Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

ŠVICARSKA PRAVLJICA

Izleti in potovanja
RAZPRODANO!
od 440 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Švica
Datum odhoda 08.09.2023
Št. dni 3 dni
Povpraševanje
Natisni

Švica velja za državo višjega standarda ter uglajenosti in slovi po svoji politični in vojaški neodvisnosti. Velja za državo s tradicijo mednarodnega povezovanja, zato v njej najdemo sedež marsikatere mednarodne organizacije. Poleg bogastva v bankah, se lahko Švica pohvali tudi z mnogimi naravnimi bogastvi, gorovji in jezeri. Znana je tudi po odličnih urah, čokoladi in siru. Uradno ima kar štiri jezike, med drugimi tudi retoromanščino. Dežela neštetih jezer, slikovitih dolin in vasic nas preseneti na vsakem koraku. Eksotično rastlinje, sadovnjaki in neskončni vinogradi v okolici Ženeve še ne dajo slutiti zasneženih gora in gorskih vasic do katerih se da priti le z zobato železnico. Omamljena od naravnih lepot nas bodo presenetila tudi švicarska mesteca z izjemnimi kulturnimi spomeniki in nenavadno bogatimi muzejskimi zbirkami. Celotno podobo bodo zaokrožili še presenetljivo prijazni Švicarji, ki kljub trdemu življenju v preteklosti in varčnosti niso pozabili, kako dobro sprejemati goste.

ŠVICARSKA PRAVLJICA (3 dni)

OTOK CVETJA MAINAU – RENSKI SLAPOVI – ZÜRICH – LUZERN – EINSIDELN – INNSBRUCK

8. – 10. 9. 2023

  

 

1.dan: SLOVENIJA – OTOK CVETJA – RENSKI SPLAPOVI  - ZÜRICH

Odhod avtobusa ob 23. uri iz Maribora in nočna vožnja mimo Gradca, Salzburga in Münchna do Bodenskega jezera. Najprej bomo obiskali otok cvetja Mainau. Prost čas za sprehod po prekrasno urejenih vrtovih, ki so prava paša za oči. Več kot 500 vrst rastlin je tukaj prisotnih, med njimi tudi veliko eksotičnih. Po ogledu vožnja v Neuhausen, kjer si bomo ogledali veličastne Renske slapove, največje slapove v Evropi. Čeprav so visoki zgolj 23 metrov, so posebni zaradi širine, ki znaša cca 150 metrov. Najlepši pogled na slapove je s stolpičastega renesančnega gradu Schloss Laufen, ki se na južni strani dviga nad reko. Z gradu se bomo spustili do razgledne ploščadi v bližini roba slapov, od koder je veličasten pogled na slapove. Po ogledu vožnja v Stein am Rhein, ki je s številnimi srednjeveškimi predalčnimi zgradbami in hišami iz 16. stoletja s freskami na pročeljih eno najlepših mestec v Švici. Po ogledu nadaljujemo vožnjo do Züricha. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2.dan: ZÜRICH -  LUZERN – EINSIDELN - FELDKIRCH

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled glavnih znamenitosti največjega švicarskega mesta: staro mestno jedro s stolnico, cerkev sv. Petra, mesta hiša, ulica Bahnhofstrasse … Nadaljujemo do Luzerna, ki velja po mnenju mnogih, za najlepše švicarsko mesto. Glavna znamenitost in hkrati simbol mesta je stari leseni pokriti most Kapellbrücke, najstarejši v Evropi, ki povezuje mestno jedro. Razprostira se čez reko Reuss ter je bil del mestnega obzidja. Sredi reke se most združi z osmerokotnim stolpom Wasserturm, ki je služil kot svetilnik, ječa in zakladnica. Ogled mesta in nekaj časa za samostojno raziskovanje skritih kotičkov. Popoldne se bomo ustavili še v Einsidelnu, kjer se nahaja znana romarska baročna cerkev s samostanom. Po ogledih vožnja v Avstrijo do Feldkircha. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

3.dan: INNSBRUCK - SWAROVSKI - SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja v Innsbruck. Ogledali si bomo glavne znamenitosti prestolnice Tirolske: zlato strešico, stare cehovske hiše, stolnico in mestni trg. Sprehodili se bomo do reke Inn in občudovali čudovite vrhove nad Innsbruckom. Nekaj prostega časa za kavo in nakup spominkov… Sledi ogled tovarne kristalov Swarovski. Po ogledih povratek preko Avstrije nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA:  440 EUR  pri udeležbi 45 oseb

             455 EUR  pri udeležbi 40 oseb

             475 EUR  pri udeležbi 35 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),

strošek go-boxa v Avstriji, davek na prevožene kilometre v Nemčiji in stroške cestnin v Švici,

1x polpenzionsko namestitev v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah v Zürichu,

1x polpenzionsko namestitev v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah v Feldkirchu,

vstopnino za ogled otoka Mainau,

vstopnino za ogled Renskih slapov,

vstopnino za ogled kristalov Swarovski

hladno malico iz avtobusa prvi dan,

zavarovanje rizika odpovedi v znesku 4,45 % cene,

vodenje in organizacijo potovanja,

oglede zunanjosti po programu in DDV.

 

DOPLAČILA (po želji ob prijavi):

enoposteljna soba 75 EUR,

zavarovanje Coris z asistenco v tujini 6,80 EUR.

 

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.