info@pozejdon-turizem.com

Skupinska križarjenja

skupinska krizarjenja 2017

Pošlji povpraševanje

poslji povprasevanje poletje 3

Poišči križarjenje


costa

Go Opti

goopti

Zavarovanje SAVA

sava zavarovanje

Obročno plačilo

obrocno placilo

Posebna ponudba križarjenja:

od 390 €
BISERI ZAHODNEGA SREDOZEMLJA
od 560 €
ZAHODNO SREDOZEMLJE Z NAJNOVEJŠO LADJO
od 1.100 €
DRAGULJI ORIENTA in ORIENTALSKA PRAVLJICA
OD 440 €
MINI KRIŽARJENJE PO ZAHODNEM SREDOZEMLJU
od 770 € / osebo
ZAKLADI SEVERNE EVROPE, NORMANDIJA in MLINI

Posebna ponudba potovanja:

34 €
SKRIVNOSTNI SVET POD TRIGLAVOM
350 € / osebo
LONDON z ogledom FANTOMA
350 €
LONDON Z OGLEDOM FANTOMA
650 € / osebo
SKANDINAVSKE PRESTOLNICE
50 €
Benetke in ogled ladje MSC Musica

Izbrana ponudba počitnic:

Nov katalog 2017 / 2018

naslovnica 2017 2018 400px

Objave naših strank

objave krizobjave iz

 

Prijavite se na Pozejdonove novice

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Spremljajte nas na

NAMIBIJA

  • Kategorija: Potovanja
  • Destinacija: Namibija
  • Odhod: Julij
  • Št. dni: 13
  • Datum odhoda: 20.07.2018
  • Cena: 3.150 € / osebo

Program:

 1. dan, 20.7.2018: ZAGREB-DOHA

Zbor potnikov na letališču dr. Franja Tuđmana v Zagrebu. Prijava na let in polet letala proti Dohi. Po pristanku nadaljevanje poleta v Namibijo do mesta Windhoek. Obroki na letalu.                      

2. dan, 21.7.2018: WINDHOEK

Dopoldanski prihod v glavno mesto Namibije, Windhoek. Po ureditvi carinskih formalnosti se bomo odpravili na ogled mesta in glavnih znamenitosti prestolnice, ki so večinoma vezane na njeno kolonialno preteklost: luteransko novogotsko Kristusovo cerkev, trdnjavo Alte Feste, spomenik neodvisnosti … Namestitev v hotelu. Večerja v priznani restavraciji Joe's Beerhouse. Nočitev.

3. dan, 22.7.2018: NAMIB NAUKLUFT – NAMIBSKA PUŠČAVA (290 km)

Po zajtrku se bomo odpravili na pot proti južnemu delu Namibije. Med potjo bomo občudovali krasne razglede. Rehoboth je majhno naselje, kjer se začenja jug in je domovanje skupnosti »baster«. Prečkali bomo pokrajino akacij. Rehoboth je bil nekoč misijonarska postaja. Zgodnja popoldanska namestitev na ranču Hammerstein. Nekaj prostega časa, večerja in nočitev.

4. dan, 23.7.2018: SOSSUSVLEI in KANJON SESRIJEM (250 km)

Po zajtrku zgodnji jutranji odhod proti slani kotlini Sossusvlei in Deadvlei. Čakajo nas barvite sipine narodnega parka Namib-Naukluft, ki so najlepše prav v jutranji svetlobi. Namib-Naukluft je največji nacionalni park v Namibiji in eden največjih na svetu. Poleg izjemne pokrajina se ponaša z bogato favno od hijen in šakalov do raznih vrst antilop. Kotlina Deadvlei je z odmrlimi debli dreves zagotovo najbolj fotogeničen delček Namibije. Najbolj pogumni se boste lahko povzpeli na eno najvišjih sipin na svetu imenovano »Big Daddy«, ki je visoka okoli tristo metrov. Popoldne bomo obiskali približno trideset metrov globok in nekaj sto metrov dolg kanjon Sesriem, ki so ga v peščeno površje izdolble občasne reke. Po ogledu vrnitev na ranč Hammerstein. Večerja in nočitev.

5. dan, 24.7.2018: NAMIBIJSKA PUŠČAVA – SWAKOPMUND (300 km)

Zajtrk in vožnja proti Swakopmundu preko dela puščave Namib. Namibijska puščava je eden najbolj suhih predelov na našem planetu, ki se razteza ob atlantski obali Angole, Namibije in Južne Afrike v dolžini preko 2000 km. Po tej puščavi je Namibija dobila tudi svoje ime. Swakopmund je nekdanje nemško kolonialno pristanišče, ki je izredno prijetno in slikovito obalno mesto z izrazitim nemškim pridihom. V njem najdemo ribje restavracije in trgovine s tradicionalnimi spominki. Ogled, večerja in nočitev v hotelu.

