Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

OLIMPIJSKO SARAJEVO

Izleti in potovanja
Z OGLEDOM MESTA TRAVNIK IN JAJCE
115 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Bosna in Hercegovina
Datum odhoda 18.06.2022
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

 

Sarajevo je najlepše mesto Balkana. Glavno mesto Bosne in Hercegovine je tudi njeno kulturno, gospodarsko in prometno središče. Mesto pomembno označujeta dve reki in sicer reka Miljacka, ki teče skozi mesto, ter reka Bosna, ki izvira v bližini na prekrasni lokaciji pod Igmanom. Izvir reke Bosne je priljubljena izletniška točka, ki jo Sarajlije imenujejo Vrelo Bosne. V okolici mesta se nahajajo prelepe in posebej v zimskih mesecih priljubljene planine Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica in Trebević.  Ob številnih nacionalnih in mestnih gledaliških hišah, muzejih in drugih kulturnih institucijah je Sarajevo vedno bilo pomembno kulturno mesto tega dela evropske celine. Vsako leto je mesto na reki Miljacki gostitelj številnih festivalov in kulturnih prireditev mednarodnega značaja, med katerimi so najpomembnejše Sarajevski filmski festival (SFF), Sarajevo Jazz Festival, poletni kulturni festival “Baščaršijske noči”, Festival moderne gledališke produkcije “MESS”, “Sarajevska zima” in Sarajevski svetovni festival orientalske glasbe. Sarajevo je tudi olimpijsko mesto, saj so v mestu in okolici leta 1984 potekale Zimske olimpijske igre.

 

 

OLIMPIJSKO SARAJEVO (2 dni)

Z OGLEDOM MESTA TRAVNIK IN JAJCE

18. - 19. 6. 2022

 

1.dan: SLOVENIJA - SARAJEVO

Odhod avtobusa ob 2. uri zjutraj. Vožnja mimo Zagreba proti Bosni. Prestop meje z Bosno in nadaljevanje vožnje mimo Zenice in kraja Visoko, kjer so odkrili zanimive piramide, do prestolnice Sarajeva. Po prihodu krožni ogled mesta, kjer bomo med drugimi videli stavbo »Oslobođenja«, glavno mestno vpadnico, televizijo Bosne, ambasado ZDA, Etnografski muzej, številne poslovne stavbe, Alipašino polje, Skenderijo, Principov most, židovsko sinagogo, Carevo džamijo. V daljavi bo vidna stara Turška trdnjava in Avstrogrska vojašnica. V bližini stare mestne hiše, ki je ena najznačilnejših stavb v Sarajevu, bomo izstopili z avtobusa. Peš se bomo z lokalnim vodnikom sprehodili po osrednji ulici Ferhadiji, mimo Gazi Huser-begove džamije, katedrale in pravoslavne cerkve. Glede na to, da je Sarajevo mesto, ki si že do nekdaj slovi po pripadnikih različnih verstev, so v preteklosti skladno s tem v središču mesta zgradili štiri cerkve: pravoslavno, krščansko, židovsko ter islamsko. Obiskali bomo kraj atentata na prestolonaslednika Franca Ferdinanda Habsburškega, kar je bil povod za Prvo svetovno vojno. Na Baščaršiji, ki predstavlja srce mesta, boste lahko pojedli tipično bosansko kosilo in uživali pri pitju bosanske kave. Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za obisk številnih trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic. Po želji pa se lahko z gondolo povzpnete na olimpijsko planino Trebević.  Za kratko se bomo ustavili tudi na prizorišču Olimpijade leta 1984, pri dvorani Zetra in stadionu Koševo. Po ogledih namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2.dan: SARAJEVO – TRAVNIK - JAJCE - SLOVENIJA

Po zajtrku kratek postanek na Ilidži. Ilidža je že od časa Rimljanov dalje znano zdraviliško območje. Ob reku Železnjici so zgradili številne hotele že v času Avstro-ogrske. Znani so fijakerji, ki vas popeljejo vse do izvira reke Bosne. Sprehod do znamenite aleje platan, ki je eden najpomembnejših hortikulturnih spomenikov na tleh nekdanje Jugoslavije. Pot nadaljujemo proti Travniku, nekoč glavnem mestu Bosne v času turških vpadov. Mestece, ki je bilo grajeno ob reki Lašvi ob vznožju Vlašića, se lahko pohvala s številnimi kulturno zgodovinskimi spomeniki. Sprehodili se bomo po središču mesta do rojstne hiše Ive Andriča, edinega dobitnika Nobelove nagrade za književnost na območju nekdanje Jugoslavije. V bližini se nahaja poznana dvonadstropna Šarena džamija. Nekaj prostega časa. Po želji vzpon do grajskega kompleksa, od koder je lep pogled na dolino reke Lašve. Nadaljujemo ob vznožju planine Vlašić in nadalje ob reki Vrbas do mesteca Jajce, kjer je na 2. zasedanju Avnoja nastala  SFRJ Jugoslavija. Mesto je nekoč bilo glavno mesto Bosanskega kraljestva. Sprehod do Medved kule, zvonika sv. Luke, Travniških vrat  in glavnega trga. Ogledali si bomo tudi Plivski slap, ki je vsekakor simbol mesta. Prosti čas za pozno kosilo. Sledi vožnja ob kanjonu Vrbasa proti Banja Luki in nadalje do Zagreba. Domov bomo prispeli v  kasnejših večernih urah.

CENA:   115 EUR  pri udeležbi minimalno 40 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z udobnim turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video), cestnine in parkirnine,

1x polpenzionsko namestitev v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah,

obvezno lokalno vodenje po Sarajevu,

oglede zunanjosti po programu,

vodenje in organizacijo potovanja in DDV.

 

DOPLAČILA (po želji ob prijavi): enoposteljna soba 20 EUR, riziko odpovedi turističnega potovanja 4,45% cene aranžmaja.

 

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.