Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

REKA LJUBEZNI, KOČEVSKI GOZDOVI IN DOLENJSKA

Izleti in potovanja
ODHOD ZAGOTOVLJEN! - IZKORISTI TURISTIČNI VOUCHER
140 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovenija
Datum odhoda 25.09.2021
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

REKA LJUBEZNI, KOČEVSKI GOZDOVI IN DOLENJSKA

25. - 26. 9. 2021

 

1. dan:  KRŠKA JAMA – ŽUŽEMBERK – BAZA 20 – NOVO MESTO – TERME ČATEŽ

Odhod ob 7. uri. Vožnja do Trojan, kjer si bomo po želji privoščili krof ali kavo. Nadaljevanje poti na Dolenjsko mimo Ivančne Gorice do vasi Krka, kjer so snemali znano tv serijo Reka Ljubezni. Ogledali si bomo Krško jamo, ki se odpira nad izvirom reke Krke. To je vodoravna jama, iz katere bruha podzemska voda le ob povodnji. Za vhodom je prostorna dvorana z mestoma zasiganimi stenami. Dolga je dobrih 200 in široka do 30 metrov. Strop oblikujejo uravnani kamniti skladi. Tla prekrivajo grušč in veliki balvani, na vzhodnem delu nagrmadeni vse do stropa. Dvorano zaključuje 30 metrov dolgo sifonsko jezero. Ob reki Krki nadaljujemo do Žužemberka. Krajši postanek za zunanji ogled gradu in čas za kavo. Zgodaj popoldan bomo obiskali Bazo 20. Baza 20, najprej imenovana Točka 20, na kateri je bilo od aprila 1943 do decembra 1944 bivališče političnega vodstva slovenskega narodnoosvobodilnega gibanja, je edini na tako skriven način zgrajen in ohranjen sedež vodstva kakega odporniškega gibanja v Evropi in je pomemben spomenik slovenske državnosti. Zaradi izjemnih varnostnih in konspirativnih ukrepov ni bila nikoli odkrita. V celoti ohranjena je zavarovana kot spomenik državnega pomena. Nadaljujemo do Dolenjske metropole, Novega Mesta, ki se razprostira na okljuku reke Krke. Sprehod do glavnega trga, nato se bomo povzpeli na Kapitelj in nadaljevali v mestni pred Breg. Po ogledu nekaj prostega časa za kavico. Popoldan nastanitev v hotelu Čatež 3*. Možnost kopanja v bazenskem kompleksu.  Večerja in nočitev.

 

2. dan:  TERME ČATEŽ – PLETERJE – KOSTANJEVICA

Po zajtrku bo dopoldan čas za kopanje in uživanje v termah Čatež. Opoldan vožnja do samostana Pleterje, kjer stoji še edina delujoča kartuzija v Sloveniji. Ogledali si bomo multivizijo o življenju menihov in njihovem delu, ustavili se bomo tudi v muzeju na prostem, kjer bomo degustirali tipična dolenjska vina. Predstavili nam bodo zanimivo etnografsko zbirko. Nadaljevanje vožnje do Kostanjevice, kjer si bomo privoščili okusno pozno kosilo. Po kosilu sprehod po Kostanjevici na Krki.  Kostanjevica na Krki je eno najstarejših slovenskih mest. Je pravi čudež narave in popolnoma upravičeno nosi polno ime Kostanjevica na Krki, saj se stari del mesta nahaja na otoku v meandru reke Krke. Prvič je bila omenjena leta 1220 kot sedež župnije, mestne pravice pa je dobila leta 1252. Mestna struktura z dvema paralelnima ulicama, se je ohranila vse do danes, ko je kraj razglašen za kulturni spomenik prve kategorije in v celoti zaščiten. Pozno popoldne vožnja mimo Zidanega Mosta in Rimskih Toplic proti Celju in nadalje proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

POMEMBNO » COVID-19« V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 bo izlet izveden  v skladu s priporočili NIJZ in zdravstvenimi protokoli pristojnih organov. Potniki se ravnajo skladno z veljavnimi higienskimi varnostnimi priporočili. V primeru, da bo v času izleta/potovanja za vstop na avtobus/gostišče potrebno cepljenje, hitri test ali potrdilo o prebolevnosti, si potnik sam priskrbi potrebno dokumentacijo.

 

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

CENA: 140 EUR  pri udeležbi 30 oseb ( ali 100 EUR državnega bona BON21 in 40 EUR plačila v agenciji)

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),

polpenzionsko namestitev v hotelu Čatež 3* v Čatežu,

uporabo termalnih bazenov hotela Čatež,

vstopnico v Zimsko termalno riviero term Čatež,

vstopnino za voden ogled Krške jame, voden ogled Baze 20, ogled multivizije v kartuziji Pleterje, ogled etnografskega muzeja in degustacija dolenjskih vin,

okusno kosilo drugi dan potovanja,

oglede in vstopnine po programu ,

vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

 

DOPLAČILA (po želji): enoposteljna soba 20 EUR, zavarovanje rizika odpovedi 4,45% aranžmaja

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.