Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

CESARSKI DUNAJ IN MUZIKAL NOTREDAMSKI ZVONAR

Izleti in potovanja
RAZPRODANO!
140 EUR

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Avstrija
Datum odhoda 11.03.2023
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

Avstrija, dežela z neokrnjeno naravo, visokimi vrhovi Alp, ki se mogočno dvigajo v nebo, bogata kulturna dediščina in čudovita mesta, dunajska kava in Sacher torta, narodna glasba in Mozartovi napevi, vse to je dežela na severni strani Alp. Dunaj je ena najlepših svetovnih prestolnic, ki leži ob lepi modri Donavi. Mesto vas popelje na sprehod od bogate zapuščine preteklosti do sodobnega življenja. Avstrijci imajo 500 letno tradicijo pitja kave in poznajo najmanj 18 načinov priprave kave. Zrna kave so na Dunaj prinesli Turki. Nemško ime za Avstrijo, Österreich, pomeni »vzhodna posest« ali »vzhodno cesarstvo«, in je povezano z besedo Ostarrîchi, ki se je prvič pojavila v listini iz leta 996. Začetki sodobne Avstrije segajo nazaj do časov Habsburške dinastije, ko je bilo ozemlje države večinoma del Svetega rimskega cesarstva, Habsburžani pa so vladali vse do  1. svetovne vojne. Obiščite z nami Avstrijo in odkrite vse njene lepote!

 

CESARSKI DUNAJ IN MUZIKAL NOTREDAMSKI ZVONAR (2 dni)

11. – 12. 3. 2023

 

 

1. dan: SLOVENIJA – DUNAJ

Odhod ob 7. uri iz Maribora. Vožnja preko Šentilja v Avstrijo in naprej po avtocesti mimo Gradca do Dunaja. Najprej se bomo peljali do Schönbrunna, kjer si bomo ogledali letni dvorec Habsburžanov (zunanji ogled), vrtove, lahko pa se boste sprehodili tudi do kronskih vrat Gloriette, od koder se ponuja krasen razgled na Dunaj.  Sledila bo vožnja po znamenitem Ringu, ki obkroža mestno središče. Ob sloviti paradni cesti so druga za drugo nanizane mogočne zgradbe iz 19. stoletja, ki s pomembnimi javnimi spomeniki pričajo o moči nekdanje obdonavske monarhije. Najznamenitejše med njimi so gotovo cesarski Hofburg, palača parlamenta, državna opera ter votivna cerkev in mestna hiša, stavbi, ki sta zgrajeni v duhu neogotike. Peš se bomo sprehodili do veličastnega Hofburga. Habsburška rezidenca je izjemen kompleks, ki je nastajal od srednjega veka do 20. stoletja. Danes imajo tu svoj sedež različne muzejske institucije. Mimo ostankov starega rimskega mesta nadaljujemo do mogočne stolnice sv. Štefana, ki je skozi stoletja postala nepogrešljiv simbol cesarskega mesta in velja za eno najpomembnejših gotskih arhitektur v Evropi. Nedaleč stran je Graben z znanim kužnim znamenjem iz konca 17. stoletja. Postavljeno je bilo po eni izmed najhujših epidemij kuge, ki je prizadela Dunaj. Po ogledih nekaj časa za kosilo, kavo ali sprehode. Vožnja do hotela, namestitev in krajša osvežitev. Ob 19.30 ogled muzikala Notredamski zvonar v gledališču Ronacher. Nočitev v hotelu.

 

2. dan: DUNAJ -  SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpravili do dvorca Belvedere, ki ga je na vrhuncu svoje kariere dal zgraditi princ Eugen Savojski (zunanji ogled). Vožnjo bomo nadaljevali do Praterja, ki predstavlja zabavišče Dunaja z mnogimi atrakcijami, restavracijami in bari. Preko reke Donave nas bo nato vodila pot do poslovnega središča »UNO city«. Postanek bomo naredili pri zanimivi stanovanjski hiši, ki jo je zasnoval in preoblikoval dunajski arhitekt Hundertwasser. Hiša je izredno zanimiva, pisana, nenavadnih oblik s številnimi trgovinicami in lokali. Nekaj prostega časa za kosilo in kavo, nato pa povratek nazaj proti domu.

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

CENA:  140 EUR  pri udeležbi minimalno 40 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video), cestnine v Sloveniji  in stroške go-boxa,

1x nočitev z zajtrkom v hotelu Ananas 4* v dvoposteljnih sobah, (www.austria-trend.at/de/hotels/ananas),

vstopnico za ogled muzikala Notredamski zvonar (kategorija F),

vodenje in organizacijo potovanja,

oglede zunanjosti po programu in DDV.

 

DOPLAČILA (po želji):

enoposteljna soba 65 EUR,

riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja,

vstopnica višje kategorije: 20 EUR za kategorijo E; 59 EUR za kategorijo D in 79 EUR za kategorijo C. Doplačilo sedeža višje kategorije je predmet prostih mest in zasedenosti v času rezervacije.

 

MUZIKAL NOTREDAMSKI ZVONAR

Pred 180 leti se je svet prvič seznanil s pohabljenim, a prijaznim zvonarjem Quasimodom. Leta 1831 je namreč v Franciji izšel roman Victorja Hugoja Notredamski zvonar. Klasična drama o nemogoči ljubezni med grotesknim zvonarjem in lepo ciganko Esmeraldo je polna kontrastov med grdim in lepim, visokim in nizkim, je polna romantike, strasti in junaštva. V celoti je pot od zlega k dobremu, od krivice k pravici, od napačnega k resničnemu, od noči k dnevu in je osnova za nešteto interpretacij, iz katerih so nastali filmi, televizijske produkcije, gledališče igre, risani film ... Z ubogim zvonarjem so trpele številne generacije. Francosko-kanadski muzikal Notre-Dame de Paris (v prevodu katedrala Naše gospe v Parizu), ki je bil premierno izveden 16. septembra leta 1998 v Parizu, je muzikal opernega tipa in je v celoti pet. Glasbo je zložil Riccardo Cocciante, songe pa je po Hugojevi literarni predlogi ubesedil Luc Plamondon. Produkcija je doživela velik uspeh. Sledila so gostovanja v Kanadi, Franciji, Belgiji, Švici, Italiji, Španiji, na Kitajskem, v Južni Koreji, Združenih državah in drugod … Po podatkih Guinnessove knjige rekordov je imel muzikal Notre-Dame de Paris najuspešnejše prvo leto predvajanja od vseh muzikalov nasploh.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.