Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

TRI SREDNJEEVROPSKE PRESTOLNICE – BUDIMPEŠTA, BRATISLAVA IN CESARSKI DUNAJ

Za zaključene skupine
Budimpešta - Bratislava - Dunaj
od 299 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovaška
Datum odhoda Po želji
Št. dni 3 dni
Povpraševanje
Natisni

1. dan: SLOVENIJA - BUDIMPEŠTA

Odhod avtobusa ob 5. uri. Vožnja do Pinc in naprej po avtocesti čez pokrajino Zala ob južni strani Blatnega jezera do Madžarske prestolnice Budimpešte. Najprej se bomo odpravili na Citadelo in se razgledali nad veličino mesta. Z razgledni točke bo lep pogled na številne mostove in na znan Margaretin otok.  Nato se bomo preko Elizabetinega mostu podali v osrčje  Budimpešte. Mesto reka Donava deli mesto na dva dela: starejši Budim in mlajši, ravninski  del Pešta. Panoramsko vožnjo bomo nadaljevali mimo vzhodnega mestnega kolodvora do mestnega parka, grada Vajdahunyadi in trga Junakov. Krajši postanek na trgu, kjer si bomo ogledali mogočni spomenik, ki simbolizira zgodovino Madžarske in prihod Arpadovih plemen v Panonsko nižino konec 9. stoletja. Nadaljevali bomo po Andrejevem bulevarju do Štefanove katedrale, enega izmed simbolov mesta. Ogled katedrale. Povzpeli se bomo na Ribiško trdnjavo in se predali užitkom razgleda nad celim mestom, prevzela pa vas bo tudi mogočna zunanjost Matjaževe cerkve. Z razgledne točne bo lep pogled na Madžarski parlament.  Da pa bi občutili življenje na glavni ulici mesta se bomo sprehodili še po Vatci ulici, kjer boste imeli na razpolago tudi nekaj prostega časa.  Popoldne namestitev v hotelu in krajša osvežitev. Zvečer večerja v čardi z glasbo in folklornim programom. Nočitev v hotelu.

 

2.dan: BUDIMPEŠTA – BRATISLAVA

Po zajtrku bomo nadaljevali pot proti Slovaški. Po prihodu v Bratislavo se bomo najprej povzpeli na  Bratislavski grad. Prvič je omenjen kot slovanska utrdba že leta 907. Večino današnjega gradu je zgradil cesar Sigismund v 15.stoletju, današnji izgled pa ima iz sredine 17. stoletja. V gradu sta dve razstavni zbirki Slovaškega narodnega muzeja,  zgodovinska in glasbena zbirka. Nadaljujemo do reke Donave in starega dela Bratislave. Ob sprehodu skozi staro mestno jedro si bomo ogledali staro tržnico, univerzo, Reduto, Hviezdoslavovo namestie, rotovž, primacialno palačo, Michlasko brano, katedralo sv. Martina, kjer so ustoličevali ogrske kralje. Po ogledu prosti čas za kosilo in nakupe. Popoldan namestitev v hotel, večerja in nočitev.

 

3.dan: BRATISLAVA - DUNAJ -  SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do avstrijske prestolnice, cesarskega  Dunaja. Najprej nas bo pot zanesla do Schönbrunna, kjer si bomo ogledali letni dvorec Habsburžanov (zunanji ogled), vrtove, lahko pa se boste sprehodili tudi do Gloriette iz katere se ponuja krasen razgled na Dunaj. Sledila bo vožnja po znamenitem Ringu. Ogledali si bomo mestno opero, parlament, rotovž, borzno hišo, Hofburg, baziliko sv. Štefana, cerkev sv. Petra, trg Marije Terezije in ostale znamenitosti. Imeli boste tudi nekaj prostega časa za sprehod po znameniti Koroški ulici, kjer vas bo zagotovo pritegnila katera od številnih mestnih trgovin. Kdo ve? Morda si boste v eni izmed znanih mestnih kavarn privoščili kavo ter košček Sacher torte. Pred povratkom proti domu se bomo odpeljali do hiše, ki jo je zasnoval in preoblikoval dunajski arhitekt Hundertwasser. Hiša je izredno zanimiva, pisana, nenavadnih oblik s številnimi trgovinicami in lokali. Mimo zabaviščnega parka Prater bomo nadaljevali v poslovni predel mesta UNO city do reke Donave. Po ogledih vožnja proti domu, kamor bomo prišli v večernih urah.

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.


Za informacije in rezervacije izletov in potovanj za zaključene skupine smo dosegljivi na skupine@pozejdon-turizem.com

Za informacije in rezervacije križarjenj, počitnic, razpisni izletov in potovanj smo dosegljivi na info@pozejdon-turizem.com in na telefonski številki: 02 608 80 80.

Vašim željam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

CENA:  299 EUR  pri udeležbi 45 oseb

             309 EUR  pri udeležbi 40 oseb

             324 EUR  pri udeležbi 35 oseb

             344 EUR  pri udeležbi 30 oseb

             374 EUR  pri udeležbi 25 oseb

             419 EUR  pri udeležbi 20 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),

cestne pristojbine,

1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Budimpešti,

večerjo v čardi s folklornim programom,

1x polpenzionsko namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Bratislavi,

vstopnino v Štefanovo katedralo v Budimpešti,

vodenje in organizacijo potovanja,

oglede zunanjosti po programu in DDV.

 

DOPLAČILA (po želji): enoposteljna soba: 50 EUR, vožnja za ladjico po Donavi 12 EUR,  zavarovanje Coris, riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja.

 

Cene so izračunane za odhode iz Maribora in okolice. Cena posameznega izleta se lahko spremeni glede na drug kraj odhoda, spremembe vsebine programa oz. visoke sezone hotelskih namestitev pri večdnevnih programih.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.