Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

MANTOVA IN NACIONALNI PARK CINQUE TERRE

Za zaključene skupine
od 239 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Italija
Datum odhoda Po želji
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

Italija je država na jugu Evrope, ki nas tako kot Grčija, popelje v zibelko zahodne kulture. Ni presenetljivo, da je tudi dom največje svetovne dediščine Unesca na svetu. Zgodovinsko bogastvo, visoko umetnost, spomenike in arhitekturne lepote najdemo po vsej državi. Prav tako je svetovno znana po okusni kulinariki, trendovski modni industriji, luksuznih športnih avtomobilih in motornih kolesih, raznolikih regionalnih kulturah ter prelepi obali, alpskih jezerih in gorskih območjih (Alpe in Apenini). Italija po vseh naštetih značilnostih si je nadela vzdevek “Bel Paese”, dežela lepot. V glavnem leži na Apeninskem polotoku, ki ga zaradi značilne oblike imenujejo “lo Stivale”, škorenj. Dežela lepot je destinacija, ko popotnika požgečka pod stopali tako, da mora raziskati cel škorenj. Pravijo, da vse poti vodijo v Rim.

 

 

1.dan:  SLOVENIJA – MANTOVA -  LIGURSKA OBALA

Odhod avtobusa ob 4. uri. Vožnja mimo Ljubljane in Fernetičev v Italijo. Nadaljevanje vožnje s postanki mimo Benetk, Padove in Verone do Mantove, ki velja za eno najbolj romantičnih mest, s čudovitim srednjeveškim jedrom, ki ga obdajajo jezera. Nekoč je sodila med najbogatejša italijanska mesta. Sprehod po mestu med katerim si bomo ogledali: doževo palača, baziliko sv. Andreja, rotundo sv. Lorenca, številne palače… Nekaj prostega časa in nadaljevanje do Sredozemskega morja. Nastanitev v enem od številnih turističnih mest Ligurske obale. Večerja in nočitev.

 

2.dan:  LIGURSKA OBALA – CINQUE TERRE - SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpravili v pristanišče La Spezia, kjer se bomo vkrcali na ladjico, ki nas bo popeljala na izlet ob enem najbolj slikovitih predelov ligurske obale. Čeprav celotna Riviera di Levante slovi po zasanjanih, težko dostopnih kotičkih in sinjem morju, so prav Cinque terre oz. mesteca Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore tista, ki najbolj izstopajo in jih vsako leto obišče tisoče obiskovalcev. UNESCO je ta del obale, ki se razteza le skromnih 8 km v dolžino, leta 1998 uvrstil na svoj seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Med plovbo se bomo večkrat ustavili in se sprehodili po ozkih ulicah slikovitih ribiških mestec, ki so jih domačini domiselno postavili na strmih pobočjih med morjem in hribi v zaledju obale. Ti kraji so bili dolga stoletja s kopnega praktično povsem nedostopni. Občudovali bomo lahko bujno mediteransko vegetacijo z nasadi oljk, trte in agrumov. Domačini tu ljubeče izdelujejo sloviti “pesto genovese” in se s ponosom spominjajo davnih časov, ko so tu menda nastali prvi makaroni. Naužili se bomo pristnih mediteranskih vonjav, ki so v tem neokrnjenem koščku Sredozemlja še vedno takšne kot nekoč. Odlična sta tudi hrana in vino, ki ju boste lahko poskusili v kateri izmed številnih restavracij. Med plovbo od vasice do vasice se bomo ustavili tudi v slikovitem pristanišču Portovenere, na skrajni vzhodni točki Riviere di Levante. Na tej točki se začenja sloviti Golfo dei Poeti, kjer so svoj navdih našli mnogi slavni pesniki in umetniki, med njimi tudi Byron. Tam, kjer so Rimljani častili boginjo ljubezni, danes dominira gotska cerkvica sv. Petra, ki je velikokrat služila kot filmska kulisa. Na našem potepanju bomo obiskali vsaj tri vasice. Nazaj grede se bomo  vračali z vlakom, kar bo prav tako posebno doživetje. Vrnitev na avtocesto in povratek mimo Bologne in Padove proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

CENA:  239 EUR   pri udeležbi 45 oseb

             249 EUR   pri udeležbi 40 oseb

             264 EUR   pri udeležbi 35 oseb

             289 EUR   pri udeležbi 30 oseb

             319 EUR   pri udeležbi 25 oseb

             364 EUR   pri udeležbi 20 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),

cestnine in parkirnine,

1x polpenzionsko namestitev v hotelu 3 * (večerja in zajtrk) v dvoposteljnih sobah,

vožnjo z ladjico (v eno smer) in vlakom (v drugo smer) na predel Cinque terre,

vstopno takso za avtobus za Mantovo in La Spezio,

ostale oglede zunanjosti po programu,

vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

enoposteljna soba 30 EUR, riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja.

 

 

Cene so izračunane za odhode iz Maribora in okolice. Cena posameznega izleta se lahko spremeni glede na drug kraj odhoda, spremembe vsebine programa oz. visoke sezone hotelskih namestitev pri večdnevnih programih.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.