Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

VIKEND V BEOGRADU Z IZLETOM NA AVALO

Izleti in potovanja
ZELO UGODNO
99 EUR

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Srbija
Datum odhoda 19.03.2022
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

Ivo Andrić je o Beogradu napisal, da so največje razkošje neba nad Beogradom njegovi sončni zahodi. Jeseni in poleti so širni in žarijo kot puščavski privid, a pozimi so prekriti s kopastimi oblaki in rahlimi meglicami. Glavno mesto Srbije je zares poseben mozaik bogate kulture, zgodovine in naroda. Beograd je mesto nasmejanih ljudi, mesto neizmernih možnosti za zabavo in uživanje v odlični kulinariki. Beograd je tudi stičišče civilizacij in to je pustilo močan zgodovinski pečat v arhitekturi. Spoznajte eno največjih utrdb na sotočju Donave in Save, Kalemegdan, se skupaj z nami podajte v odkrivanje skupne polpretekle zgodovine.

 

Doživite mesto ob sotočju Donave in Save in ob gurmanskih užitkih!

 

VIKEND V BEOGRADU Z IZLETOM NA AVALO (2 dni)

19. - 20. 3. 2022

 

1.dan: SLOVENIJA – BEOGRAD

Odhod avtobusa ob 4. uri zjutraj. Vožnja mimo Zagreba in preko Slavonije do Srbije. V opoldanskih urah prihod v Beograd.  Beograd je imel vedno burno zgodovino, po nekaterih virih segajo njegovi začetki 7000 let v preteklost in tako velja za eno najstarejših mest v Evropi. Ustanovili so ga Kelti v 3. st. pr. n. št., konec 1. st. so ga naselili Rimljani, okoli leta 630 pa so na to območje prišli Slovani. Takrat se je naselje imenovalo Singidunum. Mesto je bilo kasneje pod bolgarsko in avstro-ogrsko oblastjo ter okoli 300 let pod turško nadvlado. Skozi zgodovino je dobival še druge vzdevke kot so Balkanska vrata in Slovanski New York. Panoramski ogled mesta: pravoslavna cerkev sv. Sava, Trg republike s parlamentom, Terazije, novi Beograd. Z  lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po središču Beograda in obiskali Kalamegdan. Iz Beograjske trdnjave in Kalamegdanskega parka se nam bo odprl lep pogled na reki Savo in Donavo. V popoldanskih urah namestitev v hotelu. Po želji se bomo zvečer odpravili do boemske četrti Skadarlije, kjer nas bo pričakala okusna večerja (potrebna prijava ob rezervaciji). Nočitev v hotelu.

 

2. dan: BEOGRAD - AVALA - SLOVENIJA

Po zajtrku bomo obiskali Dedinje s Titovo grobnico in  muzejem. Sledi vožnja do stadiona Marakana (krajši postanek), zgradbe Pink TV.  Nato se bomo odpravili na Avalo na območje Šumadije. Leta 1936 je bila Avala razglašena za nacionalni park. Na zavarovanem področju je približno 600 rastlinskih vrst, kjer se nahajajo posebne zdravilne vrste rastlin. Avala je poraščena z naravnimi gozdovi in zasajenim borovim gozdom in je hkrati eno od najbolj priljubljenih sprehajališč Beograjčanov. Razgledno točko nad Beogradom krasi spomenik neznanemu junaku, delo kiparja Meštroviča. Med letoma 1934 in 1938 so postavili spomenik neznanemu junaku v spomin padlim Srbom v 1. svetovni vojni. Zgrajen je v obliki mavzoleja s kariatidami, ki predstavljajo ženske v narodnih nošah iz cele Jugoslavije. Ogled spomenika. Po želji vzpon na Televizijski stolp, od koder je krasen razgled na mesto in okolico. Popoldan povratek v Beograd. Sprehodili se bomo po glavni mestni ulici, Knez Mihailovi, nekaj prostega časa za nakupe, kosilo in pohajkovanje. V zgodnjih popoldanskih urah povratek proti domu, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah.

CENA:  99 EUR  pri udeležbi najmanj 40 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video), cestnine in parkirnine, poseben davek na prevožene kilometre na Hrvaškem in v Srbiji,

1x  nočitev z zajtrkom v hotelu  3* v Beogradu (dvoposteljne sobe),

obvezno lokalno vodenje po Beogradu,

vse oglede zunanjosti po programu,

vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.

 

DOPLAČILA (po želji ob prijavi): enoposteljna soba 20 EUR, večerja na Skadarliji 18 EUR (prijava ob rezervaciji in vključuje: predjed, glavno jed, solato in sladico) , vstopnino za Hišo cvetja Dedinje 4 EUR (plačilo na licu mesta), riziko odpovedi turističnega potovanja 4,23% cene aranžmaja.

 

TRENUTNI POGOJI ZA VSTOP V SRBIJO ( 5.1.2022)

Vstop je tujcem brez bivališča v Srbiji dovoljen z negativnim PCR in hitrim antigenskim testom (HAG), ki ni starejši od 48 ur in je izdan s strani referenčnega laboratorija države iz katere tujec prihaja oziroma iz katere vstopa v Republiko Srbijo. Potrdilo mora biti napisano v srbskem in/ali angleškem jeziku. Slovenija in Srbija vzajemno priznavata potrdilo o cepljenju, ki omogočata vstop v državo brez napotitve v karanteno, od polnega cepljenja lahko preteče največ 7 mesecev. Državljani Slovenije lahko vstopijo tudi s potrdilom da so preboleli COVID-19 v zadnjih 180 dnevih.

 

Za udeležbo na izletu je obvezen pogoj PCT in spoštovanje priporočil NIJZ.

 

  … NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.