Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

AKTIVNI ODDIH: KRAS, VIPAVSKA DOLINA IN GORIŠKA BRDA

Izleti in potovanja
ODKRIVANJE SKRITIH KOTIČKOV NAŠE DOMOVINE - IZKORISTI TURISTIČNI VOUCHER
od 125 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovenija
Datum odhoda 05.06.2021
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

1.dan: MARIBOR – VILENICA – ŠTANJEL – VIPAVA – NOVA GORICA

Odhod avtobusa ob 7. uri. Vožnja mimo Ljubljane do Postojne in Divače do jame Vilenica. Vilenica je ena najstarejših turističnih jam na svetu. Leta 1633 je dal lastnik grof Petač jamo v upravljanje lokavski župniji. Določil je tudi, da lahko župnija razpolaga z vsemi dohodki od vodenih ogledov jame, zato domačini štejejo, da je njihova jama turistično aktivna že skoraj 400 let. Jamo je leta 1778 obiskal slavni naravoslovec Baltazar Hacquet, ohranjeni pa so tudi podatki o več kraljevskih obiskih: kralj Neaplja in Sicilije Ferdinand (1790), cesar Leopold II. (1790 in 1791), cesar Franc I. (1816), saški kralj Friderik II. (1836). Ogled jame. Nadaljevanje do srednjeveškega Štanjela, enega najstarejših in najbolj slikovitih kraških naselij. Dominantni del naselja predstavljata grad in cerkev sv. Danijela, ki dajeta Štanjelu svojevrstno podobo. Sprehodili se bomo po starem delu mesta vse do Ferrarijevega vrta.  Nekaj prostega časa. S Krasa se bomo spustili v Vipavsko dolino. Ustavili se bomo v Vipavi, starem srednjeveškem mestecu. Sprehod do kraškega izvira reke Vipave. To območje so zaradi številnih manjših izvirov in količine vode že nekdaj poimenovali »slovenske Benetke“. Mimo starega trga bomo nadaljevali do farne cerkve sv. Štefana. Na tamkajšnjem pokopališču si bomo ogledali stara sarkofaga, ki ju je z Egipta prinesel domačin Lavrin, konzul Avstro-Ogrske v Aleksandriji. Nadaljevanje vožnje proti Solkanu. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. dan: NOVA GORICA  – GORIŠKA BRDA –  SOLKAN - MARIBOR

Po zajtrku se bomo ustavili na trgu Evropa, ki je deloma na Slovenski, deloma na Italijanski strani. Ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo je bila na tem trgu ena glavnih državnih slovesnosti. Nadaljujemo v Goriška Brda. Na skrajnem zahodu Slovenije se na 72 km2 razprostira vinorodni okoliš Goriška Brda. Razteza se preko državne meje od smaragdne reke Soče na jugovzhodu do reke Idrije na severozahodu. Zaključujeta ga stara očaka, hrib Sabotin na vzhodu in Korada na severu. V prijetni mediteranski klimi si je približno 5.000 prebivalcev uredilo domačije. Značilnost briške pokrajine so vasice, strnjene okoli cerkvice na vrhu grička. Odlične razmere in delavne roke domačinov pridelajo nešteto sočnih plodov češenj, breskev, marelic, oljk, fig, kostanjev in ne nazadnje grozdja, ki ob svetem Martinu dozori v sladko rujno vino. Povzpeli se bomo na razgledni stolp v Gonjačah, ki ponuja veličasten pogled na briške valujoče griče, ugnezdene na pol poti med Alpami in Jadranom. Krajši postanek v manjšem naselju Šmartno, ki ga obdaja staro obzidje. Sredi naselja pa se nahaja cerkev sv. Martina. Nadaljevali bomo do Dobrovega. Ogledali si bomo vinsko klet Dobrovo in degustirali njihova vina.

Nadaljevanje vožnje proti Solkanu. Postanek pod Solkanskim mostom, ki je bil v času gradnje most z največjim kamnitim lokom na svetu. Popoldan sledi povratek nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v  večernih urah.

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

Izleti in potovanja bodo izvedeni skladno s priporočili NIJZ o preprečevanju širjenja okužb s koronavirusom Sars-CoV-2.

CENA: 125 EUR  pri udeležbi 25 oseb ( in koriščenje voucherja v vrednosti 40 EUR) ali celoten znesek 165 EUR

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),

cestnine in parkirnine,

1x polpenzionsko namestitev v hotelu Sabotin 3* (večerja in zajtrk) v dvoposteljnih sobah,

vstopnino za jamo Vilenica,

degustacijo vina v kleti Dobrovo v Brdih,

pozno kosilo drugi dan potovanja,

ostale oglede zunanjosti po programu,

vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

 

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna soba 20 EUR, riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 15,00€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.