Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

ROMANJE V MEĐUGORJE

Izleti in potovanja
BOGAT PROGRAM, DUHOVNO in STROKOVNO VODENJE * ZAGOTOVLJENO*
od 195 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Bosna in Hercegovina
Datum odhoda 23.06.2023
Št. dni 3 dni
Povpraševanje
Natisni

24. junija 1981, na praznik sv. Janeza Krstnika, se je na hribu imenovanem Crnica, okoli osemnajste ure prikazala mlada žena z detetom v naročju. Zagledali sta jo dve deklici, pastirici, ki sta pasli ovce. Mlada gospa nepopisne lepote jih je z roko vabila naj se ji približajo. Tistega dne se je nebo na viden način dotaknilo naše grešne zemlje. Medžugorje je po svojih dogodkih in sporočilih edinstven primer v sodobnem svetu. Obišče ga milijone romarjev, ki najdejo na tem mestu mir in povezanost z Bogom in Marijo, ki je pastirčkom povedala: »Jaz sem Kraljica Miru!« Nebeška  Mati nam vsak dan pošilja sporočila, ki jih prenaša celemu svetu. Poziva nas na pot, ki vodi k Bogu, čeprav je težka, trnjeva in zahteva od nas veliko odpovedovanja. Poziva nas za mir, molitev, post, pokoro in spreobrnjenje.

 

 

ROMANJE V MEDŽUGORJE (3 dni)

23. – 25. 6. 2023

 

  

1.dan: SLOVENIJA  -  MEDŽUGORJE

Odhod avtobusa ob 5.00 iz Rač. Vožnja preko mejnega prehoda Gruškovje in naprej po avtocesti mimo Zagreba, Karlovca, Splita in Makarske do Medžugorja. Nastanitev v penzionu in kosilo. Popoldne se bomo odpravili na Crnico, kraj, kjer se je Marija prvič prikazala vidcem. Po večerji priložnost za obisk svetišča ali maše narodov. Nočitev.

 

2. dan:  MEDŽUGORJE

Po zajtrku se bomo odpravili na Križevac. Približno kilometer zračne črte od međugorske cerkve se dviguje hrib Križevac, ki se povezuje z hribom Crnico in z njim tvori kot. Na njegovem vrhu, ki je visok 520 metrov, so leta 1933 postavili 8,56m visok križ iz armiranega betona. V križ so vklesali besede: "Jezusu Kristusu Odrešeniku človeškega rodu, v znak svoje vere, ljubezni in upanja«. V sam križ so vzidane relikvije, ki so jih posebej za to priložnost dobili iz Rima to je košček križa, ki ga kristjani častimo kot križ na katerem je bil razpet Jezus Kristus. Farani so beton, vodo in železo znosili na svojih ramah na vrh Križevca, ki se je včasih imenoval Šipovac, ker na njem raste veliko šipka. Stari ljudje pripovedujejo, da je včasih toča uničila ves pridelek na poljih in njivah. K izgradnji križa jih je navdihovala tudi zaobljuba proti toči. Ko je bil križ dokončno zgrajen in blagoslovljen so se farani vzpenjali posamezno v tihi molitvi in premišljevanju postaj križevega pota. Križevec ne privlači toliko romarjev zaradi naravne lepote ali zaradi umetniške vrednosti križa ampak ker veliko ljudi trdi, da so prva leta prikazovanj videli na križu svetlobne in druge znake. Povezali so jih z Gospejinimi prikazovanji, z Gospejinimi sporočili in z mirom med Bogom in človekom. Romarji so razumeli, da je križ v središču Gospejinih sporočil in da prava pot do miru vodi po poti križa. Opravili bomo pobožnost križevega pota. Kosilo v penzionu, nato pa prosto popoldne za nakup spominkov, nabožnih predmetov in osebne pobožnosti. Po želji možnost obiska slapov Kravica (doplačilo vstopnine na licu mesta). Večerja in nočitev.

 

3. dan: MEDŽUGORJE – VEPRIC - SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo udeležili svete maše, nato pa se počasi poslovili od Medžugorja. Med vožnjo proti Jadranski obali in Makarski rivieri bomo imeli čas, da strnemo romarske vtise in svoje duhovne izkušnje. Postanek v Makarski za okrepčilo, kavo… Pred povratkom proti domu se bomo ustavili še v Vepricu, hrvaškem Lurdu, kjer bomo opravili sklepno pobožnost romanja. Sledila bo vožnja nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah.

 

VABLJENI, DA SE NAM PRIDRUŽITE????

 

 

PRIJAVE IN INFORMACIJE SPREJEMA: TURISTIČNA AGENCIJA POZEJDON TURIZEM, Grajski trg 15, 2327 Rače, vsak dan med 8.00-13.00 ter 14.00-16.00.

Tel.: 02 608 80 80; email: info@pozejdon-turizem.com

           

NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

CENA: 195 EUR   pri udeležbi 40 oseb

            210 EUR   pri udeležbi 35 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z udobnim turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video, cd-player),

cestnine in parkirnine, poseben davek na prevožene kilometre po Hrvaškem,

2x polni penzion v penzionu oz. hotelu 3* v Medžugorju,

vstopno takso v Medžugorje,

oglede zunanjosti po programu,

duhovno in strokovno vodenje, organizacijo romanja ter DDV.

 

DOPLAČILA (po želji):

enoposteljna soba 20 EUR, zavarovanje Coris v tujini 6,80 EUR, riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.