Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

KRASNI RAZGLEDI Z ITALIJANSKIH DOLOMITOV Z OGLEDOM JUŽNE TIROLSKE

Izleti in potovanja
od 135 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Italija
Datum odhoda 08.09.2021
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

1. dan: SLOVENIJA - PIEVE DI CADORE – CORTINA D'AMPEZZO – DOLOMITI - BOLZANO

Odhod avtobusa ob 3. uri. Vožnja mimo Ljubljane in nadalje čez Gorenjsko in Furlanijo Julijsko krajino do mesteca Pieve di Cadore, iz katerega se lepo vidi Furlanija na eni in Benečija na drugi strani. Postanek za ogled mesteca in po želji ogled rojstne hiše slikarja Tiziana. Tizianovo slikarstvo predstavlja pomembno postajo v zgodovini likovne umetnosti. Vendar pa njegovi pravi nasledniki niso bili Italijani niti slikarji t. i. cinquecenta (torej 16. stoletja), ampak so se po njem zgledovali nekoliko poznejši velikani, kot so Velasquez, Poussin, Rembrandt in Rubens.  Po ogledu nekaj prostega časa. Sledi vožnja v osrčje Dolomitov. Njihovo ime izvira iz imena francoskega mineraloga Déodata de Dolomieuja, ki je prvi opisal mineral dolomit. Nadaljujemo do znanega zimsko športnega turističnega središča,  Cortine d'Ampezzo. Sprehod po slikovitem mestecu, ogled olimpijskega dela, katedrale.  Popoldan se bomo po zaviti gorski cesti peljali do prelaza Passo Pordoi-a, kjer  bomo na višini cca. 2.200 m naredili postanek za čudoviti panoramski razgled po  okolici.  V poznih popoldanskih urah namestitev v hotelu v bližini Bolzana, večerja in nočitev.

 

2.dan: BOLZANO – MERANO - SLOVENIJA

Po zajtrku si bomo ogledali Bolzano, ki je hkrati tudi največje mesto na Južnem Tirolskem. Najprej si bomo na glavnem trgu ogledali poznogotsko stolnico z zanimivim zvonikom, ki ga zaznamuje lahkotna kamnita dekoracija. Notranjščina je bila v baroku močno predelana. Sledi sprehod skozi slikovito zgodovinsko jedro, za katero so značilne z arkadami obdane ulice. Tam je ob tržnih dneh še danes živahno kot je bilo pred stoletji. Sprehod mimo Arheološkega muzeja, kjer zdaj domuje slavni Ötzi. Prek pet tisoč let stara mumija, ki so jo našli zamrznjeno v visokogorju Južne Tirolske, že od odkritja naprej velja za veliko svetovno senzacijo. Poleg same mumije so se izredno dobro ohranili tudi nekateri predmeti. Po ogledu nekaj prostega časa. Nadaljevanje vožnje proti Meranu  v predel »vrt Evrope«, kjer najdemo okoli 17.000 ha sadovnjakov. V Meranu si bomo ogledali še mestno središče, se sprehodili po promenadi in uživali v letoviškem kraju.  V popoldanskih urah se bomo mimo Toblaškega polja preko doline Pustertal in avstrijske Koroške vračali proti domu. Prihod domov v kasnejših večernih urah.

POMEMBNO » COVID-19« V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 bo izlet izveden  v skladu s priporočili NIJZ in zdravstvenimi protokoli pristojnih organov v Sloveniji in v Italiji. Potniki se ravnajo skladno z veljavnimi higienskimi varnostnimi priporočili.

Bodimo odgovorni in se cepimo.

CENA:  135 EUR  pri udeležbi 40 oseb

             145 EUR  pri udeležbi 35 oseb

             160 EUR  pri udeležbi 30 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video), cestnine v Sloveniji  in stroške go-boxa,

1x polpenzionsko namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,

vodenje in organizacijo potovanja,

oglede zunanjosti po programu in DDV.

 

DOPLAČILA (po želji):

enoposteljna soba 25 EUR,  zavarovanje Coris, riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
09.00 - 13.00 in 14.00 - 17.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.