Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

VELIKA TURA PO ROMUNIJI Z MOLDAVIJO

Izleti in potovanja
POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5 % ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30. 4. 2021.
od 835 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Romunija
Datum odhoda 25.06.2021
Št. dni 9 dni
Povpraševanje
Natisni

1. dan: Odhod avtobusa opolnoči (v noči iz 24. na 25. junij) iz Ljubljane. Pobiranje potnikov preko Celja proti Mariboru in Murski Soboti. Prestop na Madžarsko in potovanje mimo Blatnega jezera in  Budimpešte proti Miškolcu. Popoldanski prestop meje z ROMUNIJO in prihod v predel MARAMURES, skrivnostno deželo, kjer življenje še marsikje teče kot pred mnogimi desetletji. Vožnja mimo mesta Satu Mare do kraja NEGRESTI OAS in obisk  muzeja na prostem. Nadaljevanje v SAPANTO za ogled zanimivega »veselega pokopališča«, in do najbolj severnega romunskega mesta SIGHETU MARMATIEI, znanega po nekdanjem zloglasnem zaporu za nasprotnike režima, v katerem je danes muzej. Nastanitev, večerja in nočitev.  

 

2. dan: Zajtrk. Vožnja v BUDESTI in (po možnosti tudi notranji) ogled znamenite lesene cerkve pod zaščito Unesca. Nadaljevanje mimo BARSANE po dolini reke Ize, nato naprej po razgibani poti čez Vzhodne Karpate v Bukovino, ki je znana po poslikanih samostanih. Obisk VORONETA, ki slovi po freski Poslednja sodba. Nastanitev na območju Suceave, večerja, nočitev.  

 

3. dan: Po zajtrku vožnja mimo mesta Botosani in pri hidrocentrali Costesti prestop v MOLDAVIJO. Potovanje skozi severni del Moldavije mimo mesta Balti. Popoldanski prihod v prestolnico CHISINAU (KIŠNJEV) in ogled mestnih znamenitosti (slavolok zmage, pravoslavna katedrala, vladna poslopja, knjižnica, mestni park ...). Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

 

4. dan: Zajtrk. Po možnosti krajši postanek na mestni tržnici, nato pa obisk ene izmed znanih moldavskih vinskih kleti (ogled in pokušnja). Odhod proti jugu preko ozemlja GAGAUZIJE proti jugu in prestop v Romunijo, predvidoma pri mestu Cahul. Še vožnja do mesta Galati, prečkanje Donave s trajektom in vožnja v DELTO DONAVE do mesta TULCEA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

 

5. dan: Zajtrk. Zgodnji izlet z ladjico po kanalih mogočne donavske delte, ki je bogata s številnimi vrstami ptic. Vožnja do obale ČRNEGA MORJA do letoviškega kraja MAMAIA, ki velja za največje romunsko obmorsko turistično središče. Krajši sprehod po obalni promenadi oz. možnost vožnje z gondolo ob plaži, s katere se nudi čudovit razgled na Mamaio, Constanto in Črno morje. Vožnja v CONSTANTO, drugo največje romunsko mesto in največje pristanišče. Krajši sprehod skozi mestno središče, nato vožnja v notranjost in v pozno popoldne prihod v BUKAREŠTO. Po možnosti že krajši ogled starega mestnega jedra. Nastanitev v hotelu oz. možnost večerje s folklornim programom. Nočitev.

 

6. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov v »vzhodnem Parizu«, kot imenujejo romunsko prestolnico: Trg Unirii, Hiša ljudstva, Atheneul, Stavropolska cerkev, slavolok, Trg Palatului. Opoldanska vožnja v TRANSILVANIJO. V kraju SINAIA ogled dvorca PELES – nekdanje poletne rezidence romunske kraljeve družine. Sledi foto postanek pri gradu BRAN, ki je znan tudi kot grad grofa Dracule. Nadaljevanje v BRASOV, kjer sledi sprehod skozi zgodovinsko mestno jedro: črna cerkev, mestna hiša, obzidje … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

7. dan: Zajtrk. Ob lepem vremenu vzpon z gondolo na goro Tampa, sicer vožnja v SIBIU. Ogled gornjega in spodnjega mesta. Nastanitev, večerja in nočitev.

 

8. dan: Po zajtrku vožnja do nekdanje transilvanske prestolnice ALBA IULIE in ogled povsem obnovljenega mesta trdnjave. Nadaljevanje do mesta HUNEDOARA in ogled gradu iz 14. stoletja, ki sodi med največje dosežke transilvanske arhitekture. Še vožnja do TIMISOARE, krožni ogled mesta in sprehod mimo gledališča do znamenite pravoslavne katedrale. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

 

9. dan: Zajtrk. Odhod proti severu in prestop na Madžarsko. Vožnja na relaciji Szeged–Budimpešta–Blatno jezero. Popoldanski povratek v Slovenijo ter vožnja do Maribora, Celja in Ljubljane.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.pozejdon-turizem.com!

CENA:   835 EUR pri najmanj 40 potnikih
              915 EUR pri najmanj 30 potnikih

 

 

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5 % ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30. 4. 2021.

 

CENA VKLJUČUJE: 8 x nočitev z zajtrki v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 7 x večerja kot po programu, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in takse, vodenje in organizacijo. Vključene vse vstopnine po programu.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

za sobo 1/1 = 150 EUR,

za večerjo z nacionalnim folklornim programom v Bukarešti = cca. 35 EUR.

 

MOŽEN POPUST:  za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

 

OPOMBE: Možne so še manjše prerazporeditve v programu.

 

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
09.00 - 13.00 in 14.00 - 17.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.