Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

TIROLSKA, LICHENSTEIN IN ŠVICA

Za zaključene skupine
LUCERN, PILATUS IN RENSKI SLAPOVI
od 384 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Švica
Datum odhoda Po želji
Št. dni 3 dni
Povpraševanje
Natisni

Švica velja za državo višjega standarda ter uglajenosti in slovi po svoji politični in vojaški neodvisnosti. Velja za državo s tradicijo mednarodnega povezovanja, zato v njej najdemo sedež marsikatere mednarodne organizacije. Poleg bogastva v bankah, se lahko Švica pohvali tudi z mnogimi naravnimi bogastvi, gorovji in jezeri. Znana je tudi po odličnih urah, čokoladi in siru. Švica ima uradno ime v latinščini (Confoederatio Helvetica) in pomeni Švicarska konfederacija. Uradno ima kar štiri jezike, med drugimi tudi retoromanščino. Dežela neštetih jezer, slikovitih dolin in vasic nas preseneti na vsakem koraku. Eksotično rastlinje, sadovnjaki in neskončni vinogradi v okolici Ženeve še ne dajo slutiti zasneženih gora in gorskih vasic do katerih se da priti le z zobato železnico. Omamljena od naravnih lepot nas bodo presenetila tudi švicarska mesteca z izjemnimi kulturnimi spomeniki in nenavadno bogatimi muzejskimi zbirkami. Celotno podobo bodo zaokrožili še presenetljivo prijazni Švicarji, ki kljub trdemu življenju v preteklosti in varčnosti niso pozabili, kako dobro sprejemati goste.

 

 

1.dan: SLOVENIJA – INNSBRUCK -  LICHENSTEIN - FELDKIRCH

Odhod avtobusa ob 1. uri in vožnja mimo Ljubljane proti Avstriji. Nadaljujemo na relaciji Spittal, Lienz in Toblach. Vožnja preko znanega prelaza Brenner  v Innsbruck. Ogledali si bomo glavne znamenitosti prestolnice Tirolske: zlato strešico, stare cehovske hiše, stolnico in mestni trg. Sprehodili se bomo do reke Inn in občudovali čudovite vrhove nad Innsbruckom. Nekaj prostega časa, nato še vožnja do smučarskih skakalnic, kjer vsako leto organizirajo tekmo Novoletne skakalne turneje. Krajši postanek. Nadaljevanje poti po zvezni deželi Tirolski proti Lichensteinu. Sledi panoramska vožnja po  žepni državici,  ki meri le 157 kvadratnih kilometrov in leži  v ozki gorski dolini, ukleščena med Švico in Avstrijo pod zasneženimi vrhovi Alp. Glavno mesto Vaduz je prijetno mestece polno prodajaln in gostilnic. V gradu na visoki skali nad mestom, pa že 250 let živijo vladarji Lichtensteina. Nastanitev  v okolici na Avstrijski strani. Večerja v hotelu in nočitev. 

 

2.dan: FELDKIRCH – PILATUS -  LUZERN - FELDKIRCH

Po zajtrku vožnja proti osrednji Švici mimo Luzerna do vznožja Pilatusa. Zapeljali se bomo do vasi Alpnachstad,. Čaka nas zanima vožnja z zobato železnico. Železnica je z naklonom 48 odstotkov najbolj strma na svetu, 4,6 kilometra dolgo pot in višinsko razliko 1629 metrov pa vlak premaga v dobre pol ure. Obratovati je začela že daljnega leta 1889, vlaki pa še danes vozijo po istih tirnicah. Razgledi z gore so nekaj posebnega, pod nami bo Luzern in jezero, ki je eno največjih in najlepših v Švici. Čas za uživanje v čudovitih razgledih.  Sledil bo spust z gondolo na drugo stran do kraja Kriens.   Nadaljevanje poti v Luzern, mesto luči. Glavna znamenitost in hkrati simbol mesta je stari leseni pokriti most Kapellbrücke, najstarejši v Evropi, ki povezuje mestno jedro. Razprostira se čez reko Reuss ter je bil del mestnega obzidja. Sredi reke se most združi z osmerokotnim stolpom Wasserturm, ki je služil kot svetilnik, ječa in zakladnica. Ogled mesta in nekaj časa za samostojno raziskovanje skritih kotičkov in kosilo. Vrnitev  v hotel, večerja in nočitev. 

 

3.dan: RENSKI SLAPOVI - STEIN AM RHEIN - SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja v Neuhausen, kjer si bomo ogledali veličastne Renske slapove, največje slapove v Evropi. Čeprav so visoki zgolj 23 metrov, so posebni zaradi širine, ki znaša cca 150 metrov. Najlepši pogled na slapove je s stolpičastega renesančnega gradu Schloss Laufen, ki se na južni strani dviga nad reko. Z gradu se bomo spustili do razgledne ploščadi v bližini roba slapov, od koder je veličasten pogled na slapove. Po ogledu vožnja v Stein am Rhein, ki je s številnimi srednjeveškimi predalčnimi zgradbami in hišami iz 16. stoletja s freskami na pročeljih eno najlepših mestec v Švici. Nekaj prostega časa za morebitno kosilo ali še zadnji nakup spominkov, nato pa vožnja proti Avstriji in mejnemu prehodu Karavanke v Slovenijo. Prihod domov v poznih večernih urah.

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.


Za informacije in rezervacije izletov in potovanj za zaključene skupine smo dosegljivi na skupine@pozejdon-turizem.com

Za informacije in rezervacije križarjenj, počitnic, razpisni izletov in potovanj smo dosegljivi na info@pozejdon-turizem.com in na telefonski številki: 02 608 80 80.

Vašim željam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

CENA:  384 EUR  pri udeležbi 45 oseb

             399 EUR  pri udeležbi 40 oseb

             429 EUR  pri udeležbi 35 oseb

             464 EUR  pri udeležbi 30 oseb

             509 EUR  pri udeležbi 25 oseb

             584 EUR  pri udeležbi 20 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video), cestnine v Sloveniji  in stroške go-boxa v Avstriji, stroške cestnin v Švici

2x polpenzionsko namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,

vstopnino za ogled Renskih slapov,

vodenje in organizacijo potovanja,

oglede zunanjosti po programu in DDV.

 

DOPLAČILA (po želji):

enoposteljna soba 55 EUR,  vzpon na Pilatus z zobato železnico in gondolo, zavarovanje Coris, riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja.

 

Cene so izračunane za odhode iz Maribora in okolice. Cena posameznega izleta se lahko spremeni glede na drug kraj odhoda, spremembe vsebine programa oz. visoke sezone hotelskih namestitev pri večdnevnih programih.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.