Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

BISERI SEVERNE MAKEDONIJE Z IZLETOM V ALBANIJO

Izleti in potovanja
RAZPRODANO!
810 EUR

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Severna Makedonija
Datum odhoda 30.05.2023
Št. dni 6 dni
Povpraševanje
Natisni

Makedonija, s soncem obsijana in z izjemno zgodovino zaznamovana dežela na jugu Balkana. Ohridsko in Prespansko jezero, Skopje in Šar planina vabijo! Makedonija je dežela, le malo večja od Slovenije, ki leži med Grčijo, Srbijo, Bolgarijo, Kosovim in Albanijo. Leži na križišču poti in vsak, ki je v zgodovini želel priti iz Azije v Evropo, je moral čez njeno ozemlje. Tu se stikata krščanski in muslimanski svet, tu so rodovitna polja in prijazni ljudje. 8. septembra 1991 se je Makedonija odcepila od Jugoslavije in odšla po lastni poti. Naletela je na težave zaradi imena, ki si ga lastijo Grki.  Ime Makedonija se je v zgodovini dvignilo do vrha slave v antiki. Takrat sta vladala severno-grški pokrajini Makedoniji Filip II. Makedonski (umrl 336 p.n.š.) in kasneje njegov sin Aleksander Makedonski (umrl 323 p.n.š.), ki je ustanovil svetovno državo, ki je segala od današnje Grčije do Indije. Kasneje je Veliki imperij sicer razpadel, ampak slava o Makedoncih se je razširila in ostala v vsem antičnem obdobju. Ko so v 6. in 7. stoletju na ozemlje današnje Makedonije prišli Južni Slovani, so prevzeli ime Makedonija in Makedonci ter ohranili svoj makedonski jezik.

BISERI SEVERNE MAKEDONIJE Z IZLETOM V ALBANIJO (6 dni)

30. 5. - 4. 6. 2023

 

 

1. dan: SLOVENIJA – SKOPJE

Odhod avtobusa iz Maribora ob 17. uri. Vožnja do letališča dr. Franja Tuđmana v Zagrebu. Prijava na let in polet letala v Skopje z letalskim prevoznikom Croatia Airlines ob 22.10. Po pristanu ob 23.25 avtobusni transfer do hotela, namestitev in nočitev.

 

2.dan: SKOPJE – NACIONALNI PARK MAVROVO – ČRNI DRIM - OHRID

Po zajtrku nadaljujemo pot mimo Tetova čez čudovito pokrajino zahodne Makedonije. Na poti postanek v nacionalnem parku Mavrovo, kjer se nahajajo številni stari samostani. Z vožnjo nadaljujemo ob Črnem Drimu. Ogledali si bomo samostan sv. Jovana Bigorskega, ki slovi kot eden starejših samostanov v Makedoniji. Popoldanski prihod do Ohridskega jezera in do mesta Struga.  Ogled mesta in nekaj prostega časa. Namestitev hotelu na Ohridu, večerja in nočitev.  

 

3. dan: OHRID - TIRANA – OHRID

Po zajtrku vožnja do Albanske meje in nadaljevanje v Elbasan, kjer so antični Rimljani ustanovili naselje in zgradili utrdbo. Drugo obdobje razcveta je mesto doživelo pod 400 letno otomansko zasedbo, v 16. in 17. stoletju pa je bil pomemben trgovski in rokodelski center. Krajši postanek in nadaljevanje proti prestolnici Tirani. Mesto je bilo ustanovljeno že leta 1614, vendar je pridobilo status ekonomske in politične prestolnice šele leta 1920. Ogled starega mesta z mošejo in urnim stolpom iz leta 1830, Skerdenbegovega trga, opere in nacionalne knjižnice. Nekaj prostega časa.  Popoldan vožnja  do nazaj v Ohrid. Večerja in nočitev v hotelu.

 

4.dan: OHRID – SV. NAUM – OHRID

Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevni izlet ob jezeru. Ob vzhodni obali Ohridskega jezera bomo nadaljevali do še enega bisera, samostana sv. Nauma. Ohridsko jezero je pravo sveto mesto, saj je imelo na svojem vrhuncu preko 350 aktivnih samostanov in cerkva. Povzpeli se bomo do samostanske cerkve sv. Nauma. Ogled in nekaj prostega časa. Zgodaj popoldan panoramska vožnja z ladjico po jezeru. Po povratku ogled mesta Ohrid, ki je pod zaščito Unesca:  cerkev sv. Zofije, Samoilov stolp in ostale znamenitosti. Nekaj prostega časa za sprehod po ohridski “čaršiji” in manjši nakup. Povratek v hotel, večerja v lokalni restavraciji z glasbo in folklornim programom. Nočitev v hotelu.

 

5. dan: OHRID - BITOLA – KAVADARCI- SKOPJE

Po zajtrku nadaljevanje vožnje do Prespanskega jezera in nadalje do Bitole, kjer je imel svoj sedež kralj Filip II., oče Aleksandra Velikega. Postanek za sprehod po mestu in ogled. Nekaj prostega časa. Nato bomo nadaljevali do arheološkega parka Heraclea Lyncestis. Po ogledu vožnja po Prilepskem polju (poznano po pridelovanju tobaka) do Prilepa in naprej do vinogradniškega območja Kavadarci. Postanek za ogled kleti Tikveš, malica in degustacija njihovih vin. Po ogledu vožnja po avtocesti ob reki Vardar mimo Velesa proti Skopju. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

6. dan: SKOPJE - SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo podali skozi orientalski del Skopja, ki je bil grajen v 16. in 17. stoletju.  Nekoč je bil celo najbogatejši trgovski center na Balkanu. Ogledali si bomo skopsko čaršijo, Kuršumli han, Daut-pašin hamam, javno kopališče iz 16. stoletja in  Begovo džamijo.  Občudovali bomo tudi številne kipe, ki so jih pred leti postavili v središču mesta ob reki Vardar. Opoldan vožnja na letališče in let ob 15.55 z letalskim prevoznikom Croatia Airlines na letu 369 proti Zagrebu. Po pristanku ob 17.10 sledi avtobusni transfer nazaj v Maribor.

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

CENA:  810 EUR  pri udeležbi 45 oseb

              830 EUR  pri udeležbi 40 oseb

              845 EUR  pri udeležbi 35 oseb

              870 EUR  pri udeležbi 30 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

povratni avtobusni transfer iz Maribora do letališča Zagreb,  

povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Skopje,

vsi avtobusni prevozi po programu s turističnim avtobusom,

1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Skopju,

2x polpenzionsko namestitev v hotelu 4* na Ohridu,

1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* na Ohridu z večerjo v lokalni restavraciji z živo glasbo in folklornim programom,

1x polpenzionsko namestitev v hotelu 4* v Skopju,

oglede in vstopnine po programu: cerkev sv. Sofije v Ohridu, Samoilova trdnjava, samostan sv. Naum, cerkev sv.  Spasa v Skopju,  samostan sv. Jovana Bigorskega, muzej na vodi v Ohridu, arheološko nahajališče na Ohridu,

vstopnino za arheološko nahajališče Heraclea pri Bitoli, vožnjo z ladjico po Ohridskem jezeru,

obvezne lokalne vodnike v Skopju, Ohridu in  v Bitoli,

celodnevni izlet v Albanijo,

zavarovanje rizika odpovedi turističnega potovanja (odpoved v primeru bolezni, nesreče, smrti, poškodbe…)

vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.

 

 DOPLAČILA (po želji): enoposteljna soba 100 EUR.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.