Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

AKTIVNI ODDIH - BELA KRAJINA - TURISTIČNI BON

Izleti in potovanja
Novo mesto - stara šola - Drašiči - Metlika - Rosalnice - Adlešiči - Vinica - Črnomelj
144 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovenija
Datum odhoda 24.10.2020
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

24. - 25. 10. 2020

1. dan: MARIBOR- NOVO MESTO – STARA ŠOLA – DRAŠIČI - METLIKA

Odhod avtobusa ob 7. uri. Vožnja mimo Celja do Zidanega mosta in nadalje do Dolenjske metropole - Novega mesta. Ogledali si bomo prestolnico Dolenjske in se seznanili z njenimi glavnimi znamenitostmi: glavni trg, kapiteljska cerkev. Nekaj prostega časa. Sledi vožnja čez Vahto do Radovice. Obiskali bomo staro šolo. »Obiskovalci bodo v času trajanja šolske ure na duhovit, zanimiv in pester način spoznavali Belo krajino, in to s pomočjo "strogega" učitelja, ki prisega na palico in klečanje v kotu. Na koncu šolske ure bodo prejeli udeleženci »izpričevalo« z njihovim imenom in priimkom kot dokaz, da so osvojili osnovno znanje o deželici med Gorjanci in reko Kolpo. Učitelj bo ocenil tudi njihovo vedenje, a tudi klečanje v kotu na koruzi ni izključeno.« Popoldan krajši sprehod po Metliki, nato bomo obiskali Drašiče, kjer si bomo ogledali Zidanico Soseska in pokušali sosesko vino. Soseska zidanica Drašiči se nahaja v kletnih prostorih hiše, sredi vasi Drašiči in poleg cerkve sv. Petra. Soseska zidanica pomeni povezovanje vaščanov v posebni vaški skupnosti. Obstajale naj bi že od 17. stoletja naprej. Vožnja nazaj v Metliko. Nastanitev v hotelu Bela Krajina 3* v Metliki. Večerja in nočitev.

 

2. dan:  METLIKA – ROSALNICE – ADLEŠIČI – VINICA – ČRNOMELJ - MARIBOR

Zajtrk. Jutranja vožnja do Rosalnic, kjer si bomo ogledali »Tri fare«, edinstven kulturno – zgodovinski spomenik v Sloveniji, obdane s taborom. Prisluhnili bomo zanimivi zgodbi nastanka treh cerkva na enem mestu. Nadaljevali bomo po Črnomaljskem ravniku do Letala Douglas C-47, ki so ga uporabljali kot transportno letalo v 2. Svetovni vojni. Ob reki Kolpi bomo nadaljevali do Adlešičev, kjer bomo obiskali kmetijo Cvitkovič. Belokranjske pisanice v batik tehniki so bile v preteklosti povezane z velikonočnimi šegami, danes pa so predvsem izdelek domače obrti. Nada Cvitkovič nam bo prikazala postopek izdelave pisanic od pihanja vsebine jajca, pisanja in barvanja pisanic, vse do končnega izdelka. Ogled in možnost manjšega nakupa. Mimo Miličev in Marindola nas bo pot po robu Bela Krajine pripeljala do Vinice. Sprehod do grajskega kompleksa, ki ponuja krasen pogled na Kolpo in okolico. Obiskali bomo spominsko hišo Otona Župančiča. Na razstavi se bomo seznanili  z dokumentarnim gradivom o pesnikovi družini, njegovim otroštvom in mladostjo. Predstavljeno je tudi kulturno in socialno okolje, v katerem je odraščal, zlasti je poudarjen problem izseljevanja v Beli krajini. Po ogledu sledi okusno kosilo. Popoldan bomo obiskali še Črnomelj. Krajši sprehod po središču mesta. V pozno popoldanskih urah se bomo vračali proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: 110 EUR  pri udeležbi 25 oseb ( in koriščenje voucherja v vrednosti 34 EUR) ali celoten znesek 144 EUR

 

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv), cestnine in parkirnine,
  • 1x polpenzionsko namestitev v hotelu Bela  Krajina 3* v dvoposteljnih sobah, turistična taksa,
  • obisk stare šole (animacijska šolska ura), degustacija »soseskega« vina in ogled soseske Zidanica in razstavne zbirke, obisk kmetije Cvitkovič in prikaz izdelovanja Belokranjskih pisanic, ogled spominske hiše Otona Župančiča v Vinici
  • kosilo drugi dan potovanja
  • vodenje in organizacijo izleta
  • osnovno nezgodno zavarovanje in DDV

 

DOPLAČILA (po želji):

  • enoposteljna soba 15 EUR, zavarovanje rizika odpovedi 4,45% aranžmaja

 

NAMESTITEV: Hotel Bela krajina 3* se nahaja v starem mestnem jedru Metlike. Gostom je na voljo 26 sodobno opremljenih klimatiziranih sob ter odlična restavracija s pestrim izborom hišnih specialitet, tradicionalnih jedi in odličnih lokalnih vin. Hotel neprekinjeno deluje že od leta 1963 in že več kot 50 let pooseblja tradicionalno belokranjsko gostoljubnost. V letu 2008 je bil hotel v celoti prenovljen. Izhajajoč iz naziva je tema opreme in detajlov v celoti posvečena Beli krajini. V bližnji okolici se nahaja reka Kolpa, ena najlepših in najtoplejših kopalnih rek v Evropi. Čolnarjenje, rafting, kopanje in poležavanje ob reki so le nekatere od možnosti, ki jih nudi reka Kolpa s svojo okolico. Organizirane so tudi vodene kolesarske in pohodniške ture ali degustacija vin v tradicionalni zidanici. Prijazno osebje hotela z veseljem pomaga pri odkrivanju zgodb in spoznavanju naravnih in kulturnih znamenitosti Bele krajine in reke Kolpe. Hotel Bela krajina – že 50 let kraj vašega srečanja in našega gostoljubja. 

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
09.00 - 13.00 in 14.00 - 17.00


Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.

Nakupovalna košarica je še prazna!