Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

OČARLJIVA NOTRANJSKA

Izleti in potovanja
TRADICIONALNO POZEJDONOVO POVABILO NA LEPŠE 2020
160 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovenija
Datum odhoda 03.10.2020
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

3. - 4. 10. 2020

1.dan: MARIBOR – IZVIR LJUBLJANICE - MUZEJ BISTRA – RAKOV ŠKOCJAN – CERKNIŠKO JEZERO - POSTOJNA

Odhod avtobusa ob 7. uri. Vožnja mimo Ljubljane do Vrhnike. Ustavili se bomo na izviru reke Ljubljanice in si ogledali kraški izvir ter spoznali zanimiv tok Ljubljanice – reke s sedmimi imeni. Nadaljujemo do Bistre, kjer je nekoč star mogočni kartuzijanski samostan. Danes se v nekdanjem samostanu nahaja Tehniški muzej Slovenije. Ogled muzeja. Po ogledu vožnja v osrednji del Notranjske do Rakovega Škocjana, edinstvene kraške doline, ki je nastala z udorom jamskega stropa. Ustavili se bomo pri velikem in malem naravnem mostu in se seznanili s številnimi kraškimi pojavi. Po ogledu se bo prilegla malica z avtobusa. Sledi vožnja do Cerknice in nadalje do Cerkniškega jezera. Jezero je v Slavi vojvodine Kranjske podrobno opisal že Janez Vajkard Valvazor in je največje presihajoče jezero v Sloveniji.  V Jezerskem hramu si bomo ogledali maketo jezera in multivizijo Cerkniškega jezera, s pomočjo katere se boste seznanili z njegovim delovanjem. Na takšen način bomo lahko zelo dobro spoznali skrivnostno delovanje jezera, ki je nekoč predstavljalo veliko neznanko. Ogledali si bomo tudi etnografski muzej in se z avtobusom zapeljali do jezera, nato pa se za krajši čas ustavili še v Cerknici, ki je poznana po vsakoletnem pustnem karnevalu. Nadaljujemo do Postojne.  Namestitev v hotelu Jama 4*, večerja in nočitev.

 

2. dan: POSTOJNA – POSTOJNSKA JAMA – VOJAŠKI MUZEJ PIVKA - MARIBOR

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled Postojnske jame. Je edina kraška jama z jamsko železnico, ki je bila postavljena pred več kot 140 leti. V preplet podzemnih kraških rovov, galerij in dvoran nas bo popeljal jamski vlakec. V uro in pol trajajočem vodenem ogledu bomo spoznali vse najpomembnejše kraške posebnosti: največji, kar 16 metrov visok kapnik Nebotičnik, kristalno bel simbol Postojnske jame – Briljant,  najstarejši podzemni poštni urad na svetu in najslavnejšo podzemno žival – človeško ribico. Po ogledu nekaj prostega časa. Nadaljujemo do Pivke. Obiskali bomo Park vojaške zgodovine Pivka. Park se nahaja v kompleksu nekdanje italijanske in kasneje jugoslovanske vojašnice ter vključuje bližnjo utrdbo Alpskega zidu, do katere vodi tematska učna pot. Nosilna zbirka muzeja je nacionalna tankovsko-artilerijska zbirka z eksponati - oklepnimi in drugimi vojaškimi vozili iz druge svetovne, hladne in slovenske osamosvojitvene vojne. Največja atrakcija je jugoslovanska diverzantska podmornica P-913 Zeta, ki je bila v Slovenijo pripeljana in restavrirana po zamisli nekdanjega admirala Marjana Pogačnika. Po ogledu si bomo privoščili pozno kosilo. Popoldan še krajši postanek na Planinskem polju. Sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

CENA POTOVANJA

CENA

pri udeležbi minimalno 50 oseb

160  EUR

 

 

CENA VKLJUČUJE:  prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video), cestne pristojbine in parkirnine, 1x polpenzionsko namestitev v hotelu Jama 4* v dvoposteljnih sobah, vstopnino za obisk Tehniškega Muzeja Bistra, vstopnino za ogled Jezerskega hrama in muzeja Cerkniškega jezera, vstopnino za voden ogled Postojnske jame, vstopnino za voden ogled Parka vojaške zgodovine Pivka, malico iz avtobusa prvi dan potovanja, kosilo drugi dan potovanja, vse oglede zunanjosti po programu, vodenje in organizacijo potovanja ter 22 % DDV.

 

DOPLAČILA (po želji): enoposteljna soba 20 €, riziko odpovedi turističnega potovanja v znesku 4,45 % cene potovanja.

 

HOTEL JAMA 4* - hotel se nahaja v osrčju Parka Postojnska jama in predstavlja najboljšo izbiro za obiskovalce svetovne znamenitosti Postojnske jame. Njegova umestitev tik ob vhodu v jamo, a vendarle v mir in tišino narave, pomeni možnost za številne sprehode v neokrnjeno okolico, hkrati pa je odlično izhodišče za okoliške izlete. Hotel je svoja vrata prvič odprl leta 1971 in se s svojo edinstveno lego ter sodobno zasnovo hitro umestil na seznam najboljših hotelov v regiji. Leta 2016 je legendarni hotel Jama dočakal popolno prenovo in danes se ponaša z vrhunsko opremljenimi prostori, ki jih zaznamuje sodobni dizajn z dodatkom tradicije.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
09.00 - 13.00 in 14.00 - 17.00


Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.

Nakupovalna košarica je še prazna!