Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

BISERI SEVERNE MAKEDONIJE

Izleti in potovanja
RAZPRODANO! Čakalna lista!
435 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Severna Makedonija
Datum odhoda 31.05.2022
Št. dni 6 dni
Povpraševanje
Natisni

Makedonija, s soncem obsijana in z izjemno zgodovino zaznamovana dežela na jugu Balkana. Ohridsko in Prespansko jezero, Skopje in Šar planina vabijo! Makedonija je dežela, le malo večja od Slovenije, ki leži med Grčijo, Srbijo, Bolgarijo, Kosovim in Albanijo. Leži na križišču poti in vsak, ki je v zgodovini želel priti iz Azije v Evropo, je moral čez njeno ozemlje. Tu se stikata krščanski in muslimanski svet, tu so rodovitna polja in prijazni ljudje. 8. septembra 1991 se je Makedonija odcepila od Jugoslavije in odšla po lastni poti. Naletela je na težave zaradi imena, ki si ga lastijo Grki.  Ime Makedonija se je v zgodovini dvignilo do vrha slave v antiki. Takrat sta vladala severno-grški pokrajini Makedoniji Filip II. Makedonski (umrl 336 p.n.š.) in kasneje njegov sin Aleksander Makedonski (umrl 323 p.n.š.), ki je ustanovil svetovno državo, ki je segala od današnje Grčije do Indije. Kasneje je Veliki imperij sicer razpadel, ampak slava o Makedoncih se je razširila in ostala v vsem antičnem obdobju. Ko so v 6. in 7. stoletju na ozemlje današnje Makedonije prišli Južni Slovani, so prevzeli ime Makedonija in Makedonci ter ohranili svoj  makedonski jezik.

 

BISERI SEVERNE MAKEDONIJE (6 dni)

31. 5. - 5. 6. 2022

 

 

1. in 2. dan: SLOVENIJA – SKOPJE

Odhod avtobusa ob 20. uri. Prestop meje s Hrvaško in nočna vožnja v smeri Slavonskega Broda, Sremske Mitrovice, Beograda in južne Srbije proti Severni Makedoniji. Opoldanski prihod v prestolnico Severne Makedonije, Skopja. Prvo spoznavanje mesta s kratko panoramsko vožnjo: parlament, »Nova Makedonija«, gledališče. Podali se bomo skozi orientalski del mesta iz 16. in 17. stoletja, nekoč najbogatejši trgovski center na Balkanu, skopsko čaršijo, Kuršumli han, Daut-pašin hamam, javno kopališče iz 16. stoletja, Begovo džamijo.  Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

3.dan: SKOPJE – NACIONALNI PARK MAVROVO – ČRNI DRIM - OHRID

Po zajtrku slovo od Skopja in nadaljevanje poti mimo Tetova čez čudovito pokrajino zahodne Makedonije. Na poti postanek za ogled izvira Vardarja, prav tako bomo uživali v panorami parka Mavrovo s številnimi starimi samostani, vožnji ob Črnem Drinu, vse do njegovega izvira, Ohridskega jezera. Ogledali si bomo samostan sv. Jovana Bigorskega. Popoldanski prihod do Ohridskega jezera in do mesta Struga.  Ogled mesta. Namestitev hotelu na Ohridu, večerja in nočitev.  

 

4.dan: OHRID – SV. NAUM – OHRID

Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevni izlet ob jezeru. Ob vzhodni obali Ohridskega jezera bomo nadaljevali do še enega bisera, samostana sv. Nauma. Ohridsko jezero je pravo sveto mesto, saj je imelo na svojem vrhuncu preko 350 aktivnih samostanov in cerkva. Povzpeli se bomo do samostanske cerkve sv. Nauma. Ogled in nekaj prostega časa. Zgodaj popoldan panoramska vožnja z ladjico po jezeru. Po povratku ogled mesta Ohrid, ki je pod zaščito Unesca:  cerkev sv. Zofije, Samoilov stolp in ostale znamenitosti. Nekaj prostega časa za sprehod po ohridski “čaršiji” in manjši nakup. Povratek v hotel, večerja v lokalni restavraciji z glasbo in folklornim programom. Nočitev v hotelu.

 

5. dan: OHRID - BITOLA – KAVADARCI- SKOPJE

Po zajtrku nadaljevanje vožnje do Prespanskega jezera in nadalje do Bitole, kjer je imel svoj sedež kralj Filip II., oče Aleksandra Velikega. Postanek za sprehod po mestu in ogled. Nekaj prostega časa. Nato bomo nadaljevali do arheološkega parka Heraclea Lyncestis. Po ogledu vožnja po Prilepskem polju (poznano po pridelovanju tobaka) do Prilepa in naprej do vinogradniškega območja Kavadarci. Postanek za ogled kleti Tikveš, malica in degustacija njihovih vin. Po ogledu vožnja po avtocesti ob reki Vardar mimo Velesa proti Skopju. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

6. dan: SKOPJE - LESKOVAC - SLOVENIJA

Zajtrk in slovo od Severne Makedonije. Vožnja po južnem delu Srbije. Postanek v mestu Leskovac, kjer si bomo po želji privoščili » kaj dobrega« z žara. Nadaljevanje poti po Srbiji mimo Niša, Beograda in naprej na Hrvaško. V Slovenijo bomo prišli v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

CENA:  435 EUR  pri udeležbi minimalno 40 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video, cd-player),

cestne pristojbine,

2x polpenzionsko namestitev v hotelu 4* v Skopju,

1x polpenzionsko namestitev v hotelu 4* na Ohridu,

1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* na Ohridu z večerjo v lokalni restavraciji z živo glasbo in folklornim programom,

oglede in vstopnine po programu: cerkev sv. Sofije v Ohridu, Samoilova trdnjava, samostan sv. Nauma, cerkev sv.  Spasa v Skopju,  samostan sv. Jovana Bigorskega, muzej na vodi v Ohridu, arheološko nahajališče na Ohridu,

vstopnico za arheološko nahajališče Heraclea pri Bitoli,

vožnjo z ladjico po Ohridskem jezeru,

obvezne lokalne vodnike v Skopju, Ohridu in  v Bitoli,

vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.

 

 DOPLAČILA (po želji): enoposteljna soba 80 EUR, riziko odpovedi turističnega potovanja 4,21% cene aranžmaja.

 

POMEMBNO » COVID-19« V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 bo izlet izveden  v skladu s priporočili NIJZ in zdravstvenimi protokoli pristojnih organov. Potniki se ravnajo skladno z veljavnimi higienskimi varnostnimi priporočili. Pogoj za udeležbo na izletu je PCT (prebolevnost, cepljenje, testiranje), ki ga potnik pokaže z ustreznim dokazilom.

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.