Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

ČUDOVITA TURŠKA PRAVLJICA

Izleti in potovanja
TEDENSKI ODHODI OD 7. 10. 2021
od 499 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Turčija
Datum odhoda 25.11.2021
Št. dni 8 dni
Povpraševanje
Natisni

1. dan: prihod v Istanbul

Let iz Ljubljane preko Antalye proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela na območju Istanbula, večerja in namestitev.


2. dan: Istanbul – nepozabna čarobna metropola

Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, ki je bil nekoč športno in družbeno središče Konstantinopla, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, edine mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so zaceli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Zatem si lahko ogledate najpomembnejšo mojstrovino bizantinske umetnosti, Hagijo Sofijo. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, danes pa je muzej, ki ga imenujejo tudi osmo čudo sveta. Skupaj z nami si oglejte še palačo Topkapi, ki je bila skoraj 400 let glavna rezidenca osmanskih sultanov. Tedaj je bila palača prizorišče številnih zgodovinskih državnih dogodkov in zabav, danes pa je muzej, kjer se nahaja kolekcija mnogih izjemnih umetnin. Palača stoji na vrhu enega izmed sedmih gričev Istanbula, med Zlatim rogom, Bosporjem in Marmarskim morjem. Popoldan se sprehodimo po Grand Bazarju, nakupovalni meki z več tisoč trgovinicami in labirintom uličic ter prehodov. Za zaključek dneva obiščemo še egipčanski ali zeliščni bazar. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.


3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju – Ankara in muzej anatolskih civilizacij

Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za doplačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato sledi vožnja proti Ankari, glavnemu mestu Turčije. Po prihodu v Ankaro naredimo postanek na razgledni točki, od koder je čudovit razgled na večji del Ankare. Nato lahko obiščete muzej anatolskih civilizacij. Večerja in nočitev na območju Ankare.


4. dan: Kapadokija

Zajtrk. Sledi vožnja v visokogorje. Kapadokija je dih jemajoča pokrajina, obkrožena z impozantnimi gorami. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Skalovje raznih oblik in velikosti se dviga iz zemlje, kot ogromne gobe, medtem ko vas v stene vklesane hiše in elegantni hoteli opazujejo z vseh strani. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Večerja in nočitev na območju Kapadokije.
 

5. dan: Göreme – Uchisar

Zajtrk. Danes se nam pridružite pri ogledu Göreme, kjer si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato vas popeljemo skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnja do Uchisarja, kjer je predviden kratek postanek za zunanji ogled te dih jemajoče pokrajine. Nato obiščemo tkalnico preprog in spoznamo postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel, večerja in nočitev.


6. dan: Konya – Mevlana – Antalya

Po zajtrku se zapeljemo po raznoliki pokrajini do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov. Ogledali si bomo znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.


7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran. Večerja in nočitev.


8. dan: povratek domov

Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let do Ljubljane.Pomembno opozorilo:

Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja. Trenutni pogoji za vstop v Turčijo: negativen PCR test, ki ni starejši od 72 ur. Več informacij na: https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf ter registracija na: https://register.health.gov.tr. Informacije in pogoje za povratek v Slovenijo najdete na: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/. Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.

Opombe in navodila:

Potniki med letom z letalom nimajo spremstva. Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije zato se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi. Za potovanje v Turčijo je potreben veljaven potni list. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

 

Navodila in splošni pogoji potovanja za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe potovanja. Prosimo, da se o varnosti potovanja ter dodatnih formalnostih glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-zunanje-zadeve/

TERMINI IN CENE (po osebi v dvoposteljni sobi)

 

First minute cena

Redna cena

07.10.-14.10.2021

629 EUR

679 EUR

14.10.-21.10.2021

609 EUR

659 EUR

21.10.-28.10.2021

579 EUR

629 EUR

28.10.-04.11.2021

559 EUR

609 EUR

04.11.-11.11.2021

529 EUR

579 EUR

11.11.-18.11.2021

519 EUR

569 EUR

18.11.-25.11.2021

509 EUR

559 EUR

25.11.-02.12.2021

499 EUR

549 EUR

 

 

 

 

Cena vključuje:

letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Istanbul in Antalya-Ljubljana z letališkimi pristojbinami v ekonomskem razredu (V primeru manjšega števila prijavljenih, se bo let organiziral z redno linijo Ljubljana-Istanbul in Antalya-Istanbul-Ljubljana), 7x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi, 7x polpenzion (zajtrk in večerja), ogledi  po programu, prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom, slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik (med letom z letalom spremstvo ni zagotovljeno), organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti.

 

Cena ne vključuje:

fakultativnih izletov in storitev, dodatnih stroškov in storitev, ki niso predvideni v programu, stroškov osebne porabe

pijače ob obrokih, zdravstvenega zavarovanja, testov in potrdil testiranj, ki so pogoj za vstop v Turčijo in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.), napitnin za lokalne vodnike in šoferje.

 

Možno doplačilo v agenciji:

parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana (8 dni) 35 EUR na vozilo in uporaba enoposteljne sobe 160 EUR.

 

Možna doplačila vodniku na poti:

Istanbul By Night cca 20€ / osebo, z ladjico po Bosporju cca 30€ / osebo, podzemno mesto Cardak in kosilo cca 45 € /osebo, Sema - ples dervišev cca 20 € / osebo, polet z balonom v Kapadokiji, več informacij in cena pri vodniku, starostna omejitev! (izvedba odvisna od vremenskih razmer in prostih kapacitet), turški večer cca 35 € / osebo, Jeep safari cca 50 € / osebo. Minimalno št. potnikov za izvedbo posamičnega izleta je 10. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.