Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

KORZIKA in SARDINIJA

Izleti in potovanja
RAZPRODANO!
od 630 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Francija
Datum odhoda 03.05.2022
Št. dni 6 dni
Povpraševanje
Natisni

Zelena. Skrita v spokojnem sožitju mogočnih gozdov in v vetru ukrivljenih borovcev. In nato bela, neomadeževana barva skal Bonifacia, vzvišenega nad penami valov, ki dan za dnem, leto za letom bijejo v apnenčasti previs mesta. Tudi galeb, ki umirjeno reže zračno modrino se blešči v svoji belini. Siva. Pripeta na Napoleonov plašč. Kakor valovito skalovje v notranjosti otoka in dim, ki se suklja iz pipe sključenega starčka ob vaškem vodnjaku. Rdeča. Strast, ki gori v klenih očeh domačinov. Ponos. Barva vendette, krvi. Odsev sonca med skorajda mističnimi skalnimi formacijami Calanche. Usoda  drugačnih. Zgodba o "Île de la Beautè" - otoku lepot.

 

KORZIKA in SARDINIJA

3. 5. (zvečer) - 8. 5. 2022

 

1. dan: torek, 3. 5. 2022: SLOVENIJA - ITALIJA

Odhod iz Maribora ob 20.00. Vožnja mimo Ljubljane in Fernetičev proti Benetkam.

 

2. dan: sreda, 4. 5. 2022: LIVORNO – BASTIA – CORTE - AJACCIO

Nadaljevanje nočne vožnje v Toskano mimo Firenc in Pise do pristanišča Livorno. Vkrcanje na trajekt in plovba ob 8.00 proti Korziki. V mestu Bastia bomo pristali ob 12.30. Po izkrcanju vožnja do starodavne korziške prestolnice Corte. Postanek za ogled mesta, zatem pa nadaljevanje poti proti Ajacciu, glavnemu mestu otoka. Vmes postanek pri gori San Pietro, kamor je tik pred pristankom treščilo letalo Adrie Inex Avioprometa, in kjer stoji spomenik žrtvam tragedije. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

3. dan: četrtek, 5. 5. 2022: AJACCIO – PROPRIANO - SARTENE

Po zajtrku bomo se bomo odpravili na ogled Ajaccia. Ogledali si bomo glavne znamenitosti mesta, trg Foch z Napoleonovim spomenikom, rojstno hišo, katedralo… Prosto za nakup spominkov in kosilo. Po ogledih vožnja v Propriano, ki velja za enega najlepših predelov Korzike, bližnje mesto Sartene, pa veljajo za najbolj tipično korziško mesto. Nastanitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.

 

4. dan: petek, 6. 5. 2022: BONIFACIO – ST. TERESA DI GALURA – CASTELSARDO - ALGHERO

Po zajtrku vožnja v Bonifacio. Za mnoge je to najlepši kraj na Korziki, ki je zgrajen na skalnih pečinah približno 50 metrov nad morjem. Ogled mesta in znanega pokopališča »mesta mrtvih«. Sledi vkrcanje na trajekt za Sardinijo. Po eno urni plovbi pristanek v St. Teresa di Gallura. Pot bomo nadaljevali ob severozahodni obali do Castelsarda, slikovitega mesteca z mogočnim obzidjem in krasno lego nad morjem. Po ogledu vožnja v Alghero, prijetno letoviško mesto, središče sardinskih Kataloncev, kar se kaže tudi v mestni arhitekturi. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

5. dan: sobota, 7. 5. 2022: ALGHERO – COSTA SMERALDA – GOLFO ARANCHI

Po zajtrku sprehod po starem delu Alghera. Nato si bomo ogledali sardinske prazgodovinske spomenike, ostanek nuraške kulture in grobnic velikanov, ki so edinstvena posebnost Sardinije. Sledi vožnja mimo Sassarija na vzhodno obalo otoka do znamenite Costa Smeralde ali smaragdne obale. Občudovanja vredni so letoviški kraji z zanimivo arhitekturo kot sta Porto Cervio in Baia Sardinia, turkizno morje in obala, ki z belino ustvarjata popolno harmonijo. Večerni prihod v pristanišče Golfo Aranchi. Vkrcanje na ladjo in namestitev v notranjih dvo-posteljnih kabinah. Odhod trajekta ob 20.30 proti Livornu. Nočitev na ladji ter nočna plovba proti celini.

 

6. dan:  nedelja, 8. 5. 2022:

Pristanek ladje ob 7.00 v Livornu. Izkrcanje in vožnja po avtocesti mimo Firenc, Bologne in Benetk proti domu, kamor bomo prispeli v zgodnjih večernih urah.

CENA:  630 EUR  pri udeležbi 35 oseb

             650 EUR  pri udeležbi 30 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),

cestnine, parkirnine in stroške trajekta,

3x polpenzionsko namestitev v hotelu 3*,

1x namestitev na ladji v notranjih dvo-posteljnih kabinah na relaciji Golfo Aranchi - Livorno,

večerjo in zajtrk na ladji na relaciji Golfo Aranchi – Livorno,

vožnje s trajektom na relacijah: Livorno – Bastia, Bonifacio – St. Teresa di Galura in Golfo Aranchi – Livorno,

pristaniške takse,

vstopno in izstopno takso za Korziko,

hladno malico iz avtobusa prvi dan,

zavarovanje rizika odpovedi turističnega potovanja v vrednosti 4,45 % cene potovanja,

oglede zunanjosti po programu,

vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.

 

DOPLAČILA (po želji):

enoposteljna soba v hotelih 80 EUR,

dvoposteljna kabina na ladji 30 EUR/ osebo,

zavarovanje Coris z asistenco v tujini 9,50 EUR.

 

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa. Potovanje bo izvedeno skladno s priporočili NIJZ.

 

Rače, 10. 12. 2021

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.