Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

TRADICIONALNO POZEJDONOVO MARTINOVANJE

Izleti in potovanja
ZASEDENO!
129 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovenija
Datum odhoda 06.11.2021
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

1.dan: MARIBOR - GORIŠKA BRDA - SOLKAN

Odhod avtobusa ob 7. uri. Vožnja mimo Ljubljane in Postojne po Vipavski dolino do Nove Gorice. Ustavili se bomo na trgu Evropa, ki je deloma na slovenski, deloma na Italijanski strani. Ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo je bila na tem trgu ena glavnih državnih slovesnosti. Sledi vožnja do Solkanskega mosta, ki je bil v času gradnje most z največjim kamnitim lokom na svetu. Ob vznožju Sabotina nadaljujemo  v Goriška Brda. Na skrajnem zahodu Slovenije se na 72 km2 razprostira vinorodni okoliš Goriška Brda. Razteza se preko državne meje od smaragdne reke Soče na jugovzhodu do reke Idrije na severozahodu. Zaključujeta ga stara očaka, hrib Sabotin na vzhodu in Korada na severu. V prijetni mediteranski klimi si je približno 5.000 prebivalcev uredilo domačije. Značilnost briške pokrajine so vasice, strnjene okoli cerkvice na vrhu grička. Odlične razmere in delavne roke domačinov pridelajo nešteto sočnih plodov češenj, breskev, marelic, oljk, fig, kostanjev in ne nazadnje grozdja, ki ob svetem Martinu dozori v sladko rujno vino. Povzpeli se bomo na razgledni stolp v Gonjačah, ki ponuja veličasten pogled na briške valujoče griče, ugnezdene na pol poti med Alpami in Jadranom. Krajši postanek v manjšem naselju Šmartno, ki ga obdaja staro obzidje. Sredi naselja pa se nahaja cerkev sv. Martina. Nadaljevali bomo do Dobrovega. Ogledali si bomo vinsko klet Dobrovo in degustirali njihova vina (4 vrste vina, sir oljke, grisini). Nadaljevanje vožnje proti Solkanu. Namestitev v hotelu Sabotin v Solkanu, večerja in nočitev.

 

2. dan: SOLKAN – SVETA GORA – IZVIR HUBLJA - VIPAVSKI KRIŽ – VIPAVA - MARIBOR

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpravili na Sveto Goro, od koder je čudovit pogled na celotno Furlanijo. Obiskali bomo tudi tamkajšnjo baziliko. Nadaljujemo po Vipavski dolini mimo Ajdovščine do izvira Reke Hubelj. Krajši postanek. Sledi vožnja do izvira do Vipavskega križa, edinstvenega utrjenega naselja sredi doline, kjer so nekoč potekale pomembne trgovske poti. Sprehodili se bodo do razgledne točke, od koder so lepi pogledi na Trnovski gozd in Nanos na eni strani ter Kras na drugi strani doline. V kraju se nahaja tudi pomemben kapucinski samostan, v bližini pa je Primož Trubar pridigal domačinom. Popoldan vožnja do Vipave. Sprehod do kraškega izvira reke Vipave. To območje so zaradi številnih manjših izvirov in količine vode že nekdaj poimenovali »slovenske Benetke“. Mimo starega trga bomo nadaljevali do farne cerkve sv. Štefana. Na tamkajšnjem pokopališču si bomo ogledali stara sarkofaga, ki ju je z Egipta prinesel domačin Lavrin, konzul Avstro-ogrske v Aleksandriji. Sledi okusno pozno kosilo. Popoldan povratek nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v  večernih urah.

CENA:  129 EUR   pri udeležbi 50 oseb

 

MOŽNOST UNOVČITVE TURISTIČNEGA BONA 2021 V ZNESKU 100 EUR (doplačilo razlike 29 EUR).

 

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),
  • cestnine in parkirnine,
  • 1x polpenzionsko namestitev v hotelu Sabotin 3* (večerja in zajtrk) v dvoposteljnih sobah ,
  • degustacijo vina in ogled kleti Dobrovo v Brdih (4 vrste vina, sir, oljke, grisini),
  • kosilo drugi dan potovanja,
  • ostale oglede zunanjosti po programu,
  • vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

  • enoposteljna soba 20 EUR
  • riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja

 

ŠTEVILO MEST JE OMEJENO NA 50!

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.