Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

GRUZIJA - Zanimivo potovanje po deželi legend in izvirne arhitekture

Izleti in potovanja
POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5 % ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30.4. 2021.
od 1.560 €

Informacije

Kontinent Bližnji Vzhod
Datum odhoda 25.09.2021
Št. dni 9 dni
Povpraševanje
Natisni

ZAGOTOVLJENO POTOVANJE!

1. dan: Zbor potnikov na letališču Ljubljana ob 18.00. Polet letala Turkish Airlines  predvidoma ob 19.55 do Istanbula. Pristanek ob 23.15, prestop na drugo letalo in ob 01.25 polet v Gruzijo, s pristankom predvidoma ob 04.45. Transfer do hotela, krajši počitek.

 

2. dan: Po zajtrku ogled glavnih znamenitosti glavnega mesta TBILISI:  cerkev Metekhi in spomenik Vakhtangu Gorgasali-u, posvečen legendarnemu ustanovitelju Tbilisija. Vožnja z žičnico do trdnjave Narikala, od koder je osupljiv razgled na mesto. Sprehod po muslimanski četrti z žveplenimi kopelmi in malo mošejo. Sprehod po območju Sharden, polnem ozkih ulic s prijetnimi kavarnami, bari za degustacije vin, trgovinami s spominki.  Ogled katedrale Sioni, bazilike Anchiskhati in stolp s slavnim gledališčem Rezo Gabriadze. Večerja in nočitev v hotelu.

 

3. dan: Po zajtrku vožnja do mesta MTSKHETA, enega najstarejših mest in kulturnega in verskega središča Gruzije. Ogled cerkve Jvari, arhitekturne mojstrovine zgodnjesrednjeveškega obdobja s pogledom na sotočje rek Aragvi in Mtkvari. Nadaljevanje poti in prihod v GORI – rojstno mesto Stalina. Obisk  Stalinovega muzeja in njegove rojstne hiše. Nadaljevanje do jamskega mesta UPLISTSIKHE in ogled ostankov nekdanjega antičnega mesta. Vožnja čez prelaz Rikoti in skozi najdaljši gruzijski predor. Prihod v KUTAISI, večerja in nočitev v hotelu.

 

4. dan: Po zajtrku vožnja  skozi  sotesko Inguri  v skrivnostno regijo Svaneti. V regiji živi posebna etnična skupina ljudi - junaški in pogumni Svani - ki jih kultura, tradicija in običaji odlikujejo od preostale Gruzije. Svaneti je znan tudi po svoji izvirni arhitekturi in se imenuje »Država tisočerih stolpov«. Mesto MESTIA ima še vedno na desetine takšnih srednjeveških kamnitih hiš in stolpov, ki so jih uporabljali za zaščito dolin in cerkva. Obisk prvotne hiše  »machubi« in stolpa »koshki«. Večerja in nočitev v hotelu.

 

5. dan: Po zajtrku fascinantna vožnja z džipi do vasi USHGULI, na 2200 m nadmorske višine. Kompleks Ushguli je dragocen arhitekturni in zgodovinski spomenik, ki je zaradi svoje ekskluzivnosti uvrščen na seznam svetovne dediščine Unesca. Ogled cerkve Lamaria z impresivnimi stenskimi freskami  iz 12. stoletja. Domačini verjamejo, da je bila nekdanja  kraljica Tamara pokopana prav pod to cerkvijo. Od tod je tudi slikoviti pogled na goro Shkhara. Vrnitev v Mestio. Večerja in nočitev v hotelu.

 

6. dan: Po zajtrku obisk Etnografskega muzeja Mestia. Muzej je bil ustanovljen leta 1936 in ima eno najbogatejših zbirk  v regiji. Opoldne nadaljevanje potovanja proti mestu Kutaisi. Na poti postanek in ogled palače Dadiani. Prihod v KUTAISI. Nekaj prostega časa. Večerja in nočitev v hotelu.

 

7. dan: Po zajtrku obisk znamenite jame PROMETEJ s številnimi stalaktiti in stalagmiti. Nadaljevanje do katedrale Bagrati iz 11. stoletja, ki je eden najboljših vzorcev pozno srednjeveške arhitekture in je vidna skoraj iz katere koli točke mesta. Naslednja postaja je akademija Gelati, ki jo je zgradil kralj David Graditelj. Gelati je bil središče duhovnega in znanstvenega življenja srednjega veka, grob gruzijskih kraljev in kultno mesto romarjev. Uvršča se na seznam Unesca. Popoldne vožnja v  TBILISI. Večerja in nočitev v hotelu.

 

8. dan: Po zajtrku odhod proti regiji Kakheti, središču gruzijskega vinarstva. Prvi postanek bo v samostanu Bodbe. Kot pravi legenda, gre za grobišče svetega Nina, ki je Gruzijo spremenil v krščanstvo v 4. stoletju. Nadaljevanje do SIGHNAGHIJA, mesta ljubezni in kraljevega mesta. Mesto je bilo eno od križišč Velike svilne ceste, obdano z obrambnimi zidovi s 23 stolpi. Naslednja postaja bo v edinstveni vinski kleti KHAREBA, ki se nahaja v tunelu, izklesanem iz skale. Prvotno zgrajen za vojaške namene, danes pa se predor uporablja za shranjevanje najboljših vin Kharebe. Ogled vinske kleti in degustacija. Vrnitev v Tbilisi. Večerja in nočitev.

 

9. dan: Nočni transfer na letališče in polet ob 04.05 preko Istanbula  v Ljubljano. Pristanek na Brniku predvidoma ob 08.15. Zaključek potovanja.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.pozejdon-turizem.com!

CENA: 1.560 EUR pri najmanj 20 potnikih
            1.630 EUR pri najmanj 15 potnikih
            1.740 EUR pri najmanj 10 potnikih

 

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5 % ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30. 4. 2021.

 

 

CENA VKLJUČUJE: Povratni letalski polet Ljubljana-Tbilisi z enim vmesnim postankom, 8 x nočitev v 1/2 sobah TWC v hotelih***/****, obroke po programu (7 zajtrkov in 7 večerij), vse prevoze in oglede v Gruziji, lokalno vodenje, slovensko vodenje in organizacijo. Vključene vse vstopnine po programu.

 

MOŽNA DOPLAČILA:
za 1/1 sobo = 320 EUR; za povratni transfer iz Maribora, Slov. Bistrice in Celja do letališča Ljubljana = 35 EUR.

 

MOŽEN POPUST: - za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

 

POMEMBNO: V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.  

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.