Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA

Izleti in potovanja
od 1.250 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Portugalska
Datum odhoda 25.05.2021
Št. dni 13 dni
Povpraševanje
Natisni

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 18. uri. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in Sežani. Prestop meje in potovanje na relaciji Verona–Brescia–Genova. Nočna vožnja.

   

2. dan: Vožnja mimo Azurne obale in skozi Provanso proti pokrajini Languedoc. Prihod v CARCASSONNE. Ogled srednjeveškega dela mesta, ki velja za največjo še ohranjeno evropsko trdnjavo. Po ogledu namestitev v hotelu v bližini, počitek in nočitev.   

 

3. dan: Zajtrk. Vožnja mimo Toulousa pod Pireneje. Prihod v romarsko središče LURD. Ogled osrednjih cerkva in obisk hiše sv. Bernardke, nato mimo mesta Bayonne proti zahodu. Prestop meje s Španijo in postanek v letoviškem mestu SAN SEBASTIAN v pokrajini Baskija. Namestitev na poti proti Burgosu. Nočitev v hotelu.

 

4. dan: Zajtrk v hotelu. Dopoldanski ogled El Cidovega mesta BURGOS. Ogled katedrale in starega jedra. Vožnja preko pokrajine Castilla-Leon proti Galiciji. Potovanje vzporedno z »Jakobovo potjo«, po kateri kristjani že stoletja romajo na grob sv. Jakoba. Večerni prihod v srednjeveško krščansko romarsko središče SANTIAGO DI COMPOSTELLA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.   

 

5. dan: Po zajtrku ogled starega dela mesta, predvsem pa znamenite cerkve z grobom sv. Jakoba. Nadaljevanje poti proti PORTUGALSKI. Prestop meje in popoldanski prihod v mesto BRAGA. Obisk hriba nad mestom z romarsko cerkvijo Bom Jesus de Monte. Proti večeru prihod v PORTO, drugo največje portugalsko mesto. Krajša panorama in nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.    

 

6. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled mesta: katedrala, cerkev sv. Klare, Torre dos Clerigos, znamenita borza »Bolsa«, vožnja po aveniji Boavista, ki sega do Atlantika, most Luisa I. čez reko Douro in pokušina portovca v eni izmed znanih kleti. Prosto za osvežitev in sprehod skozi živahni predel Ribeira ob reki Douro. Večerja in nočitev v hotelu. 

 

7. dan: Po zajtrku odhod iz Porta mimo Aveira proti jugu. Postanek v mestu COIMBRA za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Nadaljevanje poti in opoldanski prihod v romarsko FATIMO. Po ogledu osrednjega trga in cerkve, naprej v BATALHO in ogled znamenitega samostana. Sledi postanek v vasici OBIDOS z značilno arhitekturo. Proti večeru prihod v LIZBONO, nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

 

8. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled portugalske prestolnice: katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama, popoldne odhod do bližnjega BELEMA in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri Spomeniku odkritij in obisk cerkve pri samostanu San Jeronimos. Vožnja skozi prizorišče svetovne razstave Expo ‘98 in vrnitev v hotel. Zvečer po želji obisk lokala s petjem tipičnih portugalskih pesmi – fadom. Nočitev v hotelu.

 

9. dan: Zajtrk. Odhod v SINTRO, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop po želji, če bo mogoč). Vožnja na najbolj zahodni del Evrope – CABO DA ROCA. Opoldanski postanek v letoviškem ESTORILU. Vrnitev v Lizbono z možnostjo zadnjih nakupov oz. večerje v živahnem delu mesta. Nočitev v hotelu.   

 

10. dan: Zajtrk. Odhod iz Lizbone preko mostu Vasca da Game mimo Setubala. Vožnja vzhodno mimo Evore, prestop v Španijo mimo Badajoza in Meride. Prečkanje pokrajin Extremadura in Castilla-La Mancha ter kasnejši popoldanski prihod v MADRID. Panorama španske prestolnice: muzej Prado, Plaza Cibeles, Gran Via, Plaza Espana, Palacio Real, Puerto del Sol ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

 

11. dan: Po zajtrku odhod iz Madrida proti Aragoniji. Opoldanski prihod v aragonsko prestolnico ZARAGOZO. Ogled rojstnega mesta Francisca Goye: velika romarska cerkev Nuestra Senora del Pilar, Lonja, Plaza Espana... Vožnja proti Kataloniji, mimo Leride ter nastanitev v okolici Barcelone. Večerja in nočitev.

 

12. dan: Zajtrk in panoramski ogled BARCELONE: avenija Diagonal, Sagrada Familia, Montjuich, Rambla. Vrnitev v Francijo, vožnja na relaciji Perpignan–Montpellier–Arles in večerni prihod v bližino Azurne obale. Nastanitev v hotelu in nočitev.    

 

13. dan: Zajtrk v hotelu. Avtobusna vožnja preko Italije na relaciji Genova–Verona–Trst. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.pozejdon-turizem.com!

CENA:  1.250 EUR pri najmanj 35 potnikih
             1.350 EUR pri najmanj 25 potnikih

 

CENA VKLJUČUJE: 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC v Španiji in na Portugalskem, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih**/*** v sobah 1/2 TWC v Franciji na poti, 6 x večerjo po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, slovensko vodenje in organizacijo

Vključene vse vstopnine: katedrala v Burgosu, Bolsa, pokušnja porta, samostan Batalha, stolp Belem, grad Sao Jorge.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

za sobo 1/1= 220 EUR,

za obisk lokala s portugalsko poulično pesmijo fado in portugalsko folkloro (vključuje večerjo, pijačo in prevoz) = cca. 50 EUR.

 

MOŽEN POPUST: za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
09.00 - 13.00 in 14.00 - 17.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.