Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

JERNEJEVA POT IN SLOVENSKA BISTRICA

Izleti in potovanja
Novo v ponudbi
25 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovenija
Datum odhoda 05.09.2020
Št. dni 1 dan
Povpraševanje
Natisni

Slovenska Bistrica z okolico ponuja obiskovalcem neokrnjeno naravo, pestro kulinariko, vrhunska lokalna vina, številne kulturne spomenike in druga doživetja, preko katerih lahko obiskovalec spozna dolgo in pestro zgodovino, tradicijo in značilnosti tega koščka Štajerske. Ena najnovejših pridobitev regije je nova kulturna pohodniška pot Jernejeva pot. Dobrih 12 km dolga pot je z umetnostnozgodovinskimi vsebinami nadgradila obstoječo Romarsko pot sv. Jerneja in  povezuje pet cerkva v župniji Slovenska Bistrica.  

PROGRAM:

V jutranjih urah (proti doplačilu) organiziran prevoz iz Ljubljane, Celja, Murske Sobote in Maribora oziroma prihod z lastnim prevozom v SLOVENSKO BISTRICO, eno najstarejših slovenskih mest, ki se je razvilo na obrobju jugovzhodnega dela Pohorja.

Po prihodu pogostitev s kavico v enem izmed lokalov v starem mestnem jedru. Sledi ogled mestne cerkve Marije sedmih žalosti, ki je vključena v Jernejevo romarsko pot in nato sprehod mimo glavnih mestnih znamenitosti (Trg svobode z Rotovžem in drugimi imenitnejšimi stavbami, Gradišče) na drugi breg potoka Bistrica do Trga Alfonza Šarha, kjer si bomo ogledali župnijsko cerkev sv. Jerneja. Pri župnijski cerkvi se praktično šele začne pohod po JERNEJEVI ROMARSKI POTI, na kateri si bomo ogledali glavne sakralne spomenike in druge znamenitosti ob tej poti. Najprej se bomo povzpeli na Jožefov hrib do baročne lepotice − cerkve sv. Jožefa, nato pa peš preko Devine in Šentovca do zaselka Ritoznoj, kjer vrh vinogradov kraljuje cerkev sv. Marjete. V tem vinogradniškem okolišu se bomo okrepčali z okusno malico in kozarcem domačega vina pri enem od lokalnih ponudnikov.

Po okrepčilu bomo s hojo nadaljevali proti Kovači vasi do kapele sv. Roka in naprej do kapele sv. Ane. Preko Zgornje Bistrice sledi peš vrnitev v Slov. Bistrico do grajskega parka z znamenitim 300 let starim gabrovim drevoredom in zaključek poti s krajšim ogledom bistriškega gradu. Zanimiv program se bo zaključil v popoldanskih urah, ko bo organiziran prevoz nazaj v Maribor, Mursko Soboto, Celje in Ljubljano.

CENA: 25 EUR/osebo pri najmanj 15 potnikih v skupini    

CENA VKLJUČUJE: kavico v lokalu v Slov. Bistrici, domačo malico (narezek) in degustacijo lokalnih vin (4 vzorci) v Ritoznoju, vstopnino za ogled gradu v Slov. Bistrici, stroške čiščenja za ogled cerkva ob Jernejevi poti, strokovno vodenje, nezgodno zavarovanje potnikov in celotno organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO:
- za povratni prevoz iz Ljubljane ali Murske Sobote do Slov. Bistrice = 30 EUR/osebo,
- za povratni prevoz iz Celja ali Maribora do Slov. Bistrice = 20 EUR/osebo.

OPOMBE:
- Za hojo po 12 kilometrski Jernejevi poti priporočamo osnovno pohodno obutev. Hoja bo potekala deloma po pločniku (v središču mesta) in ob manj prometnih lokalnih cestah, večinski del pa poteka po gozdnih in travniških poteh. Glede na težavnost je srednje lahka. Trajanje pohoda (vključno z vsemi postanki in ogledi) je cca. 6 ur. Program ni primeren za osebe, ki težje hodijo.
- Program je za manjše in večje zaključene skupine, izvedljiv tudi v terminih po dogovoru (po dogovoru je možno program prilagoditi – glede težavnosti hoje – tudi za ljudi, ki ne zmorejo daljše hoje).    
- Prevoz lahko po dogovoru (in proti doplačilu) organiziramo tudi iz drugih krajev Slovenije.

Vodenje bo predvidoma izvedla umetnostna zgodovinarka dr. Simona Kostanjšek Brglez, ZRC SAZU, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta.

Celoten program bo času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo ob prijavi prejeli podrobnejša navodila oz. priporočila v tej zvezi. 

 

Program je bil pripravljen v okviru projekta Umetnost za turizem. Umetnostnozgodovinske vsebine kot podlaga razvoju trajnostnega turizma Vzhodne Slovenije, ki ga sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS in Evropski sklad za regionalni razvoj, in v okviru raziskovalnega programa Slovenska umetnostna identiteta v evropskem okviru (P6-0061), ki ga iz državnega proračuna sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 15,00€.
Pošlji

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
08.00 - 13.00 in 14.00 - 16.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.