Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

JERUZALEMSKE GORICE, PREKMURJE, GORIČKO IN AVSTRIJSKA ŠTAJERSKA

Izleti in potovanja
IZKORISTI TURISTIČNI VOUCHER = ZAGOTOVLJENO
150 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovenija
Datum odhoda 16.10.2020
Št. dni 3 dni
Povpraševanje
Natisni

16. - 18. 10. 2020

1.dan: ORMOŽ – ORMOŠKE LAGUNE – JERUZALEMSKA VINSKA CESTA – LJUTOMER – MORAVSKE TOPLICE

Odhod avtobusa ob 7. uri. Vožnja mimo Ptuja do Ormoža. Najprej se bomo ustavili v naravnem rezervatu Ormoške lagune. Ormoške lagune so 55 hektarjev veliko mokrišče, ki leži na območju rečnega ekosistema Drave ob Ormoškem jezeru. Sestavljajo ga plitvi bazeni s trstišči in sestoji rogoza, obdaja pa ga poplavni gozd, redek ostanek rečne loke v Sloveniji. Mokrišče je izjemnega nacionalnega in mednarodnega pomena za številne ogrožene vrste ptic. Sprehod po učni poti. Opazovanje ptic, bivolov ter spoznavanje rastlinstva in živalstva. Nadaljujemo do Ormoža, kjer si bomo ogledali Ormoški grad. Grajska zgodovina sega v čas Ptujske gospode v 13. stoletje. Nadaljevali bomo po Jeruzalemski vinski cesti.   Jeruzalemska vinska cesta je čudovita v vseh letnih časih in narava ob njej zažari v prav posebnih intenzivnih barvah in oblikah. To lepoto obiskovalcem dodatno popestrijo gostoljubni ponudniki vinske ceste. Turistične kmetije, vinotoči, vinogradniki, izdelovalci unikatnih predmetov in drugi ponudniki, vabijo skozi vse leto v goste. Krajši postanek v Jeruzalemu za ogled cerkve Matere Božje. Sledi degustacija vina v zidanici Malek, ki se nahaja sredi vinogradnih teras. Več kot 350 let stara zgradba, ki je nekoč služila kot kmetija za predelavo grozdja in vina, ima danes na stežaj odprta vrata za obiskovalce. Popoldan vožnja do Ljutomera, središča Prlekije. Krajši postanek za ogled glavnega trga.  Nadaljevanje vožnje proti Moravskim toplicam. Namestitev v hotelu Vivat Superior 4*. Možnost kopanja v termah.  Večerja in nočitev.

2. dan: SPOZNAVANJE AVSTRIJSKE ŠTAJERSKE

Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje lepot Avstrijske Štajerske. Prečkali bomo reko Muro in se sprehodili po starem trgu Avstrijske Radgone (Bad Radkersburg). Nekaj prostega časa za kavo. Nadaljujemo proti severu, po zanimivi gričevnati in vulkanski pokrajini. Ustavili se bomo v zdraviliškem kraju Bad Gleichenberg. Sledi vožnja do Vrbne (Feldbach), zanimivega mesteca ob reki Rabi. Sprehod po starem delu mesta. Popoldan povratek v Moravske toplice. Možnost kopanja v termah Vivat ali sprehod po okolici. Večerja in nočitev.

3. dan: MORAVSKE TOPLICE – SELO – TEŠANOVCI – EXPANO – SLOVENSKE GORICE

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpravili na Goričko. Obiskali bomo vasico Selo, kjer stoji znana rotunda sv. Nikolaja. Sredi 13. stoletja so jo zgradili templarji in se uvršča med najstarejše sakralne spomenike v Sloveniji. Po ogledu vožnja do Tešanovcev. Prekmurska podeželska čokoladnica Passero slovi po pristnih domačih okusih. Odlični čokoladi so dodali domač pridih in pripravili posebno čokoladno kolekcijo Passero. Ogled in degustacija. Možnost nakupa. Nadaljujemo do Murske Sobote. Ob Soboškem jezeru se nahaja Expano -  razstavni paviljon Slovenije, ki je našo državo predstavljal na svetovni razstavi Expo v Milanu. Z inovativno tehnologijo predstavlja vse lepote in dobrote Pomurja. Doživeli bomo Pomurje skozi edinstveno razstavo, ki turistično ponudbo, naravo, domačo obrt in kulturno dediščino prikaže s pomočjo inovativne tehnologije. Med drugimi bomo poleteli nad Pomurjem s stratosferskim balonom. Popoldan bomo Prekmurje zapustili in nadaljevali v osrčje Slovenskih goric. Obiskali bomo izletniško kmetijo Breznik. Okusno pozno kosilo. Spoznali bomo tudi edinstveno klet in degustirali okusna vina. Pozno popoldan povratek nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v zgodnjih večernih urah.

 

 

 

CENA: 150 EUR  pri udeležbi 30 oseb ( in koriščenje voucherja v vrednosti 90 EUR) ali celoten znesek 240 EUR

 

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),
  • cestnine in parkirnine,
  • 2x polpenzionsko namestitev v hotelu Vivat superior  4* (večerja in zajtrk) v dvoposteljnih sobah
  • vstopnino za ogled Ormoške lagune, Ormoškega gradu, rutunde sv. Nikolaja v Selu, paviljona Expano,
  • degustacijo vina v pri Maleku v Jeruzalemskih goricah, degustacijo čokolade v čakoladnici Passero v Tešanovcih, degustacija vina pri Brezniku v Slovenskih goricah,
  • okusno kosilo na izletniški kmetiji Breznik tretji dan potovanja,
  • ostale oglede zunanjosti po programu,
  • vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

  • enoposteljna soba 40 EUR

riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
09.00 - 13.00 in 14.00 - 17.00


Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.

Nakupovalna košarica je še prazna!