Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

KAPADOKIJA 2022

Izleti in potovanja
Odhodi od februarja do maja
od 209 € / osebo

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Turčija
Datum odhoda 07.04.2022
Št. dni 8 dni
Povpraševanje
Natisni

Kapadokija je ime za čudežno področje, ki se nahaja med mesti Nevsehir, Nigde in Aksaray. Je eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij Turčije zaradi edinstvenih geoloških, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Je dežela pravljic, skrivnostna in očarljiva. Tukaj lahko uživate v neverjetnih naravnih čudesih, odkrivate skrivnostna podzemna mesta, spoznate bogato kulturo in zgodovino ali ob zori poletite z balonom nad pravljično pokrajino. Izkoristite našo neverjetno ponudbo in se skupaj z nami odpravite na nepozabno pustolovščino!

 

  1. dan | polet proti Antalyi

Na letališču Ljubljana vas dve uri pred poletom pričaka predstavnik agencije, sledi prijava na let in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev na območju Antalye.

  1. dan | Antalya – Konya – Kapadokija

Zajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje), od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Namestitev v hotelu na območju Kapadokije.

  1. dan | mesečeva pokrajina Kapadokija

Zajtrk. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. V jutranjih urah, po zajtrku, vožnja po tej nadrealistični in pravljični deželi s postanki za fotografiranje. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Povratek v hotel in nočitev

  1. dan | Göreme

Zajtrk. V mestu Göreme (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Sledi vožnja do Uchisarja (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) skozi čudežne doline, ki vam bodo s svojimi nadnaravnimi oblikami vzele sapo. V Uchisarju je predviden kratek postanek za zunanji ogled te dih jemajoče pokrajine. Nato bomo obiskali tkalnico preprog in spoznali postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel in nočitev.

  1. dan | Kapadokija – Antalya

Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Sultanhani (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Namestitev v hotelu in nočitev.

  1. dan | Antalya – slap Karpuzkaldiran

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel in nočitev.

  1. dan | prosto ali udeležba na fakultativnem izletu

Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel in nočitev.

  1. dan | povratek domov

Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder poletite proti domu.

 

Pomembno opozorilo:

Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja.

 

Trenutni pogoji za vstop v Turčijo: negativen PCR test, ki ni starejši od 72 ur, potrdilo o drugem cepljenju, ki je starejše od 14 dni, potrdilo o prebolelosti COVID 19, ki ni starejše od 6 mesecev, za potnike, ki so dopolnili 6. Leto starosti.

 

Več informacij in aktualne informacije najdete na: https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo- interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf

Pred vstopom v Turčijo se je potrebno registrirati na: https://register.health.gov.tr

Prav tako je potrebno izpolniti Evropski elektronski obrazec za sledenje potnikov za povratek v Slovenijo na: https://app.euplf.eu/#/.

Informacije in pogoje za povratek v Slovenijo najdete na: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars- cov-2/prehajanje-meja/

 

Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.

 

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

 

 

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 35 na avtobusu in 140 na letalu

 

TERMINI IN CENE:

 

Redna cena

First minute cena

24.02.-03.03.2022

309,-EUR

209,-EUR

03.03.-10.03.2022

329,-EUR

229,-EUR

10.03.-17.03.2022

349,-EUR

249,-EUR

17.03.-24.03.2022

369,-EUR

269,-EUR

24.03.-31.03.2022

389,-EUR

289,-EUR

31.03.-07.04.2022

399,-EUR

299,-EUR

07.04.-14.04.2022

409,-EUR

309,-EUR

14.4.-21.04.2022

429,-EUR

329,-EUR

21.04.-28.04.2022

469,-EUR

369,-EUR

28.04.-05.05.2022

469,-EUR

369,-EUR

05.05.-12.05.2022

449,-EUR

349,-EUR

Cena na osebo v dvoposteljni sobi. First minute popust velja do 31.01.2022.

 

Cena vključuje:

letalski prevoz Ljubljana- Antalya-Ljubljana s pristojbinami, čarterski prevoznik

7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi

7 x zajtrk

ogledi po programu

prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom

slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik (med letom z letalom spremstvo ni zagotovljeno)

organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

 

Cena ne vključuje:

fakultativnih izletov in storitev

paket kultura in večerje

dodatnih stroškov in storitev, ki niso predvideni v programu

stroškov osebne porabe

pijače ob obrokih

zdravstvenega zavarovanja

testov in potrdil testiranj, ki so pogoj za vstop v Turčijo in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)

napitnin za lokalne vodnike in šoferje

 

Obvezna doplačila v agenciji:

doplačilo za uporabo enoposteljne sobe (če oseba potuje sama) 110,-EUR

 

Možno doplačilo v agenciji:

paket kultura in večerje 129,-EUR

paket vključuje: 7 x večerja (samopostrežna oz. srežena), ogledi: Mevlana, Göreme, Uchisar, Sultanhani

parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana – 35,-EUR na vozilo, na teden (feb-apr) oz. 52,-EUR na vozilo, na teden (maj-jun)

 

Možna doplačila vodniku na poti :

dolina Ihlara in podzemno mesto Cardak z vključenim kosilom cca 55€ na osebo ali poldnevni izlet Ortahisar & dolina ljubezni z vključenim kosilom cca 55 EUR na osebo • turški večer z neomejeno konzumacijo lokalne alkoholne in brezalkoholne pijače cca 45 EUR na osebo • sema (ples dervišev) cca 20 EUR na osebo • Manavgat – vožnja z ladjo s kosilom ali celodnevni izlet v Alanyo s kosilom (7. dan) cca 45 EUR na osebo • jeep safari po Kapadokiji cca 50 EUR na osebo • polet z balonom (starostna omenitev - cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev). Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

 

Opombe in navodila:

Potniki med letom z letalom nimajo spremstva

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.

Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.

Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. Za potovanje v Turčijo je potreben veljaven potni list.

Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.

Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

 

Pogoji odpovedi potovanja:

do 30 dni pred odhodom 10% vrednosti aranžmaja,

od 29 do 22 dni pred odhodom 25% vrednosti aranžmaja, od 21 do 14 dni pred odhodom 50% vrednosti aranžmaja, od 13 do 10 dni pred odhodom 80% vrednosti aranžmaja,

od 9 dni do 0 pred odhodom ali po odhodu 100% vrednosti aranžmaja neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja

 

Splošni pogoji potovanja na: http://www.nikal-travel.si/splosni-pogoji-poslovanja

 

 

Navodila in splošni pogoji potovanja za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe potovanja. S podpisom pogodbe se potnik strinja z navedenimi pogoji, zato prosimo cenjene potnike, da pozorno preberejo pogoje.

Prosimo, da se o varnosti potovanja ter dodatnih formalnostih glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: https://www.gov.si/drzavni- organi/ministrstva/ministrstvo-za-zunanje-zadeve/

 

Odgovorni organizator: Nikal d.o.o., Zagrebška cesta 40a, 2000 Maribor

 

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.