info@pozejdon-turizem.com

Skupinska križarjenja

skupinska krizarjenja 2017

Pošlji povpraševanje

poslji povprasevanje poletje 3

Poišči križarjenje


costa

Go Opti

goopti

Zavarovanje SAVA

sava zavarovanje

Zavarovanje Coris

SKLENITE PRI NAS

logo coris
 

Obročno plačilo

obrocno placilo

Posebna ponudba križarjenja:

OD 440 €
MINI KRIŽARJENJE PO ZAHODNEM SREDOZEMLJU
od 390 €
BISERI ZAHODNEGA SREDOZEMLJA
od 850 € / osebo
MED OTOKE VEČNE POMLADI 2019
od 770 € / osebo
ZAKLADI SEVERNE EVROPE, NORMANDIJA in MLINI
od 1.100 €
DRAGULJI ORIENTA in ORIENTALSKA PRAVLJICA

Posebna ponudba potovanja:

350 € / osebo
LONDON z ogledom FANTOMA
44 € / osebo iz Maribora
SV. VIŠARJE in MANGARTSKI JEZERI
125 € / osebo
POZEJDONOVO MARTINOVANJE
350 €
LONDON Z OGLEDOM FANTOMA
379 € / osebo
ŠVICARSKE ALPE in LEDENIŠKI VLAK

Izbrana ponudba počitnic:

Nov katalog 2017 / 2018

naslovnica 2017 2018 400px

Objave naših strank

objave krizobjave iz

 

Prijavite se na Pozejdonove novice

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Spremljajte nas na

MODERNI BAKU in VELIČASTNI AZERBAJŽAN

  • Kategorija: Potovanja
  • Destinacija:
  • Odhod: Oktober
  • Št. dni: 5
  • Datum odhoda: 17.10.2018
  • Cena: 799 € / OSEBO

Program:

Potovanje v Azerbajdžan, v pristno kavkaško deželo, ki ima vsega ravno prav: tradicije, sodobnosti, zgodovine, geografije in pridih orienta. Raziskovanje države, kjer se na izjemno zanimiv način stikata vzhodni in zahodni svet. Srečanje dveh svetov na trenutke ustvarja prijetni kaos. Rastejo moderni nebotičniki, hkrati so ponekod še vidni ostanki Sovjetske zveze, vse skupaj pa zaokroži še azerbajdžanska tradicija.

MODERNI BAKU in VELIČASTNI AZERBAJŽAN

17. - 21. 10 .2018

= ZAGOTOVLJENO

1. dan, 17.10.2018: LJUBLJANA - BAKU

Zbor potnikov na ljubljanskem letališču. Prijava na let in polet letala TK 1062 ob 9.05 preko Carigrada do Bakuja, kjer bomo pristali ob 21.10 uri po lokalnem času. Ureditev vstopnih formalnosti, vožnja do hotela in nočitev.

2. dan: BAKU

 Po zajtrku se bomo spoznali z največjim mestom ob Kaspijskem jezeru in v regiji Kavkaza. Baku se ponaša s tem, da je najnižje ležeča prestolnica na svetu, saj leži 28 m pod gladino morja. 2,2 milijona prebivalcev v glavnem mestu predstavlja četrtino prebivalstva Azerbajdžana. Mesto ima izjemno bogato zgodovino. Na razvoj pa je močno vplivalo tudi odkritje nafte. Baku se neizmerno trudi  uvrstiti na seznam pomembnih svetovnih metropol Prav zaradi tega so leta 2012 gostili Evrosong, leta 2015 Evropske igre in od leta 2016 Grand prix – dirko Formule 1. Ogledali si bomo staro mestno jedro, ki nas bo presenetilo z izredno bogato arhitekturo, med drugimi palačo Shirvanshans, karavanseraj in dekliški stolp iz 12. stoletja, ki je bil nekdaj del mestnega obzidja, od leta 2001 pa ja listi dediščine UNESCO. Nato se bomo sprehodili do monumentalne stavbe hotela Four Seasons in skozi mestni park proti filharmoniji. Kosilo. Sledi sprehod po promenadi in mimo Muzeja preprog ter vožnja z vzpenjačo do gornjega parka z imenitnim razgledom na »Flames Towers«, stolpe plamen. Znamenite tri stolpe v obliki plamenov so končali malo pred tekmovanjem Evrosong leta 2012. Pročelja 190 m visokih stolpnic so prekrita z več 10.000 led lučmi, ki v večernih urah na pročeljih zgradbe uprizorijo pravo predstavo. Po ogledih nekaj časa za nakupe spominkov in samostojno odkrivanje mesta. Srečali se bomo tudi z neverjetno arhitekturo kulturnega centra Heydarja Aliyeva, ki ga je zasnovala arhitekturna skupina znamenite Zahe Hadid. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan: BAKU – GOBUSTAN – ATESGAH – YANAR DAGH - BAKU

