Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

TRADICIONALNO POZEJDONOVO POVABILO NA LEPŠE 2021

Izleti in potovanja
ODHOD JE RAZPRODAN!
150 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovenija
Datum odhoda 19.06.2021
Št. dni 2 dni
Povpraševanje
Natisni

1.dan: MARIBOR –   MATJAŽEVA DOMAČIJA – MUZEJ LOJZETA SLAKA – NOVO MESTO – TERME ČATEŽ

Odhod avtobusa ob 7.uri. Vožnja v smeri Celja in Zidanega Mosta v smeri proti Krškem. Postanek in hladna malica na poti. Nadaljevali bomo do Matjaževe domačije v osrednjem delu goric. Po dobrodošlici bo gospodinja razkazala pred kratkim obnovljeno 150 let staro hišo, ki je vključena v evropsko mrežo »Hiše s tradicijo«. Obenem z avtentično opremljeno hišo bomo spoznali tudi življenje naših prednikov, konkretno dolenjskega »osobenjka« (bajtarja). Ogledali si bomo »mali in veliki konc«, Bogkov kot, kredenco, zidan štedilnik, skrinjo, kimode in omare, ležišče iz ličkanja, mentrgo, kjer še danes mesijo kruh in krušno peč, v kateri kruh še vedno pečejo. Posebno zanimiva je klet, v kateri so hranili zelenjavo in sadje, v lesenih sodih pa vino. V kleti je tudi nekaj lesene vinogradniške opreme. Tu nam bo gospodar ob kozarčku cvička zapel posebno cvičkovo zdravico. Ob hiši je tudi zanimiv zeliščni vrtiček, »garteljc«. Na lesenem podu si bomo ogledali 20-minutno multivizijsko prezentacijo »Zgodba o cvičku«. V njej se nam bo predstavil sam cviček. V sedmih dejanjih bomo spoznali zgodovino vinske trte in vina, vinske zavetnike, vinsko posodo, vse tri slovenske vinorodne dežele, sestavo cvička in pridelavo od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Sledi degustacija sestavin cvička: dolenjsko belo, frankinja, žametovka in kot višek degustacije še kralj cvička.  Postregli nam bodo ajdov kruh z orehi in domač sir. Okrepčali se bomo z okusno Dolenjsko malico na žlico. Nadaljujemo do Mirne Peči. Obiskali bomo muzej Lojzeta Slaka. V sodobnem interaktivnem muzeju je postavljena stalna razstava o znanem harmonikarju. Nato bomo obiskali še Novo Mesto, ki se razprostira na okljuku reke Krke. Sprehod do glavnega trga. Nekaj prostega časa za kavico. Sledi vožnja do Čateža.  Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. dan: TERME ČATEŽ – KOSTANJEVICA NA KRKI –  MARIBOR

Po zajtrku bo dopoldan čas za kopanje in uživanje v termah Čatež. Opoldan vožnja do Kostanjevice na Krki.  Kostanjevica na Krki je eno najstarejših slovenskih mest. Je pravi čudež narave in popolnoma upravičeno nosi polno ime Kostanjevica na Krki, saj se stari del mesta nahaja na otoku v meandru reke Krke. Prvič je bila omenjena leta 1220 kot sedež župnije, mestne pravice pa je dobila leta 1252. Mestna struktura z dvema paralelnima ulicama, se je ohranila vse do danes, ko je kraj razglašen za kulturni spomenik prve kategorije in v celoti zaščiten. Sprehod po mestu in nekaj prostega časa.  Sledi kosilo. Pozno popoldne vožnja mimo Zidanega Mosta in Rimskih Toplic proti Celju in nadalje proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah. 

… NA VALOVIH NEPOZABNIH DOŽIVETIJ !!!

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so objavljeni na https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

CENA: 150 EUR pri udeležbi minimalno 45 oseb

 

MOŽNOST KORIŠČENJE TURISTIČNEGA VOUCHERJA V VREDNOSTI 33,50 EUR IN PLAČILO RAZLIKE 116,50.

 

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),

polpenzionsko namestitev v hotelu Terme/Toplice 4* v Čatežu,

uporaba termalnih bazenov hotela Terme,

vstopnico v Zimsko termalno riviero term Čatež,

ogled Matjaževe domačije,

degustacijo vina na Matjaževi domačiji,

toplo dolenjsko malico na poti prvi dan,

vstopnino za ogled muzeja Lojzeta Slaka,

okusno kosilo drugi dan potovanja,

oglede in vstopnine po programu ,

vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:

enoposteljna soba: 30 EUR, zavarovanje rizika odpovedi turističnega potovanja: 4,45 % cene

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
09.00 - 13.00 in 14.00 - 17.00

Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.