Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

REKA LJUBEZNI, KOČEVSKI GOZDOVI IN BELA KRAJINA

Izleti in potovanja
ODKRIVANJE SKRITIH KOTIČKOV NAŠE DOMOVINE - IZKORISTI TURISTIČNI VOUCHER
od 120 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovenija
Datum odhoda 19.06.2021
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

NAMESTITEV: Hotel Bela krajina 3* se nahaja v starem mestnem jedru Metlike. Gostom je na voljo 26 sodobno opremljenih klimatiziranih sob ter odlična restavracija s pestrim izborom hišnih specialitet, tradicionalnih jedi in odličnih lokalnih vin. Hotel neprekinjeno deluje že od leta 1963 in že več kot 50 let pooseblja tradicionalno belokranjsko gostoljubnost. V letu 2008 je bil hotel v celoti prenovljen. Izhajajoč iz naziva je tema opreme in detajlov v celoti posvečena Beli krajini. V bližnji okolici se nahaja reka Kolpa, ena najlepših in najtoplejših kopalnih rek v Evropi. Čolnarjenje, rafting, kopanje in poležavanje ob reki so le nekatere od možnosti, ki jih nudi reka Kolpa s svojo okolico. Organizirane so tudi vodene kolesarske in pohodniške ture ali degustacija vin v tradicionalni zidanici. Prijazno osebje hotela z veseljem pomaga pri odkrivanju zgodb in spoznavanju naravnih in kulturnih znamenitosti Bele krajine in reke Kolpe. Hotel Bela krajina – že 50 let kraj vašega srečanja in našega gostoljubja. 

Če bi hoteli označiti Belo Krajino v pesniškem jeziku, bi bili pravšnji besedi deviška čarobnost. Gričevnata pokrajina s svojim simbolom, stelniki, je kakor povest, ki nas spomina na otroštvo. Tukaj si človek zares odpočije, ne samo telo, marveč tudi oko in duha. Le kakšno bogastvo daje tej pokrajini tako ubran pečat? Od ljudskega izročila, čudovitih belokranjskih plesov, do slastne domače hrane in pristne kapljice.


 

1. dan:  KRŠKA JAMA – ŽUŽEMBERK – BAZA 20 – SEMIČ - METLIKA

Odhod ob 6. uri. Vožnja do Trojan, kjer si bomo po želji privoščili kakšen krof ali kavo. Nadaljevanje poti na Dolenjsko, mimo Ivančne Gorice do vasi Krka, kjer so snemali znano tv serijo Reka Ljubezni. Ogledali si bomo Krško jamo, ki se odpira nad izvirom reke Krke. To je vodoravna jama, iz katere bruha podzemska voda le ob povodnji. Za vhodom je prostorna dvorana z mestoma zasiganimi stenami. Dolga je dobrih 200 in široka do 30 metrov. Strop oblikujejo uravnani kamniti skladi. Tla prekrivajo grušč in veliki balvani, na vzhodnem delu nagrmadeni vse do stropa. Dvorano zaključuje 30 metrov dolgo sifonsko jezero. Ob reki Krki nadaljujemo do Žužemberka. Krajši postanek za zunanji ogled gradu in čas za kavo. Zgodaj popoldan bomo obiskali Bazo 20. Baza 20, najprej imenovana Točka 20, na kateri je bilo od aprila 1943 do decembra 1944 bivališče političnega vodstva slovenskega narodnoosvobodilnega gibanja, je edini na tako skriven način zgrajen in ohranjen sedež vodstva kakega odporniškega gibanja v Evropi in je pomemben spomenik slovenske državnosti. Zaradi izjemnih varnostnih in konspirativnih ukrepov ni bila nikoli odkrita. V celoti ohranjena je zavarovana kot spomenik državnega pomena. Ogled muzeja na prostem. Sledi vožnja proti Beli Krajini, kjer si bomo privoščili degustacijo Belokranjskih vin in njihovo značilno pogačo v kleti Pečarič v bližini Metlike. Popoldan nastanitev v hotelu Bela Krajina 3* v Metliki. Večerja in nočitev.

 

2. dan:  METLIKA – ADLEŠIČI – VINICA – ČRNOMELJ

Po zajtrku sprehod po starem trškem jedru Metlike do starega grada, kjer se nahaja belokranjski muzej in farne cerkve sv. Miklavža.  Nadaljevali bomo po Črnomaljskem ravniku do Letala Douglas C-47, ki so ga uporabljali kot transportno letalo v 2. Svetovni vojni. Ob reki Kolpi bomo nadaljevali do Adlešičev, kjer bomo obiskali kmetijo Cvitkovič. Belokranjske pisanice v batik tehniki so bile v preteklosti povezane z velikonočnimi šegami, danes pa so predvsem izdelek domače obrti. Nada Cvitkovič nam bo prikazala postopek izdelave pisanic od pihanja vsebine jajca, pisanja in barvanja pisanic, vse do končnega izdelka. Ogled in možnost manjšega nakupa. Mimo Miličev in Marindola nas bo pot po robu Bela Krajine pripeljala do Vinice. Sprehod do grajskega kompleksa, ki ponuja krasen pogled na Kolpo in okolico. Obiskali bomo spominsko hišo Otona Župančiča. Na razstavi se bomo seznanili  z dokumentarnim gradivom o pesnikovi družini, njegovim otroštvom in mladostjo. Predstavljeno je tudi kulturno in socialno okolje, v katerem je odraščal, zlasti je poudarjen problem izseljevanja v Beli krajini. Po ogledu nas bo čakalo okusno kosilo. Popoldan bomo obiskali še Črnomelj. Krajši sprehod po središču mesta. Sledi povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

Izlet bo izveden skladno z vsemi priporočili NIJZ o preprečevanju širjenja koronavirusa Sars-CoV-2.

CENA: 120 EUR  pri udeležbi 25 oseb ( in koriščenje voucherja v vrednosti 26 EUR) ali celoten znesek 146 EUR

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv), cestnine in parkirnine,

1x polpenzionsko namestitev v hotelu Bela  Krajina 3* v dvoposteljnih sobah s turistično takso,

vstopnino za ogled Krške jame, obisk kmetije Cvitkovič in prikaz izdelovanja Belokranjskih pisanic, ogled spominske hiše Otona Župančiča v Vinici,

degustacijo vina ( 3 vrste vina in Belokranjska pogača),

kosilo drugi dan potovanja,

vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

 

DOPLAČILA (po želji): enoposteljna soba 15 EUR, zavarovanje rizika odpovedi 4,45% aranžmaja

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
09.00 - 13.00 in 14.00 - 17.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.