Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

SLOVAŠKA PRESTOLNICA BRATISLAVA IN MALI KARPATI

Za zaključene skupine
Z OGLEDOM GRADU CARVENY KAMEN IN DEGUSTACIJO VINA
od 199 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovaška
Datum odhoda Po želji
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

Ko z mislimi odpotujemo k izvirnemu prostoru panonskih Slovencev tja do Pribina in Koclja, do sedeža Velikomoravske kneževine v Nitri, se začenja navidezno drugačen, čaroben, vendar domač svet. Zazdi se, da je človek tu že bil. To bo najbrž zaradi tistih davnih dni … Slovaška se je zaradi svojih geografskih, geoloških in naravnih danosti, predvsem pa pestre srednjeevropske kulturnozgodovinske preteklosti zapredla v slikovitost, ki nas spremlja na vsakem koraku. Taka ostaja tudi, ko v mičnih prvinah svojih stoterih podob, razodeva plemenito poreklo zahodnih in vzhodnih evropskih kulturnih vezi, ki se tu spletajo že stoletja. To so kraji, kjer blage melodije krajine in jezika odkrivajo čudovite skrivnosti, ki se potem za vedno naselijo v nas.

 

 

1. dan: SLOVENIJA - BRATISLAVA

Odhod avtobusa ob 6. uri. Vožnja mimo Gradca in Dunaja v smeri proti Slovaški. Najprej se bomo podali do sotočja rek Morava in Donava, kjer stojijo ostanki nekoč mogočnega gradu Devin, ki je dolgo veljal za neosvojljivega in ima veliko simbolno vrednost za Slovake. Nadaljevanje vožnje ob Donavi proti središču Bratislave. Povzpeli se bomo do stavbe parlamenta na Bratislavski grad. Prvič je omenjen kot slovanska utrdba že leta 907. Večino današnjega gradu je zgradil cesar Sigismund v 15. stoletju, današnjo podobo pa ima iz sredine 17. stoletja. V gradu sta dve razstavni zbirki Slovaškega narodnega muzeja, zgodovinska in glasbena zbirka (zunanji ogled gradu). Z razgledne ploščati je lep pogled proti središču Bratislave in na reko Donavo. Vožnja do Donave in ogled srednjeveškega jedra Bratislave: glavni trg s srednjeveškim obzidjem, Michalov stolp, ostanek nekdanjega srednjeveškega obzidja, katedrala sv. Martina in Mozartova palača, kjer je imel slavni skladatelj enega prvih koncertov. Po ogledu prosti čas v središču mesta. Popoldan namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 

2. dan: BRATISLAVA – CERVENY KAMEN – DEGUSTACIJA VINA IN MALICA - SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja proti mestecu Časta. Ogled gradu Cerveny Kamen, ki je dobil ime po rdečkasti kamnini. Postavljen je v čudoviti okolici malo karpatskega gričevja in je eden največjih gradov na Slovaškem. Ogledali si bomo grajske sobane in podzemne galerije. V Modri si bomo ogledali ročno izdelavo keramike, znane slovaške majolike in drugih keramičnih izdelkov. Po ogledu proizvodnje bomo lahko njihove izdelke tudi kupili. V vinorodnem območju bomo obiskali mesto Modra, ki je bilo nekoč poleg mesta Pezinok skoraj vodilno mesto na Slovaškem. Ob prigrizku in slovaškem golažu bomo poskusili 5 vrst odličnega vina. Sledi povratek po avstrijski avtocesti nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.


Za informacije in rezervacije izletov in potovanj za zaključene skupine smo dosegljivi na skupine@pozejdon-turizem.com

Za informacije in rezervacije križarjenj, počitnic, razpisni izletov in potovanj smo dosegljivi na info@pozejdon-turizem.com in na telefonski številki: 02 608 80 80.

Vašim željam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

CENA:  199 EUR  pri udeležbi 45 oseb

             209 EUR  pri udeležbi 40 oseb

             224 EUR  pri udeležbi 35 oseb

             244 EUR  pri udeležbi 30 oseb

             269 EUR  pri udeležbi 25 oseb

             309 EUR  pri udeležbi 20 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),

cestne pristojbine,

1x polpenzionsko namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,

vstopnino za ogled gradu Cerveny kamen,

obisk keramične delavnice,

degustacijo vina in malico na žlico na območju Modre,

vodenje in organizacijo potovanja,

oglede zunanjosti po programu in DDV.

 

DOPLAČILA (po želji):

enoposteljna soba: 25 EUR,  zavarovanje Coris, riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja.

 

Cene so izračunane za odhode iz Maribora in okolice. Cena posameznega izleta se lahko spremeni glede na drug kraj odhoda, spremembe vsebine programa oz. visoke sezone hotelskih namestitev pri večdnevnih programih.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.