa«, ki Mestni trg spremeni v sijočo pravljično deželo. Čakajo vas božična darila, okraski za drevesce, sladkarije in grelni napitki ter vrtiljak in ustvarjalne zabavne božične delavnice za otroke. Drevesa okoliškega mestnega parka so praznično okrašena in žarijo v morju luči, dunajsko doživetje, ki ga zagotovo ne boste želeli zamuditi! Druga vroča točka pred božičem je kulturna in božična tržnica pred palačo Schönbrunn. Ponuja čisto romantiko pred imperialnim ozadjem, po božiču pa se spremeni v novoletno tržnico. Tržnica vzdušja ponuja izdelke tradicionalne obrti, ročno izdelane božične okraske, božične koncerte in bogat otroški program, vključno z božično delavnico.

 

 

PRAZNIČNI DUNAJ z OGLEDOM MUZIKALA REBECCA (2 dni)

18. – 19. 11. 2023

 

 

 

1. dan: SLOVENIJA – DUNAJ

Odhod ob 7. uri iz Maribora. Vožnja preko Šentilja v Avstrijo in naprej po avtocesti mimo Gradca do Dunaja. Najprej se bomo peljali do Schönbrunna, kjer si bomo ogledali letni dvorec Habsburžanov (zunanji ogled), vrtove, lahko pa se boste sprehodili tudi do kronskih vrat Gloriette, od koder se ponuja krasen razgled na Dunaj. Na božičnih stojnicah se bosta prilegla punč ali kuhano vino. Sledila bo vožnja po znamenitem Ringu, ki obkroža mestno središče. Ob sloviti paradni cesti so druga za drugo nanizane mogočne zgradbe iz 19. stoletja, ki s pomembnimi javnimi spomeniki pričajo o moči nekdanje obdonavske monarhije. Najznamenitejše med njimi so gotovo cesarski Hofburg, palača parlamenta, državna opera ter votivna cerkev in mestna hiša, stavbi, ki sta zgrajeni v duhu neogotike. Po ogledih nekaj časa za kosilo, kavo in obisk božičnega sejma. Vožnja do hotela, namestitev in krajša osvežitev. Ob 19.30 ogled muzikala Rebecca v gledališču Raimund Theater. Nočitev v hotelu.

 

2. dan: DUNAJ -  SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpravili do veličastnega Hofburga. Habsburška rezidenca je izjemen kompleks, ki je nastajal od srednjega veka do 20. stoletja. Danes imajo tu svoj sedež različne muzejske institucije. Mimo ostankov starega rimskega mesta se bomo peš sprehodili do mogočne stolnice sv. Štefana, ki je skozi stoletja postala nepogrešljiv simbol cesarskega mesta in velja za eno najpomembnejših gotskih arhitektur v Evropi. Nedaleč stran je Graben z znanim kužnim znamenjem iz konca 17. stoletja. Postavljeno je bilo po eni izmed najhujših epidemij kuge, ki je prizadela Dunaj. Po ogledih bomo naredili postanek pri zanimivi stanovanjski hiši, ki jo je zasnoval in preoblikoval dunajski arhitekt Hundertwasser. Hiša je izredno zanimiva, pisana, nenavadnih oblik s številnimi trgovinicami in lokali. V opoldanskih urah nadaljevanje vožnje na Gradiščansko in postanek v mestu Eisenstadt. Sprehod po mestu in prosti čas za kosilo in kavo, nato pa povratek nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA:  149 EUR  pri udeležbi minimalno 35 oseb oz. 159 EUR  pri udeležbi minimalno 30 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video), cestnine v Sloveniji  in stroške go-boxa,

1x nočitev z zajtrkom v hotelu Ananas 4* v dvoposteljnih sobah, (www.austria-trend.at/de/hotels/ananas),

vstopnico za ogled muzikala Rebecca (kategorija F),

vodenje in organizacijo potovanja,

oglede zunanjosti po programu in DDV.

 

DOPLAČILA (po želji):

enoposteljna soba 40 EUR,  riziko odpovedi 4,03 % vrednosti aranžmaja, vstopnica višje kategorije: 29 EUR za kategorijo E; 69 EUR za kategorijo D in 89 EUR za kategorijo C. Doplačilo sedeža višje kategorije je predmet prostih mest in zasedenosti v času rezervacije.

 

MUZIKAL REBECCA

Je muzikal v nemškem jeziku, ki temelji na istoimenskem romanu Daphne du Maurier iz leta 1938. Napisala sta ga Michael Kunze in Sylvester Levay, avtorja muzikalov Elisabeth, Mozart in Marie Antoinette. Zaplet, ki se tesno prilega izvirnemu romanu, se vrti okoli bogatega Maxima DeWinterja, njegove naivne nove žene, ki se imenuje "Ich" ("jaz"), in gospe Danvers, manipulativne hišne pomočnice DeWinterjevega posestva Manderley v Cornishu. Gospa Danvers jezi vdor nove žene in jo prepričuje, da je nevredna zamenjava za prvo gospo DeWinter, glamurozno in skrivnostno Rebecco, ki je umrla v nesreči zaradi utopitve. Nova gospa DeWinter se med sencami, ki jih je pustila Rebecca, trudi najti svojo identiteto in prevzeti nadzor nad svojim življenjem.

Legendarni muzikal Rebecca zagotavlja popolno glasbeno doživetje v gledališču Raimund. Vrhunski britanski triler, ki ga je Hitchcock spremenil tudi v film je bil nazadnje prikazan tudi na Netflixu.

 

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

 

Rače, 29. 3. 2023

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 15,00€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.