Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

VELIČASTNI ISTANBUL – MESTO DVEH CELIN

Izleti in potovanja
RAZPRODANO! UGODNO – VKLJUČENE VSTOPNINE IN POLPENZIONI V HOTELU 4*
495 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Turčija
Datum odhoda 24.09.2021
Št. dni 4 dni
Povpraševanje
Natisni

Mesto je bilo ustanovljeno okoli leta 660 pred našim štetjem kot Bizanc. Leta 330, ko  ga je cesar Konstantin Veliki razglasil za glavno mesto vzhodnega dela Rimskega imperija,  je postal Konstantinopel, za mestno središče pa so uporabljali ime Stamboul. Domačini so tako mesto od 15. stoletja klicali Istambol, kar pomeni Mesto Islama. Carigrad pa je staro slovansko ime, ki so ga poznali in uporabljali skoraj vsi slovanski jeziki. Verjetno ga ni Slovenca, ki se mesta ne spomni po finalni tekmi evropskega košarkarskega prvenstva. Ljubitelji telenovel in filmov pa ga poznate po uspešnicah kot so Moja boš, Istanbulska nevesta, Inferno, James Bond- iz Rusije z ljubeznijo, Solze v raju …

 

24. - 27. 9. 2021

 

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL

Zbor potnikov ob 7.30 na zagrebškem letališču  dr. Franja Tuđmana. Prijava na let, ureditev formalnosti in polet letala Turkish Airlines TK 1054  ob 9.10 uri proti Istanbulu. Po prihodu avtobusni prevoz do hotela in nastanitev. Z vodnikom se bomo sprehodili po centru starega dela Istanbula, do trga Beyazit in mošeje, mimo hanov, medres in spominskega stebra cesarja Konstantina, vse do trga Sultanahmet. Začutili bomo prvi utrip mesta s številnimi lokali in trgovinicami. Namestitev v hotelu,  večerja in nočitev.

 

2. dan: ISTANBUL

Po zajtrku bo dan namenjen ogledu glavnih mestnih znamenitosti (3 vstopnine in lokalni vodnik so že vključeni v ceni: Agia Sofia, Topkapi palača ter Podzemna cisterna). Obiskali bomo Modro mošejo s skrivnostno modro meglico, ki jo mošeji pričara skoraj 21.000 belo modrih ploščic iz Iznika, cerkev sv. Modrosti »Hagia Sofia«, 1000 let največja krščanska cerkev na svetu, palače Topkapi, ki je bila palača turških sultanov, nekdanjega Hipodroma in veličastne Podzemne palače. Med ogledi bo prosto za kosilo v kateri izmed številnih lokant, tradicionalnih turških gostiln.

Zvečer se bomo sprehodili do največjega istanbulskega trga Taksim in vedno polne vrveža Istiklal ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali. Sledila bo zanimiva pešpot  čez istanbulski Montmartre,  mimo Galata stolpa vse do Galata mostu, ki vodi čez Zlati Rog in od koder je dih jemajoč pogled na osvetljeni večerni Istanbul.  Kot pravi domačini bomo v katerem izmed lokalov pod mostom popili turški čaj. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

 

3. dan: ISTANBUL

Po zajtrku se bomo sprehodili do ene najlepših in največjih mošej Istanbula, Sulejmanove mošeje, v bližini se nahajata tudi grobnici Sulejmana in njegove žene Hurrem. Sledila bo pot mimo številnih starodavnih hanov in trgovin ob Velikem bazarju, vse do Zlatega roga. Po želji (doplačilo) plovba z ladjo po Bosporju - Bosporski ožini med Evropo in Azijo, ob razkošnih palačah sultanov in luksuznimi vilami turške elite, pod obema mostovoma nad Bosporjem. Nato se bomo izkrcali na azijski strani Istanbula, se sprehodili do tržnice in mošeje Mihrimah, ki je bila ljubljena hči Sulejmana Veličastnega.  Sledi vožnja skozi podmorski tunel Marmaray do Egipčanske tržnice, kjer se bomo izgubili med številnimi trgovinicami z dišavami in začimbami. Čas za pozno kosilo. Pozno popoldne bomo obiskali še največjo pokrito tržnico na svetu in pokazali spretnosti pogajanja za čim nižje cene. Zvečer po želji ob doplačilu predlagamo obisk nočnega lokala z večerjo in trebušnimi plesalkami ali pa morda obisk predstave plešočih dervišev. Večerja v hotelu in nočitev.

 

4. dan: ISTANBUL - LJUBLJANA

Po zajtrku bo zadnji dan namenjen nakupom ali ogledu palače Dolmabahče, od koder je zadnjih šest sultanov vladalo Otomanskemu cesarstvu in je primer moderne otomanske palače, ki spominja na razkošne evropske dvorce (doplačilo). Po ogledih ali nakupih, vožnja na letališče.  Prijava na let in polet letala Turkish Airlines ob 17.50 na letu TK 1063 nazaj proti Ljubljani, kamor bomo prispeli ob 19.00.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa. Potovanje bo izvedeno v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi higienskimi ter varnostnimi priporočili.

CENA POTOVANJA

FIRST MINUTE CENA DO 30. 06. 2021

REDNA CENA

pri udeležbi minimalno 30 oseb

495 €

520  €

 

CENA VKLJUČUJE:

povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul – Ljubljana,

1x oddano prtljago do 23 kg,

letališke in varnostne pristojbine,

avtobusne prevoze po programu,

3x polpenzionsko namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*,

vstopnine za notranje oglede: Hagie Sofie, palače Topkapi in podzemne cisterne,

vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.

 

DOPLAČILA (po želji ob prijavi):

povratni prevoz do letališča 30 €, enoposteljna soba 60 €, izlet z ladjo po Bosporju 25 €,  ogled palače Dolmabače 20 €, riziko odpovedi turističnega potovanja v znesku 4,45 % cene aranžmaja.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.