Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

TITOV BUNKER, SARAJEVO IN MOSTAR - NAJBOLJ VAROVANA SKRIVNOST SFRJ

Izleti in potovanja
POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30. 4. 2021.
od 190 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Bosna in Hercegovina
Datum odhoda 03.09.2021
Št. dni 3 dni
Povpraševanje
Natisni

Titov bunker pri Konjicu pod imenom D0 ARK bil grajen v tajnosti med letoma 1953 in 1979. Vanj bi se v primeru atomske katastrofe lahko zatekli Tito in 350 najožjih sodelavcev. Ta impozanten objekt obsega preko 6.500 m2 in sega v globino 300 m. Do 1990-ih let je bila gradnja 4,6 miljarde USD vrednega bunkerja najstrožje varovana skrivnost.   

 

1. dan: Jutranji odhod iz Slovenije. Vožnja mimo Zagreba proti Slavonskemu Brodu, prestop meje z BIH. Nadaljevanje poti mimo Doboja, po slikoviti dolini reke Bosne. Opoldanski  prihod v SARAJEVO, panoramski avtobusni ogled: zgradbi dvojčkov Momo in Uzeir, parlamenta in časopisna hiša Oslobođenje, današnji AVAZ. Sprehod čez Principov most, ogled »Inat kuće«. Postanek pri sloviti Vječnici, zgrajene v času Avstro-Ogrske, a pozneje predelane v neomavrski stil po vzoru arhitekture Mameluka v Kairu ... Sprehod po znameniti ulici »Ferhadija« mimo katedrale, pravoslavne cerkve, do Gazi Husrev-begove džamije. Nekaj prostega časa in sprehod po Baščaršiji. Čas za obisk številnih trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic, čevapdžinic, burekdžinic … Možnost ogleda vojnega »tunela«  Dobrinja–Butmir (doplačilo). Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
 

2. dan: Zajtrk. Vožnja do KONJICA, ogled TITOVEGA BUNKERJA. Nadaljevanje vožnje po dolini Neretve do hercegovske prestolnice MOSTAR. Panoramski ogled mesta, ki po vojni spet počasi dobiva staro podobo (katedrala, Bulevar, pravoslavna cerkev …). Ogled zgodovinskega jedra: stara čaršija »Kujundžiluk«, znameniti most, sprehod po starem jedru … Čas za nakup spominkov, samostojno odkrivanje mesta ali okrepčilo. Popoldanska vrnitev v Sarajevo. Kratek postanek v Jablanici in sprehod do ostankov porušenega mostu na Neretvi, kjer so posneli tudi znani film »Bitka na Neretvi«. Vrnitev v hotel. Možnost tipične bosanske večerje (doplačilo). Nočitev.

 

3. dan: Zajtrk v hotelu in vožnja na Ilidžo do kraškega izvira reke Bosne (ob doplačilu vožnja tja s fijakerji). Slovo od bosanske prestolnice in vožnja do TRAVNIKA, postanek v rojstnem mestu Iva Andriča. Sprehod do rojstne hiše Iva Andriča in »šarene« džamije. Nato vožnja v JAJCE, ogled slikovitega mesteca ob reki Plivi: Sahat kula, Medved kula, cerkev sv. Luke … nadaljevanje po slikoviti soteski reke Vrbas proti Banja Luki in naprej proti Hrvaški. Povratek v Slovenijo v večernih urah.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.pozejdon-turizem.com!

CENA:   190 EUR pri najmanj 35 potnikih
               215 EUR pri najmanj 25 potnikih

 

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30. 4. 2021.

 

CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC v Sarajevu ali okolici, cestnine in parkirnine, lokalno vodenje (kjer je obvezno), vodenje in organizacijo. Vključeni vstopnini: za Titov Bunker in izvir Bosne.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

za sobo 1/1 = 32 EUR (ob prijavi),

za muzej »ratni tunel« = cca. 6 EUR,

za tipično bosansko večerjo = cca. 17 EUR.

 

MOŽNI POPUSTI:

za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama),

za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
09.00 - 13.00 in 14.00 - 17.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.