Po zajtrku se bomo odpravili do blatnih vulkanov, ki so prava geomorfološka posebnost. Sledi vožnja v nacionalni park Gobustan. Na poti nas bo navduševala pokrajina čudovitih morskih pejsažev Kaspijskega morja, v predelu bomo opazovali tudi ekonomsko moč države, katera sloni na naftnih ploščadih in njihovem načrpanem bogastvu. Ob prihodu v park bomo pričeli z ogledom muzeja na prostem, ki gosti več kot 6000 grafitov vklesanih v kamen, ki so pod zaščito Unesca. Navdušil nas bo tudi arheološki muzej. Kosilo.Popoldan se bomo odpeljali na obrobje prestolnice to templja ognja Atesgah. Zgradili so ga v 17. in 18. stoletju in je služil za čaščenje boga ognja tako Hindujcem, Sikhom kakor tudi Zoroastrijcem. Ustavili se bomo v Yanar Dagh – odprtem ognju v bližini prestolnice. Vrnitev v Baku. Večerja in nočitev.

4. dan: BAKU – NOTRANJOST DRŽAVE – BAKU

Po zajtrku se bomo zapeljali v notranjost dežele. Suho območje okoli glavnega mesta bo počasi zamenjal gozd in gorata pokrajina in zametki Kavkaškega gorovja. Ustavili se bomo pri jezeru Nohurgol. Sledi vožnja s kabinsko žičnico na Tufandag, kjer si bomo privoščili čudovite panoramske razglede na Kavkaško hribovje. Po organiziranem kosilu bomo obiskali znano pokrajino Qabaland, ki navdušuje s slapom 7 lepot. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: BAKU - LJUBLJANA

Po zajtrku bo na voljo nekaj prostega časa za nakupovanje ali jutranji sprehod po središču mesta. Sledi transfer na letališče. Prijava na let in polet letala TK 333 ob 13.05 proti Carugradu. Po pristanku ob 15.20 nadaljevanje poleta TK 1063 ob 17.55 proti Ljubljani, kjer bomo pristali ob 19.05.

 

CENA   PRI UDELEŽBI: FIRST MINUTE do 30.6.2018 REDNA   CENA
20 oseb 799 EUR 845 EUR
15 oseb 825 EUR 870 EUR

CENA VKLJUČUJE:

- povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana-Istanbul-Baku-Ljubljana s Turkish Airlines,

- letališke in varnostne pristojbine,

- transferje v Bakuju po programu,

- 1x nočitev z zajtrkom v Bakuju v hotelu 4* (dvoposteljne sobe),

- 3x polpenzionsko namestitev v Bakuju v hotelu 4* (dvoposteljne sobe),

- 3x kosilo po programu,

- čaj dobrodošlice prvi dan,

- vse izlete in oglede zunanjosti po programu,

- vodenje in organizacijo potovanja,

- osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

 

OBVEZNO DOPLAČILO:

Vizum - Vizum je potreben za vstop v Azerbajdžan. O potrebni dokumentaciji vas obvestimo z dopisom. Rok za prijave in predajo dokumentacije za urejanje vizuma je 25 dni pred odhodom.

 

DOPLAČILO PO ŽELJI:

- zavarovanje rizika odpovedi turističnega potovanja v vrednosti 4,5 % cene potovanja,

- enoposteljna soba 100 EUR,

- vstopnine za notranje oglede muzejev,

- transfer do ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika.

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa.

 

… Na valovih nepozabnih doživetij!

logotipi partnerjev