Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

CIPER

Izleti in potovanja
od 895 €

Informacije

Kontinent Evropa
Datum odhoda 08.06.2022
Št. dni 5 dni
Povpraševanje
Natisni

1. dan: Zgoden jutranji transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča na Dunaju. Direkten polet z Austrian Airlines ob 10.20 proti Cipru. Pristanek na letališču v Larnaci ob 14.25, transfer do hotela (na območju Limasola ali Larnace), prosto za krajši počitek in prvo spoznavanje okolice. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Zajtrk. Vožnja ob obali do arheološkega parka starega KURIONA, ki velja za najpomembnejše arheološko najdišče na otoku z ohranjenim starorimskim gledališčem. Nadaljevanje vožnje ob obali in postanek na plaži PETRA TOU ROMIOU, kjer naj bi se po legendi rodila grška boginja lepote Afrodita. Obisk mesta PAPHOS – igrišča bogov –, ki je pod zaščito Unesca in bogato s številnimi antičnimi spomeniki. Ogled Dionizijeve hiše z mozaiki. Ob vrnitvi postanek pri cerkviciAyia Paraskevi, ki je znana po stenskih poslikavah iz 15. stoletja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja proti severu in prečkanje meje v turški del otoka. Ogled samostana BELLAPAIS iz 12. stoletja, ki je med najbolje ohranjenimi spomeniki iz tega časa in kjer je nekaj časa živel pisatelj Lawrence Durrell. Vožnja v slikovito mesto KYRENIA, ki se ponaša z gradom z ladijskim muzejem. Popoldanski ogled ciprske prestolnice NIKOZIJE, ki je razdeljena na turški in grški del. Najprej ogled turškega dela z karavanserajem Buyuk Han in katedralo Sv. Sofije, nato prehod peš v grški del mesta v obzidano staro jedro. Nekaj prostega časa za manjše nakupe na bazarju in v številnih trgovinicah, nato  obisk arheološkega muzeja in ogled cerkve sv. Janeza. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku odhod v notranjost otoka. Slikovita vožnja proti osrednjemu pogorju TRODOOS, skozi cedrove gozdove, hribovske vasice z bizantinskimi cerkvicami in z vinogradi zasajenimi pobočji ... Obisk največjega ciprskega samostana KYKKOS, v bližini katerega je pokopan škof Makarios. Kratek postanek v mestu GALATA in v arhitekturno zanimivi vasici OMODHOS. Večerna vrnitev v  hotel. Večerja in nočitev. 

5. dan: Po zajtrku ogled arheološkega najdišča CHOIROKOITIA, ki je na seznamu Unesca in je eno najpomembnejših in najbolje ohranjenih prazgodovinskih znamenitosti vzhodnega Sredozemlja. Nadaljevanje do slikovite vasice LEFKARA, ki se ponaša z izvrstnimi izdelki domače obrti, tudi z znano ciprsko čipko. V vasi KITI ogled cerkve Angeloktisti z mozaiki iz 6. stoletja, postanek pri mošeji Hala Sultan Tekke ob slanem jezeru Larnace ter obisk cerkve svetega Lazarja v centru LARNACE. Še krajši prosti čas za zadnje nakupe, nato transfer do letališča. Polet z družbo Austrian Airlines ob 16.50 in pristanek na Dunaju ob 19.15. Sledi še transfer proti Mariboru, Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani, kamor bo prihod v poznih večernih oz. nočnih urah.

CENA:     895 EUR pri najmanj 30 potnikih                        

                990 EUR pri najmanj 20 potnikih                        

               1.060 EUR pri najmanj 15 potnikih                        

 

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 7% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 15.1.2022.

 

CENA VKLJUČUJE: 4 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelu*** (vključeno 1/4 l vina/osebo pri vseh obrokih), letalski prevoz Dunaj–Larnaca–Dunaj, transfer iz Ljubljane do letališča na Dunaju in nazaj, vse prevoze in oglede na Cipru, slovensko vodenje in organizacijo.

 

Vključene vse vstopnine po programu.

 

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 110 EUR.

MOŽEN POPUST:  za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

 

POMEMBNO: v času objave programa vsi poleti še niso bili fiksno potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.

 

Ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo, kakšno večerjo lahko zamenjamo tudi za kosilo.

  

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

 

 

 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 15,00€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.