Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

OLIMPIJSKO SARAJEVO IN SKOK Z MOSTARSKEGA MOSTU

Izleti in potovanja
RAZPRODANO!
265 EUR

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Bosna in Hercegovina
Datum odhoda 12.05.2023
Št. dni 3 dni
Povpraševanje
Natisni

Sarajevo je najlepše mesto Balkana. Glavno mesto Bosne in Hercegovine je tudi njeno kulturno, gospodarsko in prometno središče. Mesto pomembno označujeta dve reki in sicer reka Miljacka, ki teče skozi mesto, ter reka Bosna, ki izvira v bližini na prekrasni lokaciji pod Igmanom. Izvir reke Bosne je priljubljena izletniška točka, ki jo Sarajlije imenujejo Vrelo Bosne. V okolici mesta se nahajajo prelepe in posebej v zimskih mesecih priljubljene planine Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica in Trebević.  Ob številnih nacionalnih in mestnih gledaliških hišah, muzejih in drugih kulturnih institucijah je Sarajevo vedno bilo pomembno kulturno mesto tega dela evropske celine. Vsako leto je mesto na reki Miljacki gostitelj številnih festivalov in kulturnih prireditev mednarodnega značaja, med katerimi so najpomembnejše Sarajevski filmski festival (SFF), Sarajevo Jazz Festival, poletni kulturni festival “Baščaršijske noči”, Festival moderne gledališke produkcije “MESS”, “Sarajevska zima” in Sarajevski svetovni festival orientalske glasbe. Sarajevo je tudi olimpijsko mesto, saj so v mestu in okolici leta 1984 potekale Zimske olimpijske igre.

 

TRADICIONALNO POZEJDONOVO POVABILO NA LEPŠE

OLIMPIJSKO SARAJEVO IN SKOK Z MOSTARSKEGA MOSTU (3 dni)

Z OGLEDOM NERETVE, IZVIRA BOSNE IN MOSTARJEM

12. - 14. 5. 2023

 

1.dan: SLOVENIJA - SARAJEVO

Odhod avtobusa ob 3. uri. Vožnja mimo Zagreba proti Bosni. Prestop meje z Bosno in nadaljevanje vožnje mimo Zenice in kraja Visoko, kjer so odkrili zanimive piramide, do prestolnice Sarajeva. Po prihodu krožni ogled mesta, kjer bomo med drugimi videli stavbo »Oslobođenja«, glavno mestno vpadnico, televizijo Bosne, ambasado ZDA, Etnografski muzej, številne poslovne stavbe, Alipašino polje, Skenderijo, Principov most, židovsko sinagogo, Carevo džamijo. V daljavi bo vidna stara Turška trdnjava in Avstrogrska vojašnica. V bližini stare mestne hiše, ki je ena najznačilnejših stavb v Sarajevu, bomo izstopili z avtobusa. Peš se bomo z lokalnim vodnikom sprehodili po osrednji ulici Ferhadiji, mimo Gazi Huser-begove džamije, katedrale in pravoslavne cerkve. Glede na to, da je Sarajevo mesto, ki si že do nekdaj slovi po pripadnikih različnih verstev, so v preteklosti skladno s tem v središču mesta zgradili štiri cerkve: pravoslavno, krščansko, židovsko ter islamsko. Obiskali bomo kraj atentata na prestolonaslednika Franca Ferdinanda Habsburškega, kar je bil povod za Prvo svetovno vojno. Na Baščaršiji, ki predstavlja srce mesta, boste lahko pojedli tipično bosansko kosilo in uživali pri pitju bosanske kave. Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za obisk številnih trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic. Po ogledih namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. dan: SARAJEVO – TITOV BUNKER – MOSTAR - SARAJEVO

Po zajtrku vožnja po dolini Neretve do Konjica, kjer si bomo ogledali Titov bunker. Po ogledu krajši postanek v Jablanici pri mostu,  kjer je potekala poznana bitki na Neretvi.  Po kanjonu Neretve nadaljujemo do Mostarja. Podali se bomo na panoramski ogled mesta in si ogledali glavne mestne znamenitosti. Po želji bomo obiskali  bomo turško hišo ter Koski Mehned pašino džamijo in se skozi stari del mesta sprehodili do znamenitega mostarskega mostu, ki je s pomočjo Unesca zopet dobil nekdanjo lepoto. Opazovali bomo tudi skok z mostu v Neretvo. Nekaj prostega časa za kosilo in vrnitev v Sarajevo. Večerja in POZEJDONOVA ZABAVA. Nočitev.

 

3. dan: IZVIR BOSNE - SARAJEVO - SLOVENIJA    

Po zajtrku pot nadaljujemo do izvira reke Bosne, ki se nahaja ob aleji platan na Ilidži. Ilidža je že od časa Rimljanov dalje znano zdraviliško območje. Ob reku Železnjci so zgradili številne hotele že v času Avstro-Ogrske. Znani so fijakerji, ki vas popeljejo vse do izvira reke Bosne. Sprehod do znamenite aleje platan, ki je eden najpomembnejših hortikulturnih spomenikov na tleh nekdanje Jugoslavije. Za kratko se bomo ustavili tudi na prizorišču Olimpijade leta 1984, pri dvorani Zetra in stadionu Koševo. Še nekaj prostega časa za nakup spominkov. Sledi organizirano kosilo. Popoldan vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v  kasnejših večernih urah.

Število mest je omejeno na 200.

VLJUDNO VABLJENI!

 

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

CENA:  265 EUR  pri udeležbi 200 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z udobnim turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video), cestnine in parkirnine,

tradicionalna hladna malica in pijača iz avtobusa,

2x polpenzionsko namestitev v hotelu Hills 5* v dvoposteljnih sobah,

obvezno lokalno vodenje po Sarajevu in Mostarju,

vstopnino za ogled izvira reke Bosne in Titovega bunkerja v Konjicu,

glasbo drugi dan potovanja,

kosilo zadnji dan potovanja,

vse oglede zunanjosti po programu,

vodenje in organizacijo potovanja in DDV.

 

DOPLAČILA (po želji ob prijavi): enoposteljna soba 50 EUR, riziko odpovedi turističnega potovanja 4,45 % cene aranžmaja.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 15,00€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.