6. dan, 25.7.2018: WALVIS BAY - SWAKOPMUND (150 km)

Po zajtrku se bomo odpravili proti mestu Walvis Bay, ki je bilo še do leta 1994 pod angleško oblastjo. Danes je to eno najhitreje rastočih namibijskih mest, med turisti pa znano po največji koloniji plamencev. Po prihodu v mestu se bomo vkrcali na ladjo s katero bomo pluli po bližnji laguni in raziskovali pestro favno in floro s pelikani, flamingi, delfini in morskimi levi. Na ladji bo poskrbljeno tudi za malico. V popoldanskem času bomo v bližini Swakopmunda obiskali znamenito cesto Velbiča. Gre za znamenito puščavsko cesto, kjer uspeva nenavadna rastlina »velbičevka«, ki raste samo v Namibiji in nosi ime po slovenskem botaniku Frideriku Velbiču. Vrnitev v hotel v Swakopmund. Večerja in nočitev.

7. dan, 26.7.2018: DAMARALAND (400 km)

Po zajtrku nadaljevanje poti proti severu v deželo Damaraland. Pokrajina tod postaja bolj reliefno razgibana, v redkih naseljih ob cesti pa vse pogosteje srečujemo pripadnike plemena Damara. Na poti do Twyfelfonteina nas čaka ogled heksagonalnih kamnitih stolpičev, imenovanih orgelske piščali. Pozno popoldan si bomo ogledali še znamenite, več kot tri tisoč let stare risbe živali, ki so jih v skale vpraskali Bušmani in ki jih je pod svojo zaščito leta 2007 vzel tudi Unesco. Večerja in nočitev na območju Damaralanda.

8. dan, 27.7.2018: ETOSHA (270 km)

Po zajtrku bomo dan namenili vožnji proti edinstvenemu nacionalnemu parku Etosha. Namestitev v Etosha Safari lodgu, večerja in nočitev.

9. in 10.dan, 28. in 29.7.2018: NACIONALNI PARK ETOSHA (170 km)

Po zajtrku bomo oba dneva preživeli v edinstvenem nacionalnem parku Etosha. Za ljubitelje narave in živali je to pravi raj na zemlji. Osrednji del parka je ogromna slana puščava, t.i. ponev, ki se le ob redkih priložnostih napolni z vodo, obdaja pa jo širok pas suhe savane, ki slovi po svoji neverjetni živalski raznolikosti. Na površini veliki kot Slovenija najdemo več kot 110 vrst sesalcev, 340 vrst ptic in 110 vrst plazilcev. Gazele, zebre in žirafe nas bodo spremljale tako rekoč na vsakem koraku, z malo sreče pa lahko vidimo tudi štiri predstavnike t.i. afriških »velikih pet« (slona, nosoroga, leva in leoparda). Večerja in nočitev v Mokuti lodgu.

11. dan, 30.7.2018: OKAPUKA (390 km)

Po zajtrku bomo potovali nazaj v smeri centralne Namibije. Spremljala nas bo ravna pokrajina, polna termitnjakov, med njimi pa lahko opazimo tudi pavijane in divje svinje. Na poti se bomo ustavili na eni izmed lokalnih tržnic Okohandja, kjer prodajajo predvsem lesene izdelke. V popoldanskem času bomo spoznavali živalski svet Okopuke. Z džipi se bomo podali na spoznavanje živalskega sveta, kjer nas čakajo ponovna srečanja z divjimi živalmi, ki živijo znotraj ogromnega rezervata. Večerja in nočitev.

12. in 13. dan, 31.7. in 1.8.2018: WINDHOEK (100 km)

Po zajtrku se bomo začeli vračati v smeri proti Windhoeku in letališču, od koder bomo v popoldanskih urah poleteli proti Dohi, od tam pa nazaj do Zagreba, kjer bomo pristali 1.8.2018.

FIRST MINUTE CENA (do 30.6.2017): 3.150 EUR pri udeležbi minimalno 20 potnikov

REDNA CENA: 3.290 EUR pri udeležbi minimalno 20 potnikov

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb-Doha-Windhoek-Doha-Zagreb, letališke in varnostne pristojbine, 10x polpenzionsko namestitev v hotelih in lodžih 2* do 4* v dvoposteljnih sobah (prha, wc), avtobusne prevoze v Namibiji po programu, vodstvo lokalnega vodnika po Namibiji, avtobusni safari v nacionalnem parku Etosha in vstopnino za oba dneva, vse vstopnine in izlete po programu, vožnjo z džipi do Sossusvleia, tri urno križarjenje v Walvis Bayu, vožnja z džipi v Okapuki, vodenje in organizacijo potovanja ter osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačilo (na poti): 50 EUR za napitnine.

Obvezno doplačilo (ob prijavi): 45 EUR za vstopni vizum v Namibijo.

Doplačilo po želji: zavarovanje rizika odpovedi turističnega potovanja v vrednosti 4,45% cene potovanja; transfer do letališča in enoposteljna soba.

             NAMIBIJA   

… Na valovih nepozabnih doživetij !!!

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa!

logotipi partnerjev