Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

info@pozejdon-turizem.com 02 608 80 80 ali 031 735 555

 
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.
Prosimo počakajte...
Za vas pridobivamo najugodnejše ponudbe.

AKTIVNI ODDIH NA PRIMORSKEM

Izleti in potovanja
PRIMORSKA - NOTRANJSKA - KRAS
220 €

Informacije

Kontinent Evropa
Destinacija Slovenija
Datum odhoda 14.10.2020
Št. dni 5 dni
Povpraševanje
Natisni

14. - 18. 10. 2020

1. dan: MARIBOR- RAKOV ŠKOCJAN -  CERKNIŠKO JEZERO – KRIŽNA JAMA-  SOCERB- PORTOROŽ

Odhod avtobusa ob 7. uri iz Maribora. Vožnja v smeri Celja in Ljubljane do Rakova Škocjana - tipične kraške doline. Ogled velikega in malega naravnega mostu. Nadaljevali bomo do Cerkniškega jezera, ki živi svoje življenje, spreminja svojo podobo od suhega polja do najobsežnejše jezerske površine v Sloveniji. Če bi ga hoteli doživeti v vseh oblikah, bi mu morali nameniti celo leto, pa še to bi bilo premalo, kajti podobe presihanja in polnjenja jezera ter življenje v njem se spreminjajo tudi iz leta v leto. Postanek ob jezeru. Sledi vožnja do Križne jame, ki je svetovno znana po podzemnih jezerih. Križna jama je bila prvič opisana leta 1832, vodni del, ki je tudi najlepši, pa so slovenski jamarji raziskali šele po letu 1926. Ogled jame in krajša vožnja s čolnom po jami. Popoldan nadaljujemo po Postojnski kotlini proti Primorski. Ustavili se bomo pri gradu Socerb, od koder bo čudovit pogled na Obalo in Trstu. Nadaljujemo do Portoroža, namestitev v hotelu Lifeclass Mirna 4* v središču Portoroža. Možnost koriščenja Termalnega kompleksa Lifeclass. Večerja in nočitev.

 

2. dan: PORTOROŽ – KRKAVČE – SVETI PETER – SEČA -  PORTOROŽ

Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje notranjosti Istre. Obiskali bomo vas Krkavče. Krkavče so gručasto naselje nad dolino reke Dragonje. Slikovita vasica je ena najzanimivejših in tudi najstarejših v slovenski Istri. V preteklosti je bil ta del Istre zelo mikaven, zato so se ljudje množično priseljevali. Tako je nastalo veliko bližnjih zaselkov, ki jih prištevamo h Krkavčam. Vas je zgrajena na treh plasteh kamnite skalne gmote okrog cerkve in se ponaša s strnjeno zidanimi kamnitimi hišami z nepravilnimi tlorisi na različnih nivojih tal, z mostovži, odrezanimi vogali ter ozkimi in vijugastimi ulicami. Slikovitost ambienta je poudarjena še s stopnišči, portali, z baladurji, nadstreški, dimniki in ognjiščnimi prizidki. Sprehod po Krkavčah. Nadaljevali bomo do Sv. Petra, kjer bomo obiskali Tonino hišo. Tonina hiša je značilna kmečka podeželska hiša severozahodnega dela Istre iz 19. stoletja ali prej. V prvem nadstropju kamnite stavbe so bili bivalni prostori, pritličje pa je bilo namenjeno gospodarskim dejavnostim. Po ogledu sledi vožnja do Seče, kjer bomo obiskali vrt kaktusov. Spoznali bomo kaktuse različnih oblik in velikosti iz vseh koncev sveta. Povratek v Portorož. Možnost koriščenja Termalnega kompleksa Lifeclass Večerja. Nočitev.

 

3. dan: PORTOROŽ – STRUNJAN – STRUNJANSKI KLIF - PORTOROŽ

Po zajtrku se bomo podali na pohod po Slovenski obali. S Portoroža – mesta rož -  bomo krenili v smeri proti Strunjanu. Pot nas bo vodila preko znanega predora nekoč pomembne turistične železniške povezave Parenzana. Ozkotirna železniška proga med Trstom in Porečem, ki so jo Slovenci in Hrvati imenovali Istrijanka je delovala med letoma 1902 in 1935. Mimo strunjanskih solin se bomo povzpeli na Strunjanski klif na območje Naravnega rezervata Strunjan. Strunjanski klif je z 80 metri višine najvišji flišni klif na Jadranu. Opazovali bomo številne naravne znamenitosti Mesečevega zaliva in okolice. V Strunjanu se bomo ustavili na kavi in na tamkajšnji plaži. Povratek z avtobusom nazaj v Portorož. Možnost koriščenja Termalnega kompleksa Lifeclass. Večerja in nočitev.

 

4. dan: PORTOROŽ – PIRAN - PORTOROŽ

Po zajtrku bomo obiskali srednjeveški Piran. Sprehod do Tartinijevega trga, nato se bomo povzeli do cerkve sv. Jurija, od koder je krasen pogled na Tržaški in Piranski zaliv. Sprehodili se bomo do rta Madona. V bližini se nahaja najnižje ležeča točka v Sloveniji – »Podvodni Triglav«, ki se nahaja 38 metrov pod morjem. Nekaj prostega časa v Piranu. Povratek nazaj v Portorož. Popoldan možnost koriščenja Termalnega kompleksa Lifeclass. Večerja in nočitev.

 

5. dan: PORTOROŽ – HRASTOVLJE - SEŽANA – ŠTANJEL - MARIBOR

Po zajtrku vožnja do Hrastovelj. Ogledali si bomo znameniti Mrtvaški ples v tamkajšnji cerkvi Sv. Trojice.  Nadaljujemo do Sežane, kjer si bomo ogledali krasen botanični vrt ob vili Mirasasso in je prostor izjemne tujerodne narave in kulturne zakladnice.  Nadaljujemo do Tomaja in nadalje do srednjeveškega Štanjela, enega najstarejših in najbolj slikovitih kraških naselij. Dominantni del naselja predstavljata grad in cerkev sv. Danijela, ki dajeta Štanjelu svojevrstno podobo. Po ogledih organizirano pozno kosilo na Krasu. Zatem povratek nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v  večernih urah.

CENA: 220 EUR  pri udeležbi 30 oseb ( + koriščenje turističnega voucherja v vrednosti 200 EUR na licu mesta) ali celoten znesek 420 EUR

            

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video), cestnine in parkirnine, 4x polpenzionsko namestitev v hotelu Lifeclass Mirna  4* v središču Portoroža, koriščenje termalnega kompleksa, vse vstopnine po programu (Križna jama, Tonina hiša, Vrt kaktusov, botanični vrt Mirasasso, cerkev Sv.Trojice), kosilo zadnji dan na poti, ostale oglede zunanjosti po programu, vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

  • enoposteljna soba 100 EUR; riziko odpovedi potovanja 4 45% vrednosti aranžmaja.

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Akontacija skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji – z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 30. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Stroški obdelave plačil s kreditnimi karticami
Prijavnina znaša 12,50€.

Grajski trg 15, 2327 Rače

+386 2 608 80 80

info@pozejdon-turizem.com


Delovni čas:
Od ponedeljka do petka
09.00 - 13.00 in 14.00 - 17.00


Vse pravice pridržane. Pozejdon turizem d.o.o.

Nakupovalna košarica je še prazna!