Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

JEZERO MAGGIORE IN ČUDOVITI BOROMEJSKI OTOKI

Za zaključene skupine
Bergamo - Arona - Stresa - jezero Maggiore
od 239 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Italija
Datum odhoda Po želji
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

Italija je država na jugu Evrope, ki nas tako kot Grčija, popelje v zibelko zahodne kulture. Ni presenetljivo, da je tudi dom največje svetovne dediščine Unesca na svetu. Zgodovinsko bogastvo, visoko umetnost, spomenike in arhitekturne lepote najdemo po vsej državi. Prav tako je svetovno znana po okusni kulinariki, trendovski modni industriji, luksuznih športnih avtomobilih in motornih kolesih, raznolikih regionalnih kulturah ter prelepi obali, alpskih jezerih in gorskih območjih (Alpe in Apenini). Italija po vseh naštetih značilnostih si je nadela vzdevek “Bel Paese”, dežela lepot. V glavnem leži na Apeninskem polotoku, ki ga zaradi značilne oblike imenujejo “lo Stivale”, škorenj. Dežela lepot je destinacija, ko popotnika požgečka pod stopali tako, da mora raziskati cel škorenj. In pravijo: »Vse poti vodijo v Rim.«

 

 

1.dan:    SLOVENIJA – BERGAMO – ARONA - LAGO MAGGIORE

Odhod avtobusa ob 3. uri. Vožnja mimo Ljubljane, Postojne, Fernetičev, Benetk in Verone do Bergama, ki je dolgo časa veljalo za zahodni branik Beneške republike. Občudovali bomo mogočno obzidje iz 16. stoletja in se z avtobusom povzpeli v stari del mesta od koder je krasen pogled po Lombardiji. Najprej se bomo mimo Cittadelle sprehodili do glavnega trga, kjer je stara mestna hiša, knjižnica, katedrala in znamenita kapela Colleoni. Po poteh Donizettija, ki je bil rojen prav v Bergamu, bomo nadaljevali do starega gradu. Nekaj prostega časa.  Po ogledu nadaljujemo z vožnjo mimo prestolnice Lombardije, Milana do jezera Maggiore.  Nad Arono si bomo ogledali spomenik Karla Boromejskega, zgrajenega v 17. stoletju, ki je visok kar 35 metrov. Pri spomeniku je lep razgled po jezeru in okolici. Ob jezeru bomo nadaljevali do mesteca Stresa, kjer bomo občudovali številne vile. Pozno popoldan namestitev v hotelu v enem od mest ob jezeru, večerja in nočitev.

 

2.dan:  BOROMEJSKI OTOKI

Po zajtrku nas čaka lep dan, saj se bomo z ladjico odpravili na križarjenje po jezeru Maggiore. Ogledali si bomo Boromejske otoke, enega od italijanskih biserov narave in kulture. Otoki so tesno povezani s slovito plemiško družino Borromeo, iz katere je izšel tudi sv. Karel Borromejski, eden od voditeljev katoliške protireformacije 16. stoletja v Evropi. Iz mondenega letovišča Stresa bomo najprej odpluli na otok Isola Bella. Sijajno baročno palačo z odlično zbirko slik, kipov, tapiserij in druge opreme dopolnjuje skrbno negovan park, ki velja za vrhunec italijanske parkovne ureditve. Za park so značilne številne skulpture, votline, pokrite galerije in vodnjaki, ki ustvarjajo svojevrstno atmosfero. Slednjo dopolnjujejo beli pavi, ki domujejo na otoku. Tudi večji, sosednji otok, Isola Madre, slovi po sijajnem parku, ki obdaja renesančno palačo. Večji del parka so v 19. stoletju spremenili v krajinsko zasnovan botanični vrt z bohotno vegetacijo, ki so jo sem prinesli z vseh koncev sveta. Poleg številnih rastlinskih vrst velja omeniti tudi eksotične vrste ptic, ki s svojo barvitostjo dodatno krasijo že tako pisan otok. Za konec bomo obiskali še otok ribičev, kjer bo nekaj prostega časa za kosilo. Okoli 15. ure povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.


Za informacije in rezervacije izletov in potovanj za zaključene skupine smo dosegljivi na skupine@pozejdon-turizem.com

Za informacije in rezervacije križarjenj, počitnic, razpisni izletov in potovanj smo dosegljivi na info@pozejdon-turizem.com in na telefonski številki: 02 608 80 80.

Vašim željam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

CENA:  239 EUR   pri udeležbi 45 oseb

             249 EUR   pri udeležbi 40 oseb

             264 EUR   pri udeležbi 35 oseb

             289 EUR   pri udeležbi 30 oseb

             324 EUR   pri udeležbi 25 oseb

             369 EUR   pri udeležbi 20 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),

cestnine in parkirnine,

1x polpenzionsko namestitev v hotelu 3 * (večerja in zajtrk) v dvoposteljnih sobah,

vožnjo z ladjico po jezeru Maggiore,

vstopnino za ogled palače na otoku Bella in otoku Madre,

ostale oglede zunanjosti po programu,

vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

enoposteljna soba 30 EUR, riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja.

 

Cene so izračunane za odhode iz Maribora in okolice. Cena posameznega izleta se lahko spremeni glede na drug kraj odhoda, spremembe vsebine programa oz. visoke sezone hotelskih namestitev pri večdnevnih programih.